LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Kommunikáció és érdekérvényesítés – felkészítő program a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára
 
A NÓRA-TÁMASZPONT programot a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány azért valósítja meg, hogy feltérképezzük és munkaerő-piaci szolgáltatásokkal, képzésekkel országos szinten segítsük a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkába való visszatérését, munkahely-megtartását.
 
A Kommunikáció és érdekérvényesítés felkészítő programunkat kifejezetten fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára hirdetjük meg, azért hogy
- környezetükben, közösségükben igényeik, szükségleteik hatékony kommunikációját segítsük;
- írott és vizuális technikákat sajátítsanak el, amelyek saját munkavállalásukat és közösségi célok megvalósítását is elősegítik;
- közösségi együttműködést, forrásteremtést segítő módszereket ismerjenek meg;
- a csoportos munkában közös tapasztalatok megosztására, egymás tapasztalatainak megismerésére és így egy hálózatban való működésre nyíljon lehetőség.
 
A felkészítő program időkereteit a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők időkereteihez igazítottuk.
A 2x2 napos program során minden nap két időpont közül lehet választani (8-12 óra között vagy 16-20 óra között) azért, hogy a gyermekfelügyeleti lehetőségekkel és munkavállalással összehangolható legyen a részvétel.  A résztvevők tehát a négy nap során vagy délelőtt, vagy délután jöhetnek, és egy alkalommal személyes konzultáción vesznek részt általuk választott időpontban a 4 képzési nap valamelyikén 13-16 óra között.
 
A felkészítő program témái
Női szerepek és egyéni erőforrások
Vizuális nyelv és vizuális anyagok készítése (film, fotó, ppt)
Egyéni és közösségi igények, ügyek feltárása, megfogalmazása – együttműködést és bevonást segítő módszerek megismerése
Kommunikációs csatornák és közösségi média használata, forrásteremtés 
A felkészítő program vizuális technikák blokkot is tartalmaz (film és fotó) amely mobiltelefon- vagy fényképezőgép-használatot, felhasználói szintű számítógépes ismereteket feltételez. 
 
A felkészítő program helyszínei és időpontjai
Az alábbi helyszíneken és napokon két időpont közül választhatnak. Vagy délelőtt 8-12 óra között, vagy délután 16-20 óra között vehetnek részt a programon, tehát mind a négy helyszínen 2 idősávban kerül sor a képzésre. A két csoport között nincs lehetőség az átjárásra!
Budapest – 2105. október 1-2.; október 27-28. (csütörtök-péntek és kedd-szerda)
Gödöllő – 2015. szeptember 24-25; október 8-9. (csütörtök-péntek)
Debrecen – 2015. szeptember 29-30.; október 13-14. (kedd-szerda)
Pécs – 2015. október 6-7.; október 20-21. (kedd-szerda)
 
Jelentkezés menete, feltételek
A felkészítő programra jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet. A jelentkezéseket követően a résztvevők értesítést kapnak a képzés konkrét helyszínéről és menetéről. Egy csoportban maximum 10 fő vehet részt. Amennyiben többen jelentkeznek egy-egy csoportba, abban az esetben az érkezési sorrend alapján kerülnek kiválasztásra a résztvevők. A kiválasztásról értesítjük Önöket!
 
A képzésre felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkező fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nőket várunk.  A képzésen való részvétel feltételeinek való megfelelést a jelentkezési lapon található nyilatkozatok megjelölésével tudja igazolni!
Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 15. péntek 14h
(Jelentkezési lap beérkezésének határideje!)
 
Kérjük, a jelentkezési lapot ezen a linken töltse ki. E-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Vállalások a felkészítő programban
A felkészítő intézmény vállalja:
Szakmai ismeretek, segédanyagok átadását 2x2 napos képzésen
Szakértői segítséget kommunikációs anyagok összeállításához
Konzultációs támogatást a munkaerő-piaci szerepvállalás elősegítése érdekében
A résztvevő vállalja: 
4 képzési napon való részvételt (általa választott időpontban és csoportban)
1 konzultációs alkalmat, amely a képzési napokon 13-16 óra között igényelhető 1 óra időtartamban
Egy kommunikációs szakmai anyag elkészítését a két képzési alkalom között, választható eszközzel, témában a képzésen elsajátított ismeretek alapján.
 
További felvilágosítás kérhető a képzéssel kapcsolatban telefonon Kánya Kinga szakmai koordinátortól a 06-70-337-1544 telefonszámon, vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!