LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Bevezető információk pedagógusoknak

Szeretettel üdvözlünk portálunkon!

Engedd meg, hogy bemutatkozzunk.

Autizmussal élő gyermeket nevelő szülőként ezt a portált azzal a céllal hoztuk létre, hogy információkat nyújtsunk érintett szülőtársainknak és autizmussal élő felnőtteknek, könnyebbé tegyük a mindennapokat, segítsük egymást a nehézségekben. Örülnénk, ha interaktívan közreműködnél portálunk működtetésében.

Mint pedagógus, vagy asszisztens a munkád során találkozol, foglalkozol autista gyerekekkel. Az ilyen gyerekek számára a legtöbb fejlesztést a vele foglakozó szakemberek adhatják, és mint szülő, külön köszönjük, hogy az ő érdekükben mélyíted a tudásodat, szélesíted ismereteidet. 
Ehhez szeretnénk pár hasznos cikket, videót mutatni, hogy könnyebben megérthesd a rád bízott autizmussal élő gyerekek nehézségeit, erősségeit, speciális problémáikat. Reméljük, hogy hasznos ötleteket tudsz meríteni az általunk feltöltött feladatokból, vizuális eszközökből. Kérjük, hogy ha van megosztható ötleted, vagy eszközről fotód, akkor azt juttasd el nekünk, hogy mások is profitálhassanak belőle. 
 
 
Bevezető információk az autizmusról pedagógusok számára 

Tréningek, képzések

  • Főiskola: Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán már alapképzésben is választható az autizmus spektrum pedagógiája szakirány. Mesterképzésként is elvégezhető.
  • Tanfolyamok: Rendszeresen indít képzést pedagógusok részére az Autizmus Alapítvány és érdemes figyelni a Budapesti Korai Fejlesztő képzéseit is. Pedagógusok is részt vehetnek a szülők számára indított tréningeken; ilyeneket rendszeresen szerveznek különböző autizmussal foglalkozó szervezetek. Az időpontokról itt, és a címlapon az eseménynaptárban tudsz tájékozódni. 
  • Az alábbi oldalon található "Hasznos tanácsok" menü cikkeit érdemes elolvasni, számtalan problémára adhatnak választ Őszi Tamásné autizmus-szakértő cikkei, a gyógypedagógiai asszisztenseknek pedig felhívjuk a figyelmét Kocsisné Edina (gyógypedagógiai asszisztens és érintett szülő) "Információk gyógypedagógiai asszisztensek részére" cikkére.

Szülőkkel való kommunikáció

Előfordulhat, hogy a szülők hozzád fordulnak tanácsért gyermekük óvodai elhelyezésével, vagy beiskolázásával kapcsolatban. Autista gyermekeket fogadó intézményekről, illetve ennek folyamatáról itt találsz információkat. Shopunkban vásárolhatsz szakkönyveket, amelyekből a szülőkkel való együttműködést segíti Borbély Sjoukje két könyve: A szülők és mi, és a Szakemberek a szülőkkel. 

Ajánlott könyvek, filmek

Fórum

Fejlesztéshez ajánlott játékok, eszközök megvásárolhatók a shopban.