LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Új telephelyet nyitott, ahol hatvan megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat majd a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. a Fejér megyei Martonvásáron.

A cég közleménye szerint a keddi avatóünnepségen jelen volt Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy "odavinni a munkát az emberekhez: ez a kormánytörekvés hatványozottan fontos a fogyatékossággal élő embereknek".
 
A megnyitón elhangzott: a rehabilitációs foglalkoztatásért támogatásban részesülő állami nagyvállalat Martonvásáron beinduló irodai papíráru gyártása mintegy 60 érintett főnek biztosít munkát.    
 
A sajtóanyag idézi Szabó Györgyöt, a Főkefe ügyvezetőjét, aki rámutatott: irodaipapíráru-gyártásban eddig is nagyhatalom voltak, piaci részesedésük egyes termékfajtákból a 70 százalékot is eléri, az Akadémiai Nyomda Kft. raktár- és üzembérleményeiben pedig tovább koncentrálódhat a termelés.    
 
A tervek szerint az Akadémiai Nyomdával végeztetik el a különféle iratgyűjtők, iratrendezők, gyorsfűzők félkész termékké formálását, amit aztán késztermékké a közhasznú cég alakít, és innen történik a kiszállítás is. Augusztus eleje óta 35 fővel már megkezdődött a munkavégzés.    
 
A száz százalékban állami tulajdonú Főkefe az ország egyik jelentős munkáltatója, a cég foglalkoztatja a legtöbb megváltozott munkaképességű embert. A jelenlegi összlétszám 4038 fő, közülük 3433-an megváltozott munkaképességűek.    
 
A társaságnak 76 telephelye van az országban, a munkahelyek jelentős része hátrányos helyzetű térségeken található.    
 
Az eredetileg, 1949-ben csak fővárosi és kizárólag látássérültek foglalkoztatására alakult, valaha párszáz fős cég ma látás-, hallás- és értelmi sérülteket, autista, neurológiai és belgyógyászati betegeket, fogyatékossággal élőket foglalkoztat.    
 
A cég stratégiai ágazatai a síkötések, lámpák, irodai papíráruk, orvosi infúziószerelék és tisztítóeszközök gyártása, továbbá újabban kóser zöldségtermesztés és -savanyítás.