LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Frissítés 2014. január 15.: az aktuális lehetőségekről itt olvasható információ ill. meghallgatható egy rádióriport.


A hamarosan módosításra kerülő 102/2011. (VI.29.) számú kormányrendelet értelmében a vak és gyengénlátó, értelmi fogyatékos és autista személyek új személygépjármű vásárlásához 900 000 Ft-ot, használt gépjármű vásárlásához a bruttó vételár 60%-át, de maximum 600 000 Ft-ot igényelhetnek. Az igényeket a területileg illetékes szociális és gyámhivatalhoz kell benyújtani. A jogosultságot a hivatal bírálja el, és erről határozatot hoz. Az igények benyújtásával és az ügyintézés menetével kapcsolatban részletesen az illetékes szociális és gyámhivataloknál kell érdeklődni.

Néhány fontos információ:
-    első lépésként az érintettek a területileg illetékes szociális és gyámhivatalt keressék fel, az igénylési időszak szeptember 1–30, illetve március 31.
-    a kiadott határozatok 3 hónapig érvényesek,
-    fontos tudni az igénylés benyújtásakor, hogy az új autót igénylők 95%-ban, míg a használtautó igénylők, mindössze 20%-ban juthatnak támogatáshoz. Ezért nagyobb eséllyel juthatnak támogatáshoz új autóra beadott igény estében
-    gépjármű szerzési támogatást kizárólag finanszírozási szerződés megkötésével lehet igénybe venni
-    amennyiben megfelelő mértékű önerővel rendelkezik, már 1 670 000 forintért új autóhoz juthat
-    szeptembertől várhatóan bővül az új autó termékpaletta a Suzuki Sx4-es modelljével, jelenleg Suzuki Swift vásárolható
Nagyon fontos tudni, hogy a gépjárművásárlást kizárólag finanszírozási szerződés megkötésével lehet realizálni. A finanszírozási szerződések minden esetben forint alapú kölcsöntermékek, amelyek a Széchenyi Bank javára zálogjoggal és terhelési tilalommal, illetve az állam javára elidegenítési tilalommal bírnak. A gépjárművet három évig eladni nem lehet.
További információk elérhetők a www.aosz.hu honlapon.

Forrás: AOSZ