LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22956

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Marcoék iskolája is ilyen, ugye Bundáskenyér? Ő biztos írni fog neked. Az nagyon jónak tűnik.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22957

A miénk papíron normál integráló, nem auti spec iskola, ráadásul nem állami. Az egy dolog, hogy van 3 auti az osztályban:) Összesen 4 vagy 5 gyereknek van egyáltalán SNI papírja, úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy jó referenciának. Ha igen, szólj ,Bundáskenyér, és írok:)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22959

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Bundáskenyér: kezdem azt hinni, hogy a Szellő egyedüli ebben a tekintetben. :huh: Pedig több ilyen osztály kellene.

Kimni: igazad van. Én is néztem N-ot, és vibrál a feszültség néha körülötte. Ilyen tényleg nincs L-nál, ő alapvetően egy nyugis személyiség, és nem nagyon akad ki az apró problémákon, pl hogy ki hogy szól hozzá, mivel nem is tud nagyon különbséget tenni talán. A saját rigolyái érdeklik, de tényleg nem egy feszült típus. Meg őt tényleg lenyugtatja a gép, ami engem pl felidegesít, vagy ahogy írod N-ot is. Ő meg huszadszor is nekikezd egy idegesítő pályának, én kettő után lekapcsolom, annyira felbosszant.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22960

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22961

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Na, de Labolen! "Van abban valami báj, hogyha kacag a máj!" :laugh:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22963

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Marco, köszönöm én is ezt a részletes leírást az iskoláról!
Labolen, Marco örülök, hogy ennyire jól indult az év és beváltotta a hozzá fűzött reményeket és hogy M és L ilyen szépen teljesítenek.
Andesznek nagyon örülök, már Cs néni is odaszólt nekem a minap, hogy egy ismerősöm jön ám hozzájuk, tudok e én róla. Kár hogy ,,csak" a szomszéd csoportba jön, de így is lesz rá esély hogy találkoznak:)

Bundáskenyér, remélem Nektek is sikerül elérni a tisztességes integrációt!
Felnézek Rád a jogi küzdelmekért, nekem ez nem menne.

Nálunk, bár nem iskolakezdés, csak egy újabb ovis évkezdésünk volt, ugyancsak minden nagyon biztató. Végre egyre több infó jön haza G-től, a gyerek maga elmondja kivel játszott, mit csinált. Nagyon dicsérik az óvónők, sokkal beszédesebb mint tavaly volt.
Ráadásul megismertem az új utazó gyógypedagógust is, beszéltünk majdnem 1 óát. Még csak csoportban figyelte meg a fiamat, de arról viszont nagyon pozitív dolgokat mesélt. Játszik a gyerekekkel, többekkel is. Igaz nem tartanak ezek a játékok túl sokáig, de kölcsönös az érdeklődés, G is közelít, szól hozzájuk és a csoporttársak is keresik a társaságát, játszanának vele. Szerintem ez tavaly nem így volt, félénkebb, zárkózottabb volt G. A csoportfoglalkozásokba most már simán bevonható, ha hívja a gyerekeket az óvónő, G is megy szépen, őt nem kell külön felszólítani.
Ez sem volt így tavaly, asszisztensnek külön figyelmeztetnie kellett számtalanszor, hogy nézze csak meg a napirenden most az következik.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22965

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: nagyon örülök, hogy ilyen jól indul az évetek. :) Csak így tovább! :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22968

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Tomger,
nagyon jó, hogy a fiad ilyen nyitott a kortársak felé.
Az én fiam azt hajtogatja, hogy neki nem tetszenek a gyerekek, és inkább egyedül szeretne játszani :dry: . Persze irányított játékban benne van, sőt, élvezi, de amúgy nem nyit.
Fog-e ez változni, nem tudom. Hogyan lehetne ezen segíteni? Vagy alaptermészetük adott, és még ugye erre jön az autizmus? Fogalmam sincs. Én is mindig eléggé magányos voltam közösségben, amennyire vissza tudok emlékezni, sajnálom a kisfiamat, hogy nem megy neki ez a barátkozósdi :( .

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22971

Süni !Hát igen ,egyedül ettől félek én is ,hogy a kicsi sokat lesz beteg ... .Őt amúgy egy családi napköziben helyeztük el ,minden ok vele egyelőre ,szívesen játszogat ,jól alkalmazkodik . Most egyedül a beszédet emlegetik ,hogy elmaradás nála ,de 21 hónapos !Hát nem tudom . Fiú ,rövid mondatokat már mondogat (,apa elment,ott a néni ,elbújt cica ,stb :)),persze van a beszédében halandzsa is . Ott viszont inkább csak szavakat mond ,meg mutogat . Kicsit félénk . Hát ,nem Marcell-típus :laugh: Az tuti !M-ről ma mondta épp a tanító néni ,hogy a beszélőkéjével nincs gond . Tűz -víz. Egyb. tök jó, amiket a suliról írtok ,te is ,meg Labolen is. Örülök ,h jó helyen vannak a srácok !

