LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23521

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Hevi:
Szívesen.

Lányok és Marco:
Nektek van igazgató által aláírt kikérőtök az iskolából, ha valamiért korábban viszitek el a gyerekeket, akár egyszer egy héten? És ilyenkor mindig nálatok van vagy a gyerek táskájában?
Tegnap hallottam, hogy az egyik iskolában felhívták külön a szülők figyelmét, hogy mindig legyen náluk a kikérő, mert 2 szülőt gyerekekkel külön-külön megállítottak a rendőrök (egyiket a házuk előtt, amikor épp az autóból szálltak ki), és megbüntették őket 20-20 ezer forintra, mert nem volt náluk a kikérő. :woohoo:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23522

Miri:

A mi iskolánk nem egész napos , úgyhogy nem is téma ez a kikérős dolog.

Amúgy ez a sztori totál elmebaj,ha igaz. Sok minden olyasmi történik mostanában, amire a legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna korábban, de ez kicsit hoax gyanús:)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23523

• frog
  • frog profilkép
Mi kaptunk mintat. Azt mondtak csak ha gyerek egyedul van az utcan iskola idobe akkor kell, hogy nala legyen. Az iskola csak tanitas nelkuli napon ad. A tobbi esetben a szulo igazol.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23524

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Marco:

Én is kételkedtem a történetben :), de az anyuka bizonygatta, hogy tényleg így volt, és a fia iskolájába járó gyerekekkel és szüleikkel történt az eset.

Nekünk egyébként adtak kikérőt, amit most már a gyerek táskájában tartunk.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23749

Az új 'elsősöknek' (Labolen, Kimni, és akit még érint)

Hogy megy nektek a suli azóta?

Kimni: talán még nem is nagyon írtál (vagy nem emlékszem), hogy veszi N. a normál sulit, milyenek a pedagógusok, hogy megy a szocializálódás?

Nekünk még mindig inkább pozitív az összkép, bár azért álomszerűnek azért nem neveznénk:)
Marci meglepően jól veszi a sulit, neki igazából akkor megy jól, ha strukturáltak a napjai, de már ezt írtam is. Viselkedést tekintve meglepetésünkre mintagyerek (itthon sajnos nagyon távol van ettől), betartja az összes szabályt.
Tanulást tekintve jól mennek a dolgok, de egyre világosabb, hogy az írással borzalmasan fogunk (illetve hát ezt nem is kéne jövő időbe rakni:) szenvedni. So-so felismerhetőek a betűk/számok,de borzalmasan nagy koncentrációt kíván tőle az írás, meglehetősen csúnya, de legalább sokáig tart kivitelezni.
Nem nagyon tetszik, hogy nem igazán éren tettem a korábban reklámozott differenciálást: pl. olyan hülye tankönyvük van, hogy mindenhez rajzolni kell az égegyadta világon, ami Marcinak persze óriási kihívást jelent (pl. 1 centis kis csillagokat,stb), és még a számára nagyon egyszerű matek feladatoknál is frusztráció éri. igazán tehetnének valamit, hogy legalább amiben jó, mint pl. a matek, érje folyamatosan sikerélmény, mert ez a folyamatos rajzolási kényszer nagyon lelombozza, ingerli.
Az úszás nagyon jó, igazán ért hozzájuk az oktató, még a végén valójában megtanul úszni, ami nálunk utópia-kategória volt eddig.
Ami a gyerekeket illeti, szerintem félrelőttem ezt auti-arányt. Úgy látom, hogy csak azokról tudtam,akiknek papírja van, de így, hogy megnéztem a gyerekeket, kb az osztály 3/4-e aspergeres. Nem akarom, hogy rossz íze legyen ennek, de kicsit elgondolkodtat minket,hogy nem fog -e lemaradni, ha csak problémás gyerekek veszik körül. Egy csomó gyerek, ha érintettebbnek tűnik, de legalább is rosszabbul viselkednek, sablonosabban kommunikálnak,van aki echolál, van aki rácsapkod a tanárra,ha valami baja van. Persze abszolút megértem ezeket,de mi meg önző módon természetesen azt szeretnénk,hogy ne vegye fel még egyszer ezeket a szokásokat (örülünk,hogy túlvagyunk rajta), és hogy többségben inkább nála enyhébbek lennének, aki "magukkal húzzák". Pláne, hogy most Marcell nagyon felszállóágban van, sokkal jobb a stressztűrése, a viselkedése, néha már most el-elgondolkozunk, hogy nem tudtunk e- volna kislétszámú normálba elsütni.
Egyébként borzalmasan aranyos, ahogy ezek az autik barátkoznak, Marcinak van egy barátnője, folyamatosan együtt lógnak, megölelik egymást, közben meg néha olyan vicces marslakó-párbeszédek mennek, hogy meghalnátok a nevetéstől :D Többször van, hogy a kislány nem akarja hazaengedi és rángatja vissza a terembe:)
Visszatérve a sulihoz: az autizmus-fejlesztést némileg idézőjelbe lehet tenni, mert nem igazán szakszerű. Sajnos a 9 órás kezdésből is végül is heti 4x 8-órai kezdés lett, mert a rengeteg tesi illetve a bejövő erkölcstan miatt nem tudták megoldani.
Mindent összevetve azért inkább pozitív az összkép, a tanítőnő nagyon aranyos, Marci jól érzi magát, és egyelőre ez elég. Azért nézegetünk kislétszámú sulikat, hátha meg lehetne próbálni.
Ja még valami (esetleg másokat is érinthet): Marci volt fejlesztője (és szerelme) adott egy tippet, hogy egy belvárosi zeneiskola vállalja 2 aspergeres srác zongoratanítását. Rárepültünk és szerencsére össze is jött a dolog, és valami fantasztikus ta zongoratanárnő. Egy nyugdíjas zenetanár, és annyira ért a Marcihoz hasonló marslakókhoz, mintha egész életlében ezt csinálta volna. Marci nagyon félénk és szégyenlős általában az elején, de hihetetlenül kedves a hölgy, M 5 perc alatt feloldódott, ráadásul valami zseniális motivácós technikái vannak a tanárnőnek, és döbbenetemre első alakalommal elérte, hogy Marcell énekeljen, zongorázzon pár egyszerű dalt (Zsip-zsup) , és úgy egyáltalán ott maradjon 30 percig a zongoránál.
Ha valakit még esetleg érdekel, akkor megkérdezem, hogy vállal -e még gyerekeket. Az órák amúgy a Belvárosban vagy Újpest-Központ közelében vannak.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23751

