LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Iskola - gimi /16.kerület 8 éve 5 hónapja #41898

• Rzsuzsa
  • Rzsuzsa profilkép
Kedves crocus!

Igen, már hallottama a suliról. Azonban sajnos a 16. kerületből átjutni a 2. kerületbe lehetetlen kihívás számunkra. Szerencsére a férjemnek és nekem is van munkánk, így reggel Ő viszi, én megyek délután érte.
Ma reggel például a munkahelyemre, ami a 13/4 kerület határán van, mindössze 11 km, 50 perc alatt sikerült megtenni.
Ezek után azt mondom, hogy reggel Budára születni kell.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41899

• Zodiák
  • Zodiák profilkép
Szia Gumilány,

Akkor nekünk a Gyermekház kilőve, a XIV. kerület elég messze van (Óbudáról). Már a IV. is necces lett volna, de azt talán valahogy meg lehetett volna oldani.
Igazából a III. kerületben "csak" a Laborc van,de még nem voltunk ott nyílt napon, de tervbe van véve az iskolalátogatás. A budai oldalon a II. kerületben vannak még "ígéretes" iskolák, de ettől függetlenül nagyon félek ettől az egésztől, nem akarom, hogy úgy járjunk, mint anno az ovival, ahol elsőre sikerült nagyon beválasztanunk - negatív értelemben.

Üdv,
Zodiák

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41900

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
RZsuzsa, Zodiák, ez így van, mi most Óbudáról járunk Zuglóba, brutális!!!

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41901

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok. Tavaly, tavalyelőtt 25 iskolat jartam végig, mielőtt döntötzem. A Gyermekház a legjobb mindközül, de csak 1 db autit vesznek fel évente és csak a 2. Kerületből.
Óbudán a Laborc, ami jó, meg van ismerős,a kik szeretik a Heurékát a Dagály utcában. Nekem túl szigorúnak t űnt. a 16 kerben van Göllesz új auti tagozata, a Müllerben is fogadnak autikat, de csak ha nem látszik rajta, ez nekem nem jött be.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41902

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Írtam egy hosszút, de elszállt, a másfél éves fiam tolt egy resetet, úgyhogy csak vázlatosan:

Borisviros: Amiről írsz az elején, az nem a Gyermekek háza? Ami a Heurékát illeti Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. idéntől, sajnos kár, hogy nem régebb óta. A délelőttös tanító nénink eddig a legpengébb, amit láttam. Az auti fejlesztőnk volt most bent órán, és nagyon pozitívan nyilatkozott róla. Abszolút nyugodt, támogató légkör, tényleges differenciálás, monitorozás. Világos, egyértelmű instrukciók . Nem kiabál a tanítónő, határozott, rend van, strukturáltság, mégis laza környezet. Mindent engednek, ami könnyíti a gyerek helyzetét, egy példa: a fiam nagyon lassan tud csak olvashatóan írni, ezért pl. használhat telefont jegyzeteléshez, házi felíráshoz, fényképezheti a táblát, stb. Pedag/gyógyped asszisztensre nincs pénzük, de sűrűn tudnak halászni önkéntes hallgatókat, most pl. szeptember óta folyamatosan van asszisztens (tudom, hogy vicces, hogy ezt pozitívumként kell említeni...).
Szóval államin belül szerintem egészen vállalható. Auti sni-s papírral viszont elsőbe menni nem egyszerű, mert nincs benne az alapítóban. Amúgy integráló iskola, sőt , volt/van valami inklúziv-nevelés programjuk is, de hivatalosan enyhe értelmi fogyatékosokat, down-szindrómásokat integrálnak). Ettől függetlenül vannak autisták a suliban, a fiam osztályában is van kettő papír nélküli. Illetve a tanítónő szerint a fél osztály rajta van a spektrumon ... ez azért elég nagy túlzás, de ha ezért nagyobb toleranciában részesülnek, felőlem gondolja ezt:) Ha valakinek nincs autis szakértői papírja, ami bürokratikus akadályt jelenthet, akkor ezzel a tanítónővel bátran merem ajánlani az elsőt jövőre.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41903

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Marco, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41904

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:

Már korábban írtam, hogy jutottunk be (#41188 hsz) :cheer:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41905

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Marco, valamilyen rejtélyes okból nem csak, hogy ezt a számot nem látom, amit írsz, de még további jó sokat sem. :blink:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41906

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Igazából nem is tudom, hogy miért jelölték ki. Folyamatosan cseszegettük őket, bejártunk a Dohány utcába. Aztán az egyik napi látogatásomkor, egyszer csak azt mondták, hogy jó, megírják. Kerítettek valakit, ott helyben megírta, ennyi. Lehet, hogy rá se kerestek a sulira, csak gondolták egyszerűbb , nem tudom. Abszurd, de simán el tudom képzelni.

