LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19322

Kedves Kimni !

Az érintett fiam nővére most elsős (neki semmi baja nincs) egy 22 fős normál osztályban. Nálunk most ilyen létszámú mind a két első osztály. Sajnos nekünk nagyon rossz tapasztalatunk lett az egyházi ovival ahová a lányom járt és a fiam is már papíron fel volt véve. De azonnal elutasították, amint Szakértői "papíros" lett. Pedig az még nem is autis papír volt. Meg volt a gyerek keresztelve, mi is, azon a valláson amilyen az ovi, mindez nem számított.
A normál Önkormányzati ovi, ahová most a fiam jár, ókonzervatív felfogású, most akarják éppen kitúrni a szakértői felülvizsgálat alapján (abban már szerepel az auti), pedig ő is egész jól elboldogul egy 25 fős csoportban, de az óvónő felrójja, hogy a reggeli összevonásnál, amikor 40 gyerek van együtt, az már sok neki, nem bírja... Azonkívül attól retteg, hogy egyszer a gyerekem megdobja-megüti valamelyik társát egy nehezebb játékkal, amikor a térigénye jelentkezik. Ez még nem következett be, de a puszta lehetőség is minket terhel... Ugyanakkor volt már, hogy délután mikor érte mentünk véres seb volt a szeme mellett, amit nem is tudtak pontosan, kitől-hogyan szerzett (nem akarták szerintem elmondani), csak annyit mondtak, hogy a nagyokkal kezdett az udvaron. "És a nagyokkal nem kezdünk ki, mert megjárjuk". Szerintük ez nevelő célzatú lehet...Gond még, hogy a többi gyerek szépen körbeülve hallgatja a mesét, a fiam pedig járkál. Vagy lefekszik a földre. Mind halálos vétek..."Apuka ilyen niiiincs, niiincs". Ilyen helyen persze szóba sem jöhetne egy egyszerű napirend sem.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19323

Marcoverde!

A helyzetünk kissé bonyolult. Tavaly minden előzetes vizsgálat nélkül 3 évesen F79-et kapott a fiam a Szakértőin. Ezután magánúton több állomáson keresztül a Bethesdában 4 napos vizsgálattal meglett a pervazív fejlődési zavar. Nem feltételeznek értelmi fogyatékosságot. Auti spec. IQ teszt még nem volt, de járunk fejlesztésre az Autizmus Alapítványhoz is, most lesz a gyerek gondozásba vétele, természetesen felvetem ezt.
A Szakértői felülvizsgálaton már látták ezt a zárójelentést (amit ők tavaly nem tudtak megállapítani, pedig megállapító hely hivatalosan) és válaszút elé kerültünk. Mert az ovinak nincs benne az alapító okiratában az autisták fogadásának lehetősége. Ezt még a vezetőnő közölte. Ezért belementünk, hogy F79-en tartsák, hogy az oviban maradhasson. Azzal a kóddal lehet. Csakhogy mint mondta nekik kötelességük az autizmust is beírni a szakvéleménybe. Jó mondom, de maradhat a gyerek az oviban, kérdeztem tőlük?
Igen.... Pénteken kaptam meg a szakvéleményt, de előtte egy nappal az óvónő már fura búcsúzkodó - sajnálkozó hangú kis fejtágot tartott. Ugyanis a véleményben F79 alapján kijelölik az óvodát továbbra is, viszon az autizmus alapján nem kijelölhető, mert nincs benne a jegyzékükben az ovi. Felhívás keringőre, hogy kidobhassák. Azt persze nem írták bele, hogy heti kétszer magánúton hordjuk a gyereket autizmus spec fejlesztésre, amit hivatalos papírral tudunk igazolni.
Hétfőn megyek az AOSZ-ba, hogy jogi háttérrel legyek felvértezve mielőtt meghallgatom a vezetőnőt az oviban. Ha ki akarják tenni az oviból, persze azonnal megfellebbezem a véleményt, akkor már mindegy, viszont az F79-et a klinikai főorvos szakvéleménye miatt akkor le kell venniük (mert ebben az esetben már nem érdekünk, hogy ez legyen), azért azt nem bírálhatják felül. Véleményem szerint az ovi hiába nem tudja az auti spec fejlesztést biztosítani, ha én igazolom (hisz tudják amúgy is), hogy magánúton hova hordom a gyerekemet, kötelesek fogadni. Lakhelyünkön egyébként nincs semmilyen speciális.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19324