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Marco: öröm olvasni, amiket írsz. :) Remélem összejön a kislétszámú suli nektek a közelben, és jövőre mehettek oda. :)
Részleteket este írok majd, most csak gyorsan a matekra: L. rendszeresen köröket rajzol mindenhová, ahová kisvirág, csillag szívecske kellene. Ő leegyszerűsítette, egyébként nem csodálom, nem is lenne képes ezeket megrajzolni. Nálatok ez nem lenne megoldás? Most már számokat kell írni, meg matematikai jeleket, na azok is épp hogy felismerhetők... De a matek a kedvence neki is. ;)
Na jó még gyorsan: ő is barátkozik, mindig mondja kikkel játszott. Nem is lényeg, hogy tényleg játszottak-e, ha ő úgy éli meg, hogy vannak barátai, és milyen jól elvolt velük szünetben. Ha ez annyi, hogy futkostak egy irányba, vagy egyszerre dobálták a levelet, az is elég. A tanítónővel beszéltem, L. elég jó képességű az osztályt tekintve, abszolút esélyes, hogy két év múlva integrálják. Most még probléma, hogy sokat kell noszogatni, és hogy lefolyik a székről. Ott állítólag nem hangos, itthon azért rikoltozik rendesen. :D
Reggelente komm fejlesztésük van minden nap, van állatterápia, állandó két ember van bent napközben, és 10 fős az osztály. Én továbbra is jónak érzem.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23755

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Marco, tök jó volt olvasni a tapasztalataitokat! M. tényleg felszálló ágban lehet és azt gondolom, nála is, ahogy N.nál is, a suli strukturáltsága hozhatta ezt ki. (nálunk is pontosan ez van) És nektek is kín volt az ovi, nekünk is, ezek után jött ez a kiszámítható rendszer, valszeg tényleg van sikerélménye M-nak is (a rajzot leszámítva, de a többiben biztos érzi, hogy neki megy) és ettől mintha kinyíltak volna, mintha össze tudták volna szedni magukat. A barátkozás tényleg nagyon izgalmas lehet, N-nak is volt egy aspi barátja még az oviban és az ő beszélgetéseiken majd' bepisiltem a nevetéstől, olyan marslakós volt. 4 évesen ültek a padon (míg mindenki más rohangált az udvaron) és N arról beszélt, hogy milyen busz jár a lakótelepen, a másik kisfiú meg arról, hogy milyen számú, hány forint nyereményeket vittek el a előző napi kvízjátékban, néha párhuzasoman dumáltak, de ők élvezték :).
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23766

• frog
  • frog profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23767

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető

Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23768

Kimni, Marco, Frog, Labolen, nagyon örülök, hogy jó a suli a srácoknak, nagyon drukkoltam itt mindenkinek :) :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23771

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ismeri-e valaki a székesfehérvári Arany János EGYMI auti tagozatát ...
Mennyire érintett gyerekek járnak oda, milyen tananyaggal stb.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23772

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó: hívd fel őket telefonon, és kérdezz rá nyugodtan. Nekem volt, ahol telefonon mondták, hogy nem fogadnak auti csoportba ép értelmű gyereket. Innentől egyszerű, és tiszta a kép. Vegyesbe meg szerintem nem való a fiad, szerintem még egy olyan osztályból is kilógna, mint a fiamé.
Nincs felétek logopédiai osztály? Ismerek olyan gyereket, aki ilyenbe jár, és ismerik a diagnózisát is. Az 15 fős, de nem szegregált.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23776

Á, semmi nem egyértelmű. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Frog, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marcoverde, Kimni, örülök, hogy jól megy a suli. :)

Marcoverde, szerintem nem olyan nagy baj ez az állandó rajzoltatás, ha nehezen megy az írás. Rövidesen jönnek a tollbamondások, ha addig nem tanul meg gyorsan írni, az sokkal frusztrálóbb lesz, hogy nem tudja követni, mint most az, hogy ronda lesz a rajz.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23778

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23779

labolen:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23780

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3Mackó: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23781

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

HáromMackó, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23782

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

3Mackó:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23783

Labolen:

Szanya:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 5 hónapja #23785

Integráló mind a két suliVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.156 másodperc