LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

 

Részletes bemutató videó a Bethesda Gyermekkórházban zajló EEG vizsgálatokról, mellyel felkészíthetők az autista gyermekek is a vizsgálatra.

A videóhoz kattints a Bővebben gombra, vagy a cikk címére!

 

Bővebben...

Az ÁNTSZ területi ellátási kötelezettség nyilvántartójában településnévre és fekvőbetegek ellátási formájára lehet keresni.

A járóbetegek ellátásai egyelőre nem kereshetőek. A kórházak oldalán általában az oldal alján megtalálható a területi ellátási kötelezettség-táblázat, ezenkívül a területi szakrendelőkhöz lehet fordulni, azonban nem mindenhol értenek az autizmushoz, így mindenképpen érdemes előre tájékozódni, hogy a területi szakrendelőt érdemesebb-e választani, vagy a kórház gyermekpszichiátriai ambulanciáját.

Az autista személyek egészségügyi ellátásában a mai napig tapasztalhatunk nehézségeket. Az Aura Egyesület, az AOSZ és a Flóra Alapítvány együttműködésében elkészült alábbi kiadvány az egészségügyi dolgozókhoz szól. Tisztázza az alapfogalmakat, módszereket, trükköket és biztonsági tudnivalókat foglal össze Széplaki Mirjam szerkesztésében. 

A kiadvány itt letölthető.

Fogászati ambulancia sajátos nevelési igényű gyermekek számára
 
Az együttműködési készségükben sérült gyermekek számára 1 napos ellátás keretében altatásban végzett fogászati kezelést biztosít a Bethesda Gyermekkórház.
 
A szolgáltatás OEP finanszírozott, a szülő a gyermekkel maradhat éjszakára is. Jelenleg a kórház kb. 1 hónapra ad időpontot.
 
Bejelentkezni, bővebb felvilágosítást kérni keddi napokon, 9 és 12 óra között lehet Lesti József koordinátornál: +36 30 457 76 52
 
 
Forrás: www.bethesda.hu

Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinika

1085 Budapest, Mária u. 52.

A centrumban rendelkezésre áll mind az altatáshoz, mind pedig a fogorvosi ellátáshoz szükséges infrastrukturális háttér. A tágabb régió betegeit is ellátják, évente kb. 500 beavatkozást tudnak végezni. 

Forrás: semmelweis.hu