LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16235

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16236

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Amúgy teganp este írtunk egy hivatalos hangvételű levelet a tankerületi vezetőnknek, melyben állásfoglalást kértünk arról, hogy milyen suliba mehetne a fiam jogszerűen a kerületben. Illetve ha itt nincs ilyen, mi a teendőnk.
Majd szólok, ha válaszoltak.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16237

• breva1
  • breva1 profilkép
Labolen
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16238

• breva1
  • breva1 profilkép
labolen

Nagyon kiváncsi vagyok mit válaszolnak

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16239

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Breva: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16240

• breva1
  • breva1 profilkép
Labolen

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16241

Breva, ez nem is rossz ötlet! :woohoo:

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16242

• breva1
  • breva1 profilkép
Szanya

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16243

• breva1
  • breva1 profilkép
Farsang

Na szerintem mi megint focisták leszünk. Nem szereti ha kifestem, ha valami kényelmetlen 1 percre sem veszi fel.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16244

Breva, a másik topicban válaszolok!

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16248

Már nem emlékszem, ki kérte a 13. kerületi Pannóniáról az infót?
Az Integráció és inklúzió c. könyvben van egy pedagógiai tanulmány, amit a Prizma EGYMI a Pannóniával együttműködésben vitt végig. 2006-os kiadású a könyv és azt írja, hogy "partneriskolánkban 10 éve megkezdődött egy tudatos integráció". Szerintem mindenképp érdemes megnézni, ha szóba jöhet.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 2 hónapja #16317

• enyediktunde
  • enyediktunde profilkép
Nekünk az első iskola sem jött be, most az új iskola sem az igazi. Az első suliban eleve én voltam a közellenség, mert oda kötelező volt felvenni. Az új iskolában meg a hülye gyerek kategóriába rakták a fiamat. Nem jó az integrálás, ez egy nagy blama, nem is tudnak a gyerekekkel úgy foglalkozni ahogy kellene. Egyáltalán nem veszik figyelembe a másságát, vihetsz te akármilyen igazolást! Én kezdek belefáradni. Egész nyáron speciális iskolákat hívtam, de oda csak akkor vették volna fel, ha az autizmus társul enyhe értelmi fogyatékkal!

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16756

Megosztom az információt iskolaválasztás ügyben:
A férjemnek állandó lakcíme van a XIII. kerületben, nekem tartózkodási helyem van.
XIII. kerület Pannónia: Felhívtam az iskolát, hogy a nyílt napra kell e regisztrálni (Nem szükséges) Átkapcsoltak az igazgató helyetteshez, mert említettem, hogy autista gyerekemnek keresek már most iskolát, noha 2014-ben lesz ez aktuális igazából.
A lényeg: kb 3 éve rátukmálták az iskolára az integrációt. 30! fős osztályok vannak, nem hiszi az igazgató helyettes, hogy helyt tud állni a gyerek. Az elmúlt évek alapján vannak gyerekek akik rendesen beilleszkedtek, de vannak olyanok (inkább ez a jellemző) akik nem.
Az alapító okiratot hamarosan felül fogják vizsgálni (valószínű, hogy kikerül az autizmus………….) Kevés gyógypedagógus segítséget kapnak.
Próbáljam meg a Futár utcai iskolát (nekem már földrajzi szempontból sem jó)
Az volt az érzésem, hogy vigyem a gyereket oda ahova akarom, csak az Ő iskolájába ne.
A Szakértői Bizottság majd úgyis javasol számomra intézményt és ki is jelöl egyet (hahaha kínomban nevetek.)
Mert, ahogy írtátok többször is a bizottsághoz már úgy érdemes menni ha viszem a befogadó nyilatkozatot a leendő iskolából.

Nekem ez a hozzászólásom gic30 gondolataihoz az egy kis utánajárásról…………….

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16757

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Na igen a kis utánajárás nem mindig igaz... Szerencsések azok, akiknek ez ilyen könnyen megy.
Én egy éve már a sulikat néztem, és még most sincs a kezemben befogadó nyilatkozat. Pedig szeptember óta szinte minden héten intéztem valamit valamilyen iskolával kapcsolatban. De ugye keresd meg a sulit, hívd fel, vidd be a gyereket, beszélj az igazgatóval, hívd vissza őket, szerezz friss orvosi papírt, intézd a bizottságot, Hívd vissza megint a sulit, mert nem is biztos, hogy indul jövőre.... Egy rémálom.
Amúgy írtam, hogy kértünk választ a tankerület vezetőtől három hete. Nem írt azóta sem semmit. Szerintem nem is fog. Azt kérdeztük, hogy melyik az a suli, amelyik kötelezően fel kell vegye a fiamat. Mert eddig mi mindenhova csak jóindulattal mehettünk volna, vagy alapítványiba, ahová nem akarják felvenni.
Szóval a kis utánajárás nem mindenkinek jön be. Nekünk a sok se könnyen.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16758

Gic30, van befogadó nyilatkozatotok?

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16762

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Labolen: A mi tankerület vezetőnk akkor rendesebb volt, ugyan érdembe ő se tudott válaszolni, de másnap már írt. Kérdezte, hol dg. a gyereket és javasolta a TVSZK és majd ott kijelölik a gyereknek a megfelelő sulit. Hahaha
Ja, de a tankerületben itt sincs speciális suli. :S

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16764

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Hát nekünk nem írt. Lehet azért, mert csak az e-mail címre küldtük? Mondjuk ez van megadva a honlapon mellettük, ezért írtunk oda.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16765

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Mi is emailt küldtünk csak.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16766

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Akkor csak a mienk nem szeret írni.

Válasz: Iskolakezdés 12 éve 1 hónapja #16768

Labolen, ha 30 napon belül nem válaszol, akkor reklamálhatsz. Csak azt nem tudom, hogy hol! :woohoo: Gondolom az EMMI-nél???

Oldalmegjelenítési idő: 0.181 másodperc