Na, észrevettem, hogy van ilyen topik is
Labolen, Marco, tényleg ahány iskola, annyi verzió, elképesztő! Labolen, szerintem se foglalkozz ezzel, nem a te dolgod innentől, te megtetted, mit lehetett és a lényeg úgyis az, hogy a suli megvan, ahová járni fogtok

Te ismered az osztály összetételt különben?
Marco, pont arra jutottunk Mankáékkal, hogy az enyhébb autiknak jobb, ha hasonszőrűekkel barátkoznak. Ha enyhébb esetek a többiek, akkor ez még jól is fog jönni M.-nak! Az 1 kislány meg hát... ja, ennek én sem örülnék.
Mi is voltunk beiratkozáson. Nálunk ugye sima ügy, körzetes suli. Még csak sni státusz sincs. Nem tudom, emlékeztek-e, de az is sokat nyomott a latba ennél a körzetes piros iskolánál, hogy kevesen vannak egy osztályban. A felsőbb évfolyamokon mind 20 alatt van az osztálylétszám. Idénre mondták, hogy kb 22 fő max. Az is jó nekünk. Nade, ez biztosan nem így lesz. És olyan fura, hogy mindenki a homokba dugja a fejét. A kerületben 440 gyerekkel több van, mint iskolai férőhely. Még ha indítanak is sok helyen
új osztályt, ennyi gyerek akkor sem tud simán elhelyezkedni. A környékünkön van 3 felkapott iskola, ahol 60-80 helyre átlag 120 KÖRZETES gyerek jelentkezik (sokan direkt átíratták magukat oda persze). Ugye sorsolás lesz, mert ennyi gyereket ez a 3 iskola nem tud felvenni (összesen a 3 suliból kb 90 gyerek fog kilógni, mindhárom mellettünk van). És hol van üres hely? Hát nálunk, a pirosban. Szóval, kizárt, hogy alacsony létszámmal menjen az osztályunk (meg a többi), a 30 fő biztosan meglesz per osztály. Viszont ez az iskola nincs erre berendezkedve, a tanárnő elmondta nekem négyszemközt, hogy ő egyrészt nem képes 30 gyereket tanítani, másrészt iszonyú pici osztálytermek vannak (valóban, én is láttam), fizikailag nem fér be 30 szék. Majd, mitn a heringek. De akárhová mentünk volna, ez van mindenhol. Pedig a fiamnak a 30 fő elviselhetetlen lesz, főleg frontális oktatással...