LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

A tatai Esőemberekért Egyesület és az általa alapított nonprofit társaság harminchat autista és megváltozott munkaképességű embernek teremtett munkahelyet: a sörfőzdét és az élelmiszer-csomagoló kisüzemet kedden adtak át.    
 
Árvai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma főosztályvezetője az avatáson elmondta, hogy a minisztérium közvetlen, 34 milliárd forintos támogatást nyújt harmincezer megváltozott munkaképességű ember munkahelyéhez, és a rehabilitációs kártya révén szintén csaknem harmincezer ember jutott foglalkoztatáshoz.    
 
Schenk Lászlóné, az Esőemberek Egyesület elnöke ismertette, hogy a két beruházás összege meghaladja a százmillió forintot. Az egyesület egy 160 négyzetméteres, kétszintes épületrészt alakított át Tata központjában. Az épületben salátát csomagolnak, lekvárt, aszalt gyümölcsöt készítenek, italok kiszerelésével foglalkoznak. A telephely 24 új munkahelyet teremt megváltozott munkaképességű és autista emberek számára. Az ingatlan emeleti részén pedig autistáknak és autista gyermeket nevelő családoknak segítséget nyújtó tanácsadóközpontot alakítottak ki.    
 
Az egyesület által alapított HELP Nonprofit Kft. a saját telephelyén alakított ki kézműves sör készítésére egy 270 négyzetméteres részleget, tizenkét új munkahely létrehozásával.    
 
Az Esőemberekért Egyesület és nonprofit kft.-je a most átadott fejlesztések után összesen 89 megváltozott munkaképességű embert foglakoztathat, akik a kézműves termékek előállítása mellett tizenegy beszállítónak dolgoznak: csomagolnak, nyomdaipari szolgáltatást végeznek.