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22972

Tomger !Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22979

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marco, Labolen:
Nagyon jókat írtatok a sulikról. :)
Az önállóságra nevelést én is nagyon jónak tartom.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22981

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger:
Szuperjókat írtál G.-ről, annyira jó, hogy ilyen sokat fejlődött és, hogy ilyen jól nyitott a gyerekek felé. :)

Szanya:

Most nézem, hogy kicsit hiányos az autis naptár. Gellért és Mercédesz? :dry:
A mienkben, vagyis Á.-éban ezek vannak beírva: Gellért, Margit, valamint Mercédesz, Ikarus, Volvo.
A Margithoz segítek: a sikló két kocsija Gellért és Margit. :silly:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22982

Miri: :laugh: :laugh: :laugh: Imádom Á. dumáit. :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22985

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Tomger: Örülök, hogy írtál G. óvis életéről egy picit és, hogy mennyit fejlődött a tavalyi évhez képest. Az nagyszerű, hogy a gyerekek felé is ennyire nyit és játszik is velük már egy kicsit.

Andesz: Jó hallani, hogy abba az óviba sikerült elhelyezkedni amelyik tetszett és még M. sulijához is közel van, az meg külön szerencse, hogy vevők voltak az okt. kezdésre.
Annak meg örülj, hogy a két gyerek ennyire különbözik Dávid és Andris is tűz-víz Feri és én is. Tudod "két dudás egy csárdában...." Jó nem mondom van gond amikor a F. visszarángat a földre, de azért inkább profitálunk. Férjem szerint egyedül is sok néha a D. kettő lenne belőle, hát még jobban felköthetnénk a gatyánkat. Ikrekről ne is beszéljünk! ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #22992

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Ügyesek ezek a srácok! :)

Képzeljétek, ma azzal várt Z. tanítónénije, hogy szeretné őt nevezni egy országos levelező versenyre. Pár hetente kapna postán egy korosztályának megfelelő feladatlapot az általa választott tantárgy(ak)ból, van 1-2 hét megoldani és a következő feladat sorral küldik az előző megoldását. Közösen a környezet ismeretet választottuk. Z már ma du. leste a postaládát, nagyon be van zsongva! :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23000

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Champ: Ilyet Dávid is csinált matekból és nagyon sokat fejlődött és végig élvezte. Biztos Z. is még okosabb lesz környezetből, sőt gondolom emiatt böngészni is fog a neten és újabb érdekes dolgok fogják magukkal ragadni. Az meg hizlalhatja a májad, hogy a tanítónéni javasolta, vmit lát a gyerekben! ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23005

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Köszi Süni!
Igen, hízik a májam, igaz, már rég óta mondja a tanítónő, hogy van ebben a gyerekben...., ha akar.
Azon mondjuk jót nevettünk a kollégámmal, hogy ma már mindent ki lehet google-izni, nem is tudom, hogy lesz-e rossz a válaszok között bármelyik gyereknek is.
Ami gond lehet, hogy lesznek teszt jellegű és írásban válaszolós kérdések is, és az írás az nem a legszebb. Inkább csak nyomtatott, és figyelnie kell a méret tartásra (első betű 1 cm magas, a hatodik már 4-5 cm :S ) Ha keveset kell írni, akkor megy írottan is.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23009

• szalamandra
  • szalamandra profilkép
Champ, szuperügyes a kisfiad, annyira jó, hogy szeret feladatokat megoldani, olyan kis törekvő! :) :) :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23020

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: ez szuper! Annyira szeretném, ha mi is eljutnánk ide, hogy kedvvel dolgozzon. Most még nagyon nehezen mennek a feladatok, ha egyszer ráveszi magát, akkor tudja, csak nehéz elkezdenie. És folytatnia... :D

Ma olyan jó élményem volt, mikor mentem érte, hogy csak na. Beléptem az osztályba, és éppen játszott egy másik kisfiúval, valamit építettek. És közölte, hogy ő egyáltalán nem akar hazamenni, és még a kezeit is összefonta nagy durcásan, hogy itt akar maradni és játszani! Annyira jó volt látni! :) Úgy kellett hazacsalogatni, hogy induljunk végre. :D

Miri: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 hónapja #23023

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Champ,
sok sikert a versenyhez :) !

Labolen,
Oldalmegjelenítési idő: 0.193 másodperc