LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23025

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Köszi lányok! :)

Nagy a kezdeti lelkesedés, de még nem kaptunk feladatot. Remélem megmarad! :)

Labolen: nálunk G. az, aki minden nap kiakad rám, nem akar hazajönni. Z. örül nekem, és őt is noszogatni kell, hogy induljunk haza.
Szerintem ez nagyon jó! Kicsit kettős érzés, mert ugye jó lenne, ha nagyon akarna velem lenni, de nagyon örülök neki, mert ez is egy megerősítés, hogy jó helyen vannak.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23057

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Champ: A lányok hamarabb leszakadnak az anyjukról, mint a fiúk. A lányok amúgy is apuba szerelmesek! ;)
Dávid számai anno kilógtak majdnem a füzetből, de tényleg olyan kicsi az a négyzet.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23058

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Süni, nálunk is mindkét fiú megkérte már a kezemet. A kicsi nagyon kitartó :laugh:
P. szépen olvas, viszont a finommotorikája elég gyatra. Rajzolni igazán sosem szeretett, max. hevenyészett harcosokat és pókokat, biztos a Pókember mánia miatt. Színezni, ha odafigyel és nem siet ,szépen tud viszonylag. Most megküzdünk rendesen az írással. Egyelőre hullámvonalakat," horgokat", ilyesmit gyakorolnak. P. nyomtatott nagy betűkkel szépen ír, de az írottakkal nem tudom mi lesz. :whistle:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23060

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Champ, olyan jó, hogy a fiú mellett van egy kislányod is. Nálunk kimaradtak a lányok, de apa mindig mondogatja ha a 3. ezer százalékra lány lenne, megpróbálnánk. Amúgy férjem tágabb családjában mindenütt fiúk születtek (apjáék 4-en fiúk, neki is bátyja, és az uncsitesóink is fiúk). sansztalan

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23061

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23062

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
megint ügyes voltam :unsure:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23063

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23065

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szalamandra: az egész családban csak mi tudtuk összehozni a fiú-lány kombinációt! :laugh: A nővéremnek és a férjem húgának is két fia van, az unokatesóknak 2 lány és 2 fiú.
Igen, egész más egy leányzó, de semmivel sem egyszerűbb, mint az auti fiam. Sőt, általában vele harcolok többet, mert nagyon erős egyéniség és ehhez akarat is társul. De hihetetlen élmény vele az élet! :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23246

• hevi
  • hevi profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23258

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Hevi: Üdv itt. :)
Az elrejtést úgy kell csinálni, hogy a megírt szöveget kijelölöd, és akkor kattintasz az ölelésre. Csak a két zárójel közti rész lesz elrejtve. Utólag lehet szerkeszteni az írásodon, akkor is lehet rejteni. Érdemes, ha a mail címedet nem akarod kint hagyni közszemlére.

Szabályoldalak: Én átküldöm, ami nekünk van, de hangsúlyozom, hogy csak mintának. Ezeket nagyon a gyerekre kell szabni, mert hiába van nekem olyan szabályoldalam, hogy ha ki akarsz menni inni a csaphoz, akkor szólni kell az óvónéninek, ha a fiad nem beszél. Akkor a szabályoldalt át kell szerkeszteni arra, hogy adni kell az óvónéninek a megfelelő pecs kártyát. Vagy hogy nem a nadrágban tartjuk a kezünket, ha a te fiadnak ez nem gond, akkor nem kell ilyen oldalt mutatni neki. Persze van pár, amit univerzálisan is lehet használni, de szerintem ebből van a kevesebb. (ha a tanulásos részben pl az iskola fotója benne van, akkor máris alakítani kell majd).
Mintának azonban szívesen elküldöm, hogy lásd, hogyan épül fel egy ilyen oldal. Nem kell nyomtatni, nem kell speciális program az elkészítéshez. (Ha van, akkor hajrá, de amiatt nem kell fennakadni, ha nincs). Nyugodtan lehet rajzolni is ezeket, színessel kiszínezni és kész is.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23264

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szia hevi, üdv a fórumon!
Milyen szabályoldalakra gondolsz, pontosan mi az, amivel gondotok van?
Kézmosás, wc használatról tudok küldeni, de ezek folyamatábrák, nem szabályoldalak.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23265

Szia Hevi!

A vizuális segítségek menüt végignézted? Edinának rengeteg anyaga fönt van.

Mindenkinek: célszerűtlen a mailben küldözgetés, tegyétek fel az anyagokat az Achieve-re és mindenki szedje le onnan. A mailben küldözgetéssel csak az idő megy. Mindenkinek egyénre kell szabni mindent, tehát a módszer az, hogy el kell olvasni a vonatkozó szakirodalmat meg a vizuális menüt, regisztrálni a BM Achieve-re és csinálni saját anyagokat (részben a már feltöltöttekből).

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23266

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23269

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Küldöm, amim van. :)

Szanya, igazad van, hogy onnan egyszerűbb letölteni, de nekem egy csomó oldalam wordben készült el. Azt nem tudom feltölteni. És sajnos program nélkül nem lehet letölteni. Ha meg már van készen, akkor el is küldhetem.
Amit írtál, azt én is csak hangsúlyozni tudom. Mindent inkább csak ötletadóként kell kezelni, mert mindig más a probléma és a gyerek is. Kevés kivétellel lehet csak egy az egyben hasznosítani ezeket az oldalakat. Ilyen a kéz a nadrágban is. :D

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23271

• hevi
  • hevi profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.A vizuális oldalakat már átnéztem és nekem is vannak könyveim.
Köszi mindenkinek amit küld.
A szobatisztaság eléréséhez van folyamatábrám,meg szépen haladunk is.
Nappalra szobatiszta,csak az oviba nem merünk elindulni pelus nélkül.
Kösz,hogy irtatok.üdv.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23286

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen nagyon szuper, köszönöm!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23313

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Hevi:
Üdv a fórumon!

Én is egyetértek Szanyával és Labolennel.:)

Most, hogy újra megnéztem az iskolai élettel kapcsolatos anyagaimat, úgy gondolom, hogy ez talán nem mindenkinek válik be annyira. Amikor ezeket készítettem, Á. már másodikos volt, és volt egy periódusa, hogy nem akart iskolába járni. Mindig kérdezgette, hogy de miért kell iskolába járni, és többször beszélgettünk is róla, hogy egyrészt nagyon sok mindent megtanul, ami nagyon jó lesz számára (pl. milyen jó, hogy már könnyen el tudja olvasni az összes BKV útvonalat, vagy a térképeket tudja nézegetni, ami számára nagyon jó időtöltés), másrészt a törvény is ezt írja elő, szóval ő már képben volt ezekkel, és a szabályokat, törvényeket elég jól el is fogadta, így inkább csak nyomatékosításnak szántam ezt a vizuális anyagot. Viszont másoknál nem biztos, hogy jó ötlet, pont ezzel nyitni.
Mindenesetre érdemes átalakítani, bővíteni, saját képeket beletenni. :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23434

Sziasztok!

Érdeklődnék nem Bundáskenyér szövetkezik iskola ügybenaz AOSZ-szala XII. kerületben?

Köszönöm.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23435

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Nem. Én a 11-ben lakom.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23475

• hevi
  • hevi profilkép
  • Nem elérhető
Labolen és Miri köszönöm amiket küldtetek.
Oldalmegjelenítési idő: 0.604 másodperc