Falmászás:

Voltunk egy szülinapi zsúron, amit az újpesti bigwall-ban tartottak, és M-nak annyira bejött (+ kiderült, hogy tériszonya sincs 30m magasban sem), hogy rácsaptam. Olyan béna a sportokban, hogy mindenre rá kell ugrani, amihez van kedve :D Egyébként ugye katasztrófa a mozgáskoordinációja, és a falmászás elképesztően fejlesztő hatású (utána is olvastam:). Szerintem jót tesz neki, kellemesen keményen le is fárasztja fizikailag, ami szerintem tök jó egy egész napos üldögélés után, ha ügyesedik is, az külön jó.
Egy gyógypedagógusként is dolgozó edző tartja, nagyon aranyos, türelmes, pedig azért pl. a fiamat röhögés nélkül megnézni, amint fekvőtámaszt próbál csinálni nagyon kemény feladat. (istenem, csak ide ne tévedjen véletlenül Marci egyszer :D).
Nagyon ajánlom másnak is, egy próbát megér: a születésnapon a bigwall-ban voltunk Újpesten (Újpest Városkapuhoz közel), ott brutál magas pályák is vannak; a Spider-be járunk edzésre a Tímár utcai HÉV megálló közelébe.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41907

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Tényleg, ahogy írod, eszembe is jutott, de hogy miért nem találom a hsz-t??? :blink: Mindenesetre jól tette, aki végül beletörődött a helyzetbe. :)

Tök jó ez a falmászás. :) Örülnék én is egy ilyennek, sajnos nálunk csak a vicces dolgok tarolnak, a sport nem különösebben. :unsure:

Ha nagyon neccessé válnának a korábbi témáink távlatilag, van törlés gomb is. :) Csak időben kell elkezdeni nyomkodni. :)

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41908

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
A falmászás szuper jó dolog! Figyelem fejlesztô is ! Voltunk a sulival , nagyon jót tett a gyerekeknek!
Volt aki a tériszonyát próbálta leküzdeni. Sikerült is 3 hónap alatt!

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41909

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A tériszonyt le lehet győzni? :O Én tuti meghalnék, ha lenéznék a tetejéről. :unsure:

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41910

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
A Fiam annyira félt, hogy belém kapaszkodva remeget pl, mozgó lépcsô tetején 6 évesen! Aztán úgy döntött leküzdi. Most libegôzni voltunk! Az elején kapaszkodott belém. Vissza felé már nevetett!

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41911

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Hát én max akkor ülnék libegőre, ha pisztolyt fognának a fejemhez. Ja nem, akkor se. :woohoo: Viszont ha egy vérszomjas lepke elől kell menekülni, akkor esetleg... :silly:

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41912

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
:lol: :laugh:
Szeretem a kihívásokat! Mikor megyünk?

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41913

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bármikor, ha hozol egy zsák lepkét! :silly: :laugh: :laugh: :laugh:

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41914

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Rajta leszek. Most poloskával vagy darázzsal tudnék szolgálni!

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41915

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Azzal mi is jól állunk. :pinch:

Visszatérve a sulis témára: Elkezdtem egy cikket a házi feladat felírásáról (Marco, onnan jutott eszembe a téma, hogy írtad, hogy lehet fotózni a táblát), ha valakinek van valami ötlete még, hogy hogyan lehet rávenni a gyerekeket, hogy önállóan felírják a leckét, ill. hogy ha nem írja fel, akkor hogyan lehet hozzájutni máshogy, akkor jöhetnek a javaslatok, akár itt, akár priviben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -n.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41917

• Zodiák
  • Zodiák profilkép
Sziasztok,

Jó ötlet a falmászás, az én fiam kicsi kora óta a "fellegekben" jár, szó szerint és képletesen is. :) Az apja állandóan szívinfarktust akar kapni, ha másfél méternél magasabban van, de engem nem zavar, szoktam hagyni, hogy több méter magasan is másszon - vízszintesen és függőlegesen is.
Anno a játszóházakban az egyszerűbb falmászós falakat pár pillanat alatt megmászta és a kalandparkokat is szereti, gond nélkül végig megy a pályákon. Az alacsonyabban lévők már nem is kihívás neki, de a magasban lévőkre azért nem engedem még fel, mert a karabinert nem tudja még átvezetni a csomópontokon - az a fránya kézügyesség! :)
Neki is húzós éve lesz: az oviban sakkra, angolra fog járni, plusz heti 1x TSMT torna a BHRG-ben, plusz heti 2x otthon, plusz a fejlesztő pedagógus javasolta a judo-t, ami segíthet a visszamaradt csecsemőreflexekkel kapcsolatban. Jah és minden hétfő délelőtt az aspis foglalkozás a Mi Világunk alapítványnál. :)
Lehet, az iskola könnyebb lesz neki, mint most az utolsó éve az oviban. :)

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41922

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Már mindenki benne van az iskolakezdésben, talán sikerült is visszarázódni, és hát bevallom azért írok most (visszaolvasva kb. 8 oldalt), hogy tapasztalatokat gyűjtsek :)
marcoverde: Most olvastam, hogy Ti mászni viszitek a csemetét. Tudnál nekem erről mesélni? Írhatnék esetleg privit ezügyben? A fiam kezd elhízni (nagy pocak és cici már megvan :( ), auti lévén nem nagyon tudjuk hova vinni, mindenhonnan lepattintottak minket, illetve privát órát ajánlanak fel, amit mi nem tudunk megfizetni. Viszont ez a mászás felkeltettem az érdeklődésem... Nem tudom hányan vannak, milyen hosszú az óra, hogy zajlik egy edzés. Én f5-re érek a fiamért a suliba, onnan még vissza a Tímár utcához sztem megvan kb. 10 perc, ha a hévtől nincs nagyon messze ez a klub. Egy szó, mint száz, kérdeznék, ha lehet :)

Köszönöm a sok infót, amit eddig olvashattam, iszonyatosan hasznos ez a fórum!
Oldalmegjelenítési idő: 0.152 másodperc