LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23786

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
3Mackó: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23788

Igen fel kell készülniVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23789

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23790

persze nem ezzel kezdeném, heti egyszer talán még ő is kibírná ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23792

Nálunk az énekkel Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23793

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
3maci,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23795

Kimni:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23797

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Maci: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23799

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A külön fakkos rendszer nem rossz ám, amikor valaki nem tudja a koncentrációt igénylő feladatoknál kizárni pl. a vizuális ingereket. Mi vittünk be három oldalról zárt, összecsukható paravánt Z-nak az oviba, sokszor enni is szívesen beült mögé.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23800

champ:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23803

És ha nem is akarja? És még a paravánon is talál érdekeset, ha más nincs? Mert nálunk ez van. Nem tudom, hogy van-e értelme fakkba ültetni, ha így is-úgy is eltereli magát. Illetve biztos vagyok benne, hogy nálunk nincs értelme. Nálunk inkább a gyorsítás válik be, érdekes feladatok, gyors váltások, nagy elvárás, számonkérés, mozgásos feladatok gyakori beiktatása. De eltértem a témától, bocs.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23804

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Akkor térjünk el még egy kicsit! :)
Nekünk bejött, kb. fél évig, de csak önszántából használta. Ő maga vonult el a saját kis asztalához. Sima bükk színű bútorlapból volt, ő ezen semmi neki tetszőt nem talált. De írtam már párszor, hogy Z. a mai napig szeret elvonulni sötét, szűk helyekre. Tegnap dobtam ki egy dobozt, amivel 4-5 hétig minden nap játszott. Volt az autó, tengeralatt járó, de még koporsó is! :woohoo:

Jól van, nem offolok tovább!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23805

Z-nek van egy külön kis asztalkája alacsony szerkénykékkel körülvéve, ahová elvonulhat, ha sok neki az inger, vagy nem akar résztvenni a foglalkozáson, ott nem zavarják, de az a csendes sarok, nem a feladatozós hely. Ilyesmi lehet, hogy a suliba is kéne. Szívem szerint annak örülnék, ha legalább egy ideig az ovis fejlesztője is résztvenne a sulikezdésnél, hogy legyen egy átmenet, ha másik fejlesztőt kap majd ott ...

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23806

Az enyém kimondottan nem szereti az ilyet. Ha elbújik, az is azért buli csak neki, mert megtaláljuk. :) Ha körbevenném bükkszínű lapokkal, akkor folyamatosan zajongana (dobrakolás, kopogás, dudorászás, nyak-kattogtatás, stb.). Pl. az iskola ezért is teljesen megugorhatatlan: minden suliban, teljesen mindegy, hogy szegregált vagy sem, elvárt, hogy bizonyos dolgokat hosszabb ideig csöndben csináljon. Ha pedig egy osztályban totál csönd van (pl. dolgozatírás), az annyira zavarná, hogy tuti tenne valamit ellene.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23807

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Nektek majd MP3 lejátszóval kell suliba járni! :laugh: Madárcsicsergés, otthon háttér zajok, esetleg Mozart? :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23808

Nem rossz ötlet! Viszont Mozart... Jártunk pár alkalmat Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23809

Z autókázik, meg csöndesen mormorászik a helyén, csak nem kiabál, és nem rohangászik. ;)
Más.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23810

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3Maci: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23811

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Én azt tapasztalom az öltözködésről, hogy reggel 1/2 7-kor az egyébként önmagának még ruhákat is összeválogató, tök egyedül öltözködő lányom még a papucs levételére sem képes! :laugh: Viccen kívül: három évesen még mindkét gyerekemet én öltöztettem. A vetkőzés G-nek már ment, Z-nak nem.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23812

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: ismerős szitu... :D
Amúgy én sem szoktam kivárni, hogy a kicsi mire jut magától, felöltöztetem és rohanunk tovább. Erre mondják, hogy anyuka, így hogy legyen önálló az a gyerek??? :unsure: :laugh:
L most van azon a szinten, mint egy 5 éves. Mindent tud magától, de hogy azt meg is csinálja... 3 évesen sehol sem volt ő se.
Oldalmegjelenítési idő: 0.142 másodperc