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Vadkörte, nagyon nehéz helyzetben vagytok. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy lehet,hogy nagyobbat árt a fiadnak, ha ebben az oviban marad, akár befogadják és úgy, akár te harcolod ki. Ahol így állnak hozzá, ott nemhogy segítséget nem fog kapni, de hátráltatva lesz és kárt okoznak benne. Ha ti hordjátok fejlesztésre, akkor nem kell mindenáron olyan ovit keresni, ahol hivatalosan autiként befogadják, hanem elég olyan ovit találni, ahol az óvónő maga bevállalja és így kaptok egy befogadót. Az, hogy mi szerepel az alapító okiratban megváltoztatható. Ahol nem akarják megváltoztatni és még ki is akarnak rúgni, onnan szerintem el kellene mennetek.
És milyen problémái vannak? Mik azok, amik miatt olyan egyértelmű a mostani ovinak, hogy gond van? Mert sok gyerekkel lehet gond, attól még nem kell sni-snek lenni. Biztos, hogy sni-sként kell továbbmennetek másik oviba, főleg, ha ti fejlesztitek?
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19328

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vadkörte: Nekem ez a suli dolog nagyon érzékeny téma, és első felindulásomban írtam a választ. Aztán persze próbáltam a te szemszögedből nézni a dolgot. És az is eszembe jutott, hogy két éve még én is megijedtem a szegregálttól. Ezért módosítottam utólag.

Ovi: Szerintem még ma sem elsősorban az alapítón múlik, hogy fogadnak-e az oviban. A mi ovink, ahová három évig jártunk, nem integráló ovi. De itt van tőlünk 50 méterre, én is ide jártam kicsiként. Mikor beiratkoztunk, még nem tudtunk semmit. Mikor nyáron kapott a fiam diagnózist, azonnal mentem az oviba, hogy most mi legye. Azt mondta az óvodavezető, hogy próbáljuk meg. Ha megy neki, akkor oké. És hát kisebb zökkenőkkel, de ment. Őt mindig vitték mindenhová, kirándulni, könyvtárba, színházba. Mindig megpróbálták bevenni a programokba is. De neki többet engedtek, mint a többinek. Ő rengeteget feküdt az oviban, tornaórán ha nem csinálta amit a többiek, akkor volt, hogy a vezetőnő ment be segíteni, és csak rá figyelt.
A hozzáállás nem az alapítón múlik. Az más kérdés, hogy az önkormányzat elhajtott minket, mikor megpróbáltam kérni, hogy vegyék fel az alapítóba az autizmust. Nyíltan megmondta az ottani oktatási vezető, hogy vigyem el innen a gyereket, és értsem meg, nem akarnak ide olyan gyereket, mint az enyém. Az óvodavezetőt is elhajtották, mikor jelezte, hogy egy gyógyped jó lenne az oviban, vagy valami segítség, mert több kis sni-s gyerek is van, és olyanok is, akik nem is kaptak eddig diagnózist, de biztosan fognak később.
És az is egy sajátos dolog, hogy nekünk a bizottság kijelölte ezt a helyi ovit. Úgy , hogy az nem is integráló. De már ide járt 3 hete, így nem irányították át máshová, én meg nem tudtam, hogy másik ovit nekem kellene keresnem. Akkor volt egy hónapja diagnózisunk, és ez a fórum akkor még sehol sem volt. Nem volt semmi infóm a hivatalos dolgokról.
Azért írtam le, hogy a mi ovinkban hogy volt, mert létezik olyan, hogy pusztán jóindulatból is befogadják a gyereket. És nem értettek hozzá, de meghallgattak, próbáltunk együtt kitalálni valamit, ha gond volt. Még a napirendet is megpróbálták, mikor bevittem.
Szerintem talán érdemes elkezdeni ovit keresni, olyat, amelyik szívesen fogadja a fiadat.
És az f79 kódot az iskola előtt mindenképpen levetetni, de talán minél előbb, nehogy erre kérdezzenek rá a suliban, vagy ez legyen a kifogás. Mondom, minket pusztán amiatt is elküldtek, hogy nem volt leírva egyértelműen, hogy ép értelmű. Pedig hivatalosan, ha nincs leírva semmi, akkor ép értelmű, ha le van írva, hogy valamilyen szinten értelmi fogyatékos, akkor meg az. De ez egy indok volt az elutasításra.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19330

