enyediktunde, valahogy én is így képzeled majd az iskolát... sajnálom, nem tudok, mit mondani, totál reaális, amit írsz

Annyira biztos, hogy velünk is hasonló lesz.
Leírnám az iskolakeresésünket akkor immár a befejezéssel.
Nálunk megvan a végleges iskola. Szeretném leírni, mi volt az Új Alma iskolában, szerintem felháborító ugyanis.
Először is úgy indult,hogy a gyereket elvitték, be kellett vinnem egy szobába, ahová egy tanárnő vezetett, ott ült egy gyógyped. Be sem mutatkozott, rám sem nézett. A tanárnő mondta a fiamnak,hogy leülhet a szgép elé, ő le is ült. Ekkor a gyógyped végre felállt a saját gépétől és nagyon szigorúan közölte a fiammal, hogy menjen el innen, mert ezen a gépen éppen csinált valamit. Se köszönés, engem sem vesz észre. Ekkor kiküldtek.
Lementem az ig.nőhöz, ekkor 1 órát beszélgettem vele. Elmondtam neki, hogy szellemi fejlődésben évekkel a kora előtt jár, de szociálisan évekkel alatta, ezekről bővebben kérdezett, meséltem neki. Majd elmondtam,hogy van egy ASes papírunk, de nem sni-s, mert az ovi is alátámasztotta, hogy segítség nélkül is az egyik legjobban teljesítő gyerek a fiam a foglalkozásokon is. Erre azt mondta az ig.nő, hogy ez így rendben van, mert sni-s gyereket már nem tudnak felvenni idén, de ilyen problémákkal küzdőt még szívesen fogadnak, de majd a gyógyped megmondja,hogy a vizsgálaton mit lát a fiamon, miben szorul segítségre, és, hogy ez mennyi fejlesztést igényel, hogy ezt tudja-e biztosítani az iskola (itt olyan nincs, hogy ha kell, ne kapjon fejlesztést egy gyerek, akkor nem veszik fel).
Délután kaptam a telefont az ig.nő asszisztensétől (!!), akit sosem láttam. Nem kellett a fiam. Miért nem? "Anyuka, megmondom őszintén, azt mondta a gyógypedagógusunk, hogy minden teljesen rendben volt N-al, és, ha a végén nem látja meg, hogy van egy AS papírunk, felvette volna." Kérdezem, talált valami gondot a fiamnál a felmérés alatt? "Nem, semmit."
Nem kicsit akadtam ki. Bemondásra rendben van az AS, a problémáink is kezelhetőek, az ig.nő szerint ez simán belefér, látszik, hogy nem egy sni kategóriás gyerek, akinek kell a napi segítség. A vizsgálaton nyüstölik 1 órát és semmit nem tudnak kihozni belőle, ami gond lenne, ellenkezőleg, jobban teljesít, mint a korosztálya, mert okosabb az átlagnál. Csak a papír, csak az ne lenne. Na, vajon mennyit értenek az ilyenek az autizmushoz? Milyen gyógyped lehet az ilyen? Igazából jó,hgy nem ide kerültünk, mert a fene tudja, még lehet,hogy meg is szidták volna a fiamat egy-egy autis megnyilvánulásáért ezek után. Márpedig ezért én nem fizettem volna havi majdnem 100ezret kajástul. Hogy még a napi szintű diszkriminációt is átélje az állítólag tökéletesen integráló iskolában.
Felháborító.
Ez volt a 4. iskola, ahonnan csak azért küldtek el, mert volt papírunk. Bemondásra OK, de, hogy papír is van, az már durva, akkor hozom a dührohamos esőembert. 4. iskola. Ahol nem volt érdekes, hogy a fiam milyen.
Akinek tényleg jól kooperál a gyerek és tényleg enhye eset, nem tűnik ki az oviban, ne rakasson sni-s bélyeget a gyerekére. Ha most sni-s lenne a fiam, abba az iskolába sem jutottunk volna be, ahova végül felvették (egy vallásos iskola, ahol elmondtam az ASt, de igazából nem érdekelte őket, csak az, hogy sni-s-e). Így is extra nehéz volt, de ez egy sni papírral kizárta volna a normál iskolákból a fiam, ami számára egyenlő lett volna a esélytelenséggel. (számára, mert más számára ez lenne az esély)
Direkt nem rejtettem el, amit írtam, nagyon fel vagyok háborodva ezen az egész iskola dolgon.
Oh, és protekció nélkül sem megy.
Március eleje óta arról szól az életem, hogy mikor kinek mit és hogyan mondjak el a fiamról, hogy ne nézzék őt esőembernek, de értsék meg, hogy többet igényel egy picit az átlag gyereknél. Amint elhangzik a bűvös autizmus szó, az emberek 99%-a nem képes túllépni a dühöngő autistán. A mi környékünkön nincs olyan alapítványi suli, ahová valóban felvesznek autikat, így maradtak a normál sulik, ekkor viszont így jár az ember, mint mi. Vagy lehetne titkolni persze, de én abban nem hiszek.
A 4 iskola, ahonnan elküldtek anélkül, hogy érdekelné őket a fiam személye: Kincskereső, Waldorf, Rogers és az Új Alma. Állami, normál iskolákban protkó nélkül egyből lepattintottak. (kivéve a körzetest, ide felvettek ugye, csak itt az ovis társai lennének az osztálytársai, akik időnként megverik és naponta szívatják, az nem menne)
Két helyre láttak volna szívesen minket, az egyik egy állami Montessori, ahol a nyílt napokon látták a fiam és szimpi volt nekik, de itt kb 30 fős osztályos vannak és így a Montessori módszer ugye használhatatlan, ezért nem jöttünk ide. A másik a vallásos suli, ahová volt protekciónk. Ide megyünk.