LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Csino: 5 éves, jól beszélő auti gyerekem van. A kérdésem az, hogy mennyire jellemzőek a kényszeres dolgok autiknál?
 
Ha egy 2-3 éves gyereknél a szülő autizmusra gyanakszik, vagy akár védőnő vagy az óvónő megemlíti a szülőnek, hogy érdemes lenne utánajárni, akkor a szülők közül jópáran rátalálnak a fórumunkra és elmesélik, hogy a gyerek kommunikációjával gondok vannak, túlérzékeny, furcsán játszik, DE nem rugalmatlan. Sajnos ez a „rugalmatlan viselkedésszervezés” megfogalmazás gyakran félrevezeti a szülőket. A legtöbb esetben az a következő mondat, hogy a gyermek simán vált tevékenységet, sőt, szereti a sok programot. És ez sok esetben így is van. Csakhogy a rugalmatlan viselkedésszervezés nem csak ezt jelenti.
Bővebben...

Az alábbi rövid cikkben egy igen bonyolult, sokrétű témáról készítettem összefoglalót, elsősorban a viselkedésproblémák okaira koncentrálva. Az áttekintés ebben a terjedelemben szükségszerűen rendkívül hiányos, ezért a cikk végén megadtam néhány olyan könyv címét, melyek hasznosak lehetnek a további gondolkodáshoz.

A folytatáshoz kattints a Bővebben gombra!

 

Bővebben...