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen, Vadkörte: nagyon hasonló volt a mi ovink is, már egy éve ide járt a fiam, amikor papírunk lett. Pedig úgy vittem oda 3,5 évesen, hogy még egyáltalán nem beszélt. de már jártunk megkésett beszédfejlődés miatt fejlesztésre. Felvették.
Igen, létezik jó indulatú ovi. de azért a rosszindulatú beszólásokból is kijutott. Most már mindegy, már sulis. Azért jó, hogy szerette az ovit, az óvónéniket, gyerekeket és a problémák ellenére szerintem őt is viszont szerették.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19347

• enyediktunde
  • enyediktunde profilkép
Mi másodikba járunk, mindjárt vége az évnek. Volt már egy iskola váltásunk, ez a suli sem az ideális iskola kisfiam számára. Megint elkezdtem iskolákat nézni, de max. egyházi iskolába tudnám vinni itt a környéken. Sajnos az én fiamnak is megtanították a csúnya szavakat, és ő nem érti miért nem szabad használni. :( Most a neveletlen hülye gyerek kategóriába tartozik, és ahogy látom kezdenek a tanulással is problémák lenni. Koncentráció zavaros, de még gyógyszerre sem lehet beállítani, mert nem segítene. Ha maradunk, akkor valószínű nyolcadikig hármas tanuló lesz jó esetben, ha megint mennénk új iskolába, lehet a változást (idegen környezet, emberek) nem tudná kezelni. Maradunk, és nekem kell rengeteget foglalkozni vele, de nagyon fáradt vagyok. Speciális iskolába fel sem veszik, mert nem társul enyhe értelmi fogyatékosság.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19351

• enyediktunde
  • enyediktunde profilkép
Nézem a filmet, elvagyok keseredve. :( Az én fiamat nyolc hónapja csúfolják, hogy csontváz. Már év elején szóltam, hogy ebből ne legyen rendszer. Nyolc hónap alatt jutottunk el odáig, hogy a tanárnénik szóltak a gyerekeknek, ha még egyszer valaki csúfolja Ábelt Igazgatói intőt kap!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19360

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
enyediktunde, valahogy én is így képzeled majd az iskolát... sajnálom, nem tudok, mit mondani, totál reaális, amit írsz :( Annyira biztos, hogy velünk is hasonló lesz.

Leírnám az iskolakeresésünket akkor immár a befejezéssel.

Nálunk megvan a végleges iskola. Szeretném leírni, mi volt az Új Alma iskolában, szerintem felháborító ugyanis.
Először is úgy indult,hogy a gyereket elvitték, be kellett vinnem egy szobába, ahová egy tanárnő vezetett, ott ült egy gyógyped. Be sem mutatkozott, rám sem nézett. A tanárnő mondta a fiamnak,hogy leülhet a szgép elé, ő le is ült. Ekkor a gyógyped végre felállt a saját gépétől és nagyon szigorúan közölte a fiammal, hogy menjen el innen, mert ezen a gépen éppen csinált valamit. Se köszönés, engem sem vesz észre. Ekkor kiküldtek.
Lementem az ig.nőhöz, ekkor 1 órát beszélgettem vele. Elmondtam neki, hogy szellemi fejlődésben évekkel a kora előtt jár, de szociálisan évekkel alatta, ezekről bővebben kérdezett, meséltem neki. Majd elmondtam,hogy van egy ASes papírunk, de nem sni-s, mert az ovi is alátámasztotta, hogy segítség nélkül is az egyik legjobban teljesítő gyerek a fiam a foglalkozásokon is. Erre azt mondta az ig.nő, hogy ez így rendben van, mert sni-s gyereket már nem tudnak felvenni idén, de ilyen problémákkal küzdőt még szívesen fogadnak, de majd a gyógyped megmondja,hogy a vizsgálaton mit lát a fiamon, miben szorul segítségre, és, hogy ez mennyi fejlesztést igényel, hogy ezt tudja-e biztosítani az iskola (itt olyan nincs, hogy ha kell, ne kapjon fejlesztést egy gyerek, akkor nem veszik fel).

