LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Integráció-szegregáció

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33209

• Anya
  • Anya profilkép
Bettica77: Az én fiam ha elkezd valamit magyarázni (többnyire unszolásra, mert magától
nem túl közlékeny) abból én sem értek sokat, és majdnem mindig az a vége hogy:
Jaj hát nem érted, jaj nem tudom NEM TUDOM, NEM TUDOM, HAGYJÁL!!!!!
És a többi...
Ezt persze dühösen hadarva, hogy még érthetetlenebb legyen.
Nyolc éves, normál suliba jár, és fogalmam sincs hogy hogyan szokott
jól szerepelni órákon. :(
Mert a tanárai szerint okos, tehát csak én nem tudok vele kommunikálni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33210

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: azt hiszem említettem a csoportösszetételt, nem tudom, mire gondolsz még, de akkor megpróbálom kicsit árnyaltabban. ;) Ha nem ezt gondoltad, szólj. Nem akarok tényleg megtéveszteni senkit. :whistle: :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33211

Bettica, arra ne építs, hogy az iskolában javítanak a beszéden. Azt szerintem máshogy nem lehet, csak otthon, jó kitartóan. (Mivel az iskolai időtartamba bele se nagyon fér. Más kérdés, hogy az autik jó nagy többségének erről kellene, hogy szóljon az első év. De nem erről szól. És az a baj, hogy ennek lenne jelentősége, a többinek jóval kevésbé és nem foglalkoznak vele eleget, szerintem elsősorban azért nem, mert nagyon melós. Meg a NAT-ot se nagyon érdekli... )

Labolen, köszi, erre gondoltam.

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33212

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bettica: egyetértek Szanyával. Nálunk a beszédfogyatékos autinak is éppen hogy jut heti egy-két logopédia, pedig napi egy kellene neki. Kevés a kapacitás, és kevés az beáldozható óra. Nem vicc, hogy feszített tempóban nyomják a napot, tényleg ugyanaz az órarendjük, mint egy normál suliban, napi 5 óra, ebéd, ebéd után meg nem sok erejük marad a fejlesztésekre. És még házit is kell írni. Kész csoda, hogy autizmussal, figyelemzavarral és egyéb problémákkal megspékelve bírják ezt az erőltetett menetet. De mivel itt az integráció a cél, márpedig abban normál tanmenettel mennek, nem tehetik meg, hogy első vagy második végére nem ott tartanak, ahol a kinti sulik. Aki ezt nem bírja, ismétel, vagy ha reménytelenül nem bírja, akkor tanakra megy. Itt annyi a könnyebbség, hogy sokkal kevesebb gyereknek kell külön elmagyarázni a dolgokat, van idő, hogy mindenkinek külön, és hogy figyeljenek arra, hogy ha valaki azért nem dolgozik, mert egy kukkot nem értett, vagy mert leragadt ott, hogy nyisd ki a könyvet a hatodik oldalon. De hogy aztán mit is kell csinálni, az már nincs meg... Szóval ez még mindig könnyebb, mint akár egy kis létszámú osztály is a maga 10-15 gyerekével.
Egy szó mint száz, baromira szociális és kommunikációs fejlesztés kellene nekik az első években, de a kötelező tananyag miatt erre nincs lehetőség. Talán egy olyan nulladik évfolyam kellene, mint a logopédiai osztályokban, ahol nyújtott első van. Az autik elsőben csak szoc-komm fejlesztést kapnának, és utána indulhatna a tananyag. Ja, hát álmodni azt tudunk. :D

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33215

Igen, tudom, hogy a logopédia necces lesz a suliban. Egyszerűen nem tudok már mit tenni :( Most a kutyaterápián is igyekeznek ilyen irányban dolgozni, és elvileg az oviban is most nagyon rá fognak feküdni. Heti kettő lesz neki plusz a kutyaterápia alkalmával, remélem azért haladni fognak olyan irányba, ami már elég lesz a sulihoz.. Max újra megy majd elsőbe.

Az EGYMIben már felírtak minket a várólistára júniusban, csuriban az ujjam, hogy beférjünk.

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33224

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
"Talán egy olyan nulladik évfolyam kellene, mint a logopédiai osztályokban, ahol nyújtott első van. Az autik elsőben csak szoc-komm fejlesztést kapnának, és utána indulhatna a tananyag."

Pár napja bennem is ez merült fel, mint megoldás. Az az érzésem, ha be mernék rá áldozni az energiát, akkor megtérülne később. De hát ez tényleg csak álom.

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33226

• April
  • April profilkép
Vannak ilyen próbálkozások alapítványikban... a Gyermekházban az egyik első osztály előkészítő jellegű, a Szivárványban pedig az első félév előkészítő.

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33230

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
April:
Nahát, ezt nem is hallottam. :dry:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Integráció-szegregáció 10 éve 5 hónapja #33232

• April
  • April profilkép
Oldalmegjelenítési idő: 0.206 másodperc