LOGIN
Regisztráció
Avatar
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó

Legyél fogyatékosság-barát túravezető!

Szükség van olyan túravezetőkre, akik kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy fogyatékos csoportokat kalauzoljanak a Balaton térségében. Ha ilyen vagy, jelentkezz képzésünkre! A jelentkezéshez semmilyen előképzettség vagy előzetes tapasztalat nem szükséges.

Kattints a bővebben gombra a folytatáshoz!

Időpont: 2015 február 7. szombat 10.00 óra

Helyszín: Balatonfüred, Városi Könyvtár (8230 Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35.)

A képzés 1 napos. Részvételi díj: 5000- Ft.

A képzésen való részvétel egyik fél részéről sem jelent további elkötelezettséget. A résztvevők a Vándorbot-programban kialakítandó túravezetői hálózat tagjaivá válhatnak, a képzésről oklevelet kapnak. Az ilyen jellegű túrák iránt megnőtt az igény, és ajánlani fogjuk túravezetőnek azokat, akik a képzésünkön részt vesznek. De előzetesen garanciát nem tudunk vállalni. Szeretnénk, ha egy közösség jönne létre olyanokból, akik szívesen vezetnek ilyen túrákat.  

A képzés támogatója a Norvég Civil Támogatási Alap.

A program az interneten:   http://www.vandorbot.net/legyel-a-turavezetonk   www.facebook.com/vandorbotprogram
Jelentkezés: emailen: az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Szükséges adatok: név, lakcím, email-cím, telefonszám. A jelentkezést akkor tekintjük véglegesnek, ha az 5000-Ft részvételi díjat átutaltad vagy befizetted a Lóczy Lajos Egyesület bankszámlájára: CIB Bank  10700749-68019565-51100005. A nevedet el ne felejtsd megadni az utalásnál! A részvételi díjról természetesen számlát kapsz.

A létszám nem korlátlan! A jelentkezéseket időrendben fogadjuk el, a “MEGTELT” táblát itt a honlapon fogjuk kitenni. (A későbbiekben az igények függvényében újabb képzési időpont nem kizárt, de egyelőre konkrétan nem tervezzük. Azonban ha lesz is ilyen, azt már nem támogatja a Norvég Civil Alap, tehát biztosan jóval drágább lesz.)

Bármilyen kérdésed van, tedd fel emailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy a telefonszámunkon: 06 30 642 7559.

Üdvözlettel: Lóczy István, a Lóczy Lajos Egyesület képviselője

Tematika (az előadók bemutatása a lap alján található)

1. Rövid bevezető. Lóczy István beszél a Vándorbot-programról és a speciális túrák iránti igényekről.

2. Földtani időutazás a Balaton környékén. Futó János előadása a Balaton környéki táj jellegzetességeiről, földrajzi látnivalóiról, érdekességeiről.

3. A turizmushoz való hozzáférési esélyek és az akadálycsökkentés humán oldalai (Ismeretek a fogyatékossággal élő emberekről, speciális túraszervezési szempontok). Benedek Anna előadása.

4. Miről meséljünk útközben – és honnét vegyük ezeket? Lóczy István előadása a balatoni legendákról, irodalmi hagyományokról, és arról, hogy ezekről hol tájékozódhatunk bővebben.

5. Értékelő feladatlap kitöltése, és az oklevelek átadása.

 
Az előadók

Benedek Anna

Benedek Anna gyógypedagógus-pedagógus, geotúra-vezető. Veszprém megyében él, a Balaton mellett nőtt fel. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Bakony-Balaton Geopark területeire meghirdetett több geotúra vezetői képzésén részt vett. Túravezetői tevékenysége kezdeteitől hirdet és vezet túrákat fogyatékkal élők számára.

Évtizedek óta dolgozik fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok intézményeiben. Gyógypedagógiai tanulmányai több mentális és testi fogyatékossági területre vonatkoznak. Többszakos gyógypedagógus tanári diplomája megszerzése után további képzéseken fogyatékosok szélesebbkörű társadalmi támogatására vonatkozó végzettségeket, mint szakértő jeltolmács vagy látássérült munkaerőpiaci mentor végzettségeket szerzett. Vannak munkatapasztalatai halmozott  fogyatékossággal élőkkel. A társadalmi és oktatási integráció témakörében inkluzív (befogadó) nevelés tanára mesterfokozatú diplomával rendelkezik. Jelenlegi munkájának  része a megye általános iskoláiban tanuló fogyatékkal élő gyermekek habilitációs/rehabilitációs támogatása, egyéni fejlesztése, tanácsadás a szülőknek, pedagógusoknak, intézményeknek. Évek óta foglalkozik  pedagógusok tovább-képzésével és felnőttképzéssel.

Futó János

Futó János geológus, földtani természetvédelmi szakértő. Lóczy Lajos emlékplakettel kitüntetve (geológiai oktatásért, ismeretterjesztésért), Pro Natura Emlékplakett a természetvédelmi munkáért.
Évtizedek óta dolgozik a Bakony-Balaton térségében (földtani természeti értékek /barlangok, források, geomorfológiai képződmények) kutatása, ismeretterjesztő kiadványok írása, természetrajzi kiállítások, tanösvények, szabadtéri kőbemutató helyek tervezése) főleg a BfNP részére.
Óraadó tanár főiskolán, majd egyetemen.
Kezdetektől a geotúra-vezető képzések szakmai vezetője.
A Bakony-Balaton Geopark létrehozásában is közreműködött.

Lóczy István

A Lóczy Lajos Egyesület képviselője, a Vándorbot-program egyik kezdeményezője és kidolgozója. Geotúra-vezető, részt vesz a Bakony-Balaton Geopark hivatalos partnerségi programjában. Az általa vezetett Imedias könyvkiadó több olyan régi balatoni kiadvány felélesztését végezte el, amelyek kitűnően felhasználhatók egy gyalogos túra során. Az ilyen anyagok hasznos információk forrásai – és mellékhatások nélküli hangulatjavítók egyben.