Délután kaptam a telefont az ig.nő asszisztensétől (!!), akit sosem láttam. Nem kellett a fiam. Miért nem? "Anyuka, megmondom őszintén, azt mondta a gyógypedagógusunk, hogy minden teljesen rendben volt N-al, és, ha a végén nem látja meg, hogy van egy AS papírunk, felvette volna." Kérdezem, talált valami gondot a fiamnál a felmérés alatt? "Nem, semmit."

Nem kicsit akadtam ki. Bemondásra rendben van az AS, a problémáink is kezelhetőek, az ig.nő szerint ez simán belefér, látszik, hogy nem egy sni kategóriás gyerek, akinek kell a napi segítség. A vizsgálaton nyüstölik 1 órát és semmit nem tudnak kihozni belőle, ami gond lenne, ellenkezőleg, jobban teljesít, mint a korosztálya, mert okosabb az átlagnál. Csak a papír, csak az ne lenne. Na, vajon mennyit értenek az ilyenek az autizmushoz? Milyen gyógyped lehet az ilyen? Igazából jó,hgy nem ide kerültünk, mert a fene tudja, még lehet,hogy meg is szidták volna a fiamat egy-egy autis megnyilvánulásáért ezek után. Márpedig ezért én nem fizettem volna havi majdnem 100ezret kajástul. Hogy még a napi szintű diszkriminációt is átélje az állítólag tökéletesen integráló iskolában.
Felháborító.

Ez volt a 4. iskola, ahonnan csak azért küldtek el, mert volt papírunk. Bemondásra OK, de, hogy papír is van, az már durva, akkor hozom a dührohamos esőembert. 4. iskola. Ahol nem volt érdekes, hogy a fiam milyen.

Akinek tényleg jól kooperál a gyerek és tényleg enhye eset, nem tűnik ki az oviban, ne rakasson sni-s bélyeget a gyerekére. Ha most sni-s lenne a fiam, abba az iskolába sem jutottunk volna be, ahova végül felvették (egy vallásos iskola, ahol elmondtam az ASt, de igazából nem érdekelte őket, csak az, hogy sni-s-e). Így is extra nehéz volt, de ez egy sni papírral kizárta volna a normál iskolákból a fiam, ami számára egyenlő lett volna a esélytelenséggel. (számára, mert más számára ez lenne az esély)

Direkt nem rejtettem el, amit írtam, nagyon fel vagyok háborodva ezen az egész iskola dolgon.
Oh, és protekció nélkül sem megy.

Március eleje óta arról szól az életem, hogy mikor kinek mit és hogyan mondjak el a fiamról, hogy ne nézzék őt esőembernek, de értsék meg, hogy többet igényel egy picit az átlag gyereknél. Amint elhangzik a bűvös autizmus szó, az emberek 99%-a nem képes túllépni a dühöngő autistán. A mi környékünkön nincs olyan alapítványi suli, ahová valóban felvesznek autikat, így maradtak a normál sulik, ekkor viszont így jár az ember, mint mi. Vagy lehetne titkolni persze, de én abban nem hiszek.
A 4 iskola, ahonnan elküldtek anélkül, hogy érdekelné őket a fiam személye: Kincskereső, Waldorf, Rogers és az Új Alma. Állami, normál iskolákban protkó nélkül egyből lepattintottak. (kivéve a körzetest, ide felvettek ugye, csak itt az ovis társai lennének az osztálytársai, akik időnként megverik és naponta szívatják, az nem menne)
Két helyre láttak volna szívesen minket, az egyik egy állami Montessori, ahol a nyílt napokon látták a fiam és szimpi volt nekik, de itt kb 30 fős osztályos vannak és így a Montessori módszer ugye használhatatlan, ezért nem jöttünk ide. A másik a vallásos suli, ahová volt protekciónk. Ide megyünk.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19403

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kimni: ez van! :woohoo:
Még jó, hogy én azután kezdtem itt fórumozni, hogy lett sulink, ezeken én is mind keresztül mentem :woohoo: . Labolen is kb. hasonlókat tudna írni...
Sajnos hasonlóra készüljön mindenki, akinek suliba készül a gyereke és legalább egy évet szánjon rá! :woohoo:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19408

Tünde:

Abszolút bele tudom magam érezni abba, amit írsz, és többek között ezért sem merült fel egy-két kósza gondolatnál komolyabban, hogy egyáltalán megnézzek állami sulikat.
Mellesleg a fejemet fogom ,hogy milyen szánalmasan gyenge, tehetetlen pedagógiai megoldás ez, hogy intővel fenyegetik a gyerekeket, ha csúfolják a fiadat..
Mivel olvasom, hogy nem sok lehetőség van felétek, csak azért nem írom, hogy sürgősen vedd ki onnan a gyermekedet, pedig szerintem ez lenne a legjobb megoldás.

Kimni:

Kapcsolódik az előzőekhez. Természetesen borzalmas ez az egész, valószínűleg csak azért éltünk át illyen megaláztatásokat, mert alapvetően így nyitottam mindenhol, hogy a gyerek aspergeres (persze beszélve arról, hogy egyátl nem agresszív, leginkább szociális elmaradásai vannak, stb), ahol ezek után nem csapták rám kvázi a kagylót, azzal kezdtünk el egyáltalán foglalkozni. A normál ovinál (nagycsoportosként hoztuk át) ez az előzetes beszámoló pl. bizonyos értelemben pozitívan sült el , jeleztük, hogy mi a diagnózis, az óvodavezető megnézte, aztán :"hű, nem is gondoltam volna,stb" (értsd: nem esik egybe a dühöngő, ismételgető, esőemberszerű képével, ami a fejében élt az autizmusról), jöjjön. Ez sem jó igazából egyébként, mert felnőttekkel való kommunikáció során semmi olyan nem látszik rajta, ami nehézséget okozhat (és elég sok gyerek ilyen), de nyilván csoportban kellett volna megnéznie, mert ez a vízválasztó, de persze nem értett semmit az egészhez.
Másrészt,-ez valószínűleg nem túl megnyugtató - szerintem amelyik suliban képesek azért elküldeni egy gyereket, mert meglátják a papírt, azt jobb is, hogy elkerültétek, elég sokat elárul a kompetenciájukról, és még inkább a hozzáállásukról.Valószínűleg nem lettek volna képesek kezelni, ha a fiadnak a szociális nehézségeiből fakadó problémái lettek volna.
Írod, hogy a fiadat szívatják.. ennek kapcsán én nagyon merésznek tartom, hogy normál többségi suliba viszed, mert az ilyen óvodai szívatásokhoz képest brutális, hogy már 3.-4. osztályban miket tudnak művelni a védtelenebb gyerekekkel.ennek csak valami kivételes pedagógus tudna gátat szabni, aki valóban közösségként kezeli az osztályát, és tényleg beleássa magát, hogy megoldja az osztályban dúló konfliktusokat, és nem pedig intővel fenyegetőzik. (.(a kamaszkori szívatáskoról meg gondolom nem kell beszélni, mert még a normálistól kicsit különböző NTket is akár öngyilkosságba is tudják hajszolni, ehhez a facebook még külön jó fegyver) .
Nyilván majd kiderül ,hogy lesz , majd a suliban, (szerintem egy 22 körüli létszám is elég ahhoz egy autinak, hogy elvesszen egy osztályban szociálisan), és nagyon drukkolok,hogy beváljon, de én nem zárkóznék el a helyedben az autikhoz is értő sni-s profilú suliktól: itt ez az egész nem az értelmi képességről szól, hanem szinte kizárólag a szociális lemaradásról. Ezért,ha nem érzi jól magát a fiad, még szerintem érdemes akár egy távolibb sulit is nézni ( én is pl. több mint másfél órát fogok M-val buszozni eleinte , mert ezt érzem megnyugtató megoldásnak).
Kérlek ne érts félre, ezt mind nem a döntésed kritizálásának céljából írom, hanem csak aggódom, hogy mi lesz N-vel, mint ahogy M-ért is aggódom. Már leírtam korábban: csábító lenne, hogy M-t normálba írassam, mert nagyon sokat fejlődött , ami nagyban köszönhető ,hogy normál állami ovi nagycsoportjába jár, többnyire szeretik a társai, be is vonják már néha ebbe-abba,tanulhat mintát az NT-ktől, totál jól teljesített az iskolaérettségi vizsgálaton is (ergo a tananyaggal szerintem nem lenne problémája a suliban), de elkezdődtek az (egyenlőre még csak enyhe) szívatások is. Szociálisan még mindig nem igazán érti a kortársait (sokszor hülyeségnek tartja pl. a játékaikat, stb) , és én rettegek ,hogy az évek során ez a most még enyhe szívatás durván elfajulhat,és esetleg pokollá válik az élete a suliban, nagyrészt ezért visszük sni-s alapítványiba.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19414

• enyediktunde
  • enyediktunde profilkép
Én egyháziba nem is merem vinni, mert a csúnya beszéd, és mássága miatt folyamatosan csak hallgatnám a pedagógusok panaszát. Itthon masszírozom a lelkét. Ha felnő, és kilép az életbe, ott sem vár rá sok jó, de nem lehetek mindig mellette.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19415

• enyediktunde
  • enyediktunde profilkép
Sajnálom, hogy négy iskolából elutasítottak benneteket. És most hova sikerült beíratni?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19417

vadkörte beküldte:
Marcoverde!
Véleményem szerint az ovi hiába nem tudja az auti spec fejlesztést biztosítani, ha én igazolom (hisz tudják amúgy is), hogy magánúton hova hordom a gyerekemet, kötelesek fogadni. Lakhelyünkön egyébként nincs semmilyen speciális.

Ha nincs papírja a fiadnak a szakértői bizottságtól az autizmusról (nem meghatározott pervazív/gyermekkori/asperger, akármi, mind az autizmus kódja alá tartozik), akkor nem utasíthatják el..Ha lenne ilyen papír, akkor is csak abban az esetben, ha nincs benne az autizmus spektrumzavar az óvoda alapító okiratban.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19418

Tünde:

Az egyházi suli amúgy nem feltétlenül jelenti azt, hogy bigott pedagógusok fognak hőbörögni a gyermek 'istentelenségén', vagy a szülők nevelési alkalmatlanságán, (persze ilyesmiről is hallottam történeteket), sok helyen kifejezetten toleránsak, abszolút pedagógusfüggő a dolog. Ha van ilyen suli a környezetetekben, én azért lehet, hogy legalább megnézném.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19426

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni: ez tragikus, bár nem meglepő, lassan semmi sem az...

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19432

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Marco, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 10 hónapja #19433

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Vagyis helyesbítek ám. Az Új Alma ilyen. Auti profilú sni-seket integráló iskola. Büszkék is magukra. Csak éppen elküldenek minden új autit. És havi 75 ezer. És a Kincskereső is auti profilú sni-seket integráló iskola, de ott be sem hívnak, ha megmondod, hogy auti a gyerek.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 9 hónapja #19627

Kimni!

Sajnos kevés az időm, ezért vagyok itt a fórumon is csiga lassú válaszoló.
A fiam jelenlegi ovijában tartásának célja, hogy mindkettőnk munkahelye megmaradhasson. Mivel ez helyben van és a fiam elboldogul ott, csak nem kell tőle lehetetlent várni. Újabb fejlemény, hogy péntekre beidéztek (de szó szerint mint egy rendőrségi idézés, úgy néz ki) a Járási Hivatalba úgymond "a szakértői véleményben szereplő tények tisztázása miatt.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 9 hónapja #19949

• KKata
  • KKata profilkép
Kedves Mindenki!
Volt-e valakinek tapasztalata a Zápor u-i iskolával (Óbudai Nagy László)? Tudtok róla valamit?
Persze a kislétszámú osztályaikra gondolok.
Mennyire jó ez az iskola a mi gyerekeinknek?
Értenek a mi gyerekeinkhez egyáltalán?
Előre is köszönöm az infót.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 9 hónapja #19954

KKata, valaki írt már róla, próbálj meg visszaolvasni, talán ebben a topicban volt róla szó. Elégedett volt vele az anyuka.
Oldalmegjelenítési idő: 0.191 másodperc