LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40603

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nézd végig a táblázatot és táguló körben hívd végig őket, jobbat nem tudok. Sajnos ebben az esetben a legkevesebb a naponta megteendő autóút, annyira kevés a hely.

Nem sajnos, ugyanis a szegregált intézményeket nem az önkormányzat tartja fönt. Ha integráló kellene, azt megoldanák. Persze lehet jelezni a gondot írásban több helyen, de ők is azt fogják mondani, hogy csatold a szakértői papírt.

A 13. kerületi magánovit nem tettem be a táblázatba még, de ők szerintem csak integrálhatót fogadnak.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40604

• waffi
  • waffi profilkép
Szia! Oké köszi a választ, végignézem még egyszer.

Iskolakezdés 8 éve 10 hónapja #40632

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves

Iskolakezdés 8 éve 10 hónapja #40633

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A Gyermekek Háza engem 2x pattintott le telefonon, hogy nem fogadnak autit. Tehát lehetnek ott boldogok a gyerekek, csak nem a mieink.

Iskolakezdés 8 éve 10 hónapja #40634

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Nyilván attól is függ, hanyadik osztályt szeretnél a gyereknek! Nekem a Tan.Biz. ajánlotta ,mert mi kerületiek vagyunk! De ezt a cikkben is írja,hogy a kerületben lakók előnyt élveznek. Gondolom nem akar szegregált csoportot ezért csak egy-két autit vesz fel évfolyamonként.
Egy próbát megér, ha valaki II.kerületi.

Iskolakezdés 8 éve 10 hónapja #40635

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem mondtam be, melyik kerületből hívom, kapásból azt mondta, hogy felosztották az sni típusokat és az autikat az XY iskola fogadja a kerületben, már nem emlékszem a nevére. Egyébként összesen 2 sni-t fogad évfolyamonként, és megnézve az osztályfotókat (akkor, tehát 2 éve) az sni többsége Down volt.
Valaki mondta itt a fórumon, hogy az egyik ismerősének a gyereke auti és odajár, hát lehet, hogy ő volt az utolsó, mielőtt ezt a felosztási döntést hozták. Volt egy logopédiai suli is azt hiszem szintén a 2. kerületben, ami régen fogadott autit, most meg már nem.
Mondjuk nem csodálom, mert ha valamelyik erre hajlandó, akkor rögtön auti szegregált osztályok lesznek hirtelen. Amennyire nincs állami ellátás.

Iskolakezdés 8 éve 10 hónapja #40636

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A Docete-vel meg az a gond, hogy nem iskola. Kissé félreérthető a dolog, mert azt írják, hogy fogadnak magántanulókat, ebből én arra gondoltam, hogy ez egy iskola, ha fogadhat magántanulót. De nem, csak ugyanazt csinálják, mint pl. a Prezisek, hogy magántanulói társulásokat oktatnak, de ahhoz kell egy hivatalos iskola, ahol a gyerek magántanuló és ahova bejár vizsgázni. És a gond ez utóbbival van.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40656

• Csino
  • Csino profilkép
  • Nem elérhető
Waffi, a Neszmélyi telt be? Ott van szegregált auti csoport.
Röhejes, hogy nyáron lesz a bizottsági kör, mi is XI. kerületiek vagyunk, rohadtul elegem van már az egész rendszerből...

Nem tudom milyen, de van a Montágh Imre EGYMI még itt a kerületben, arról nem tudok semmit, csak írom, hogy van egy ilyen. Van egy Hívogató nevű kiadvány a kerület összes ovijáról, az ujbuda.hu oldalról le tudod tölteni, én abban láttam ezt a Montágh-ot.

Magánovit sem tudok, sajna, mármint ilyet, ami Nektek kellene. Csak annyi lenne a lényeg, hogy kevés gyerek legyen a csoportban? Esetleg nem tudod egy évre beadni bölcsibe? Ott elfogadóbbak még ilyen téren, én úgy látom.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40657

• waffi
  • waffi profilkép
Szia, igen pont az telt a Montágh, de keresünk megoldást reménykedem hogy megoldják. A Neszmélyit nem hívtam, azt hallottam hogy ott egy-két gyereket vesznek fel és nem külön csoportba, persze szobatisztaság feltétel satöbbi, és nagy a túljelentkezés.. de felhívhattam volna. Köszi a választ azért. Ti merre tartotok mennyi idős a gyerek?

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40658

• Csino
  • Csino profilkép
  • Nem elérhető
A Neszmélyit mindenképp hívd fel szerintem. Nekünk a Koraiban (oda járunk fejlesztésre) nagyon tolták, de mi végül nem írtuk most be a jelentkezésnél, mert hallottam róla rosszat más szülőtől, viszont azt az integrált csoportról hallottam.

Szerintem ott tuti, hogy nem minden csoportban feltétel a szobatisztaság, mivel vannak súlyosan sérült gyerekeik (nem feltétlenül auti) is. Viszont azt tudom, hogy állítólag nagyon nehéz bekerülni oda, de egy telefont szerintem megér mindenképp.

Egyébként akár az önkörmányzathoz is érdemes bemenni és azt mondani, addig nem jössz el, amíg nem mondják meg, hová vidd a gyereked. Nekem van ilyen ismerősöm, aki ezt csinálta itt a kerületben. Kötelességük helyet biztosítani, nem kényszeríthetnek, hogy másik kerületbe vidd a gyereket. Szerintem.

Nálatok hogy alakult, hogy a szakértői csak nyáron lesz?

Mi integrált csoportba szeretnénk vinni a fiamat, így olyan helyekre adtuk be a jelentkezést, ahol ilyen működik. Viszont ő nem auti kódon fut, ezért nagy az esély, hogy visszadobnak minket és a körzetesbe akarják majd felvenni, amit baromira nem szeretnénk, mert az óriási létszámmal megy, annak ellenére, hogy vannak SNI-s gyerekeik. Szóval mi most várunk, a jelentkezést beadtuk, reménykedni tudunk csak. Engem az egész hercehurca nagyon kikészített, nem is tudom, mi lesz majd, ha már az iskolánál fogunk tartani.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40659

• Csino
  • Csino profilkép
  • Nem elérhető
Itt írja, hogy milyen problémájú gyerekeket fogadnak: www.oktatas.hu/hivatali_ugyek/kir_intezm...tezmeny/Index/034468

Mivel fogadnak középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekeket is, ők gondolom, nem mind szobatiszták.

És van külön tudtommal az auti szegregált csoport, biztosan ott sem szobatiszta mindenki. De nyilván őket kell megkérdezni.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40660

• waffi
  • waffi profilkép
Szia, írnál nekem privátban az editkukacdoctusponthu címre? Köszi

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40661

• Csino
  • Csino profilkép
  • Nem elérhető
Írtam!

Iskola - gimi /16.kerület 8 éve 5 hónapja #41862

• Rzsuzsa
  • Rzsuzsa profilkép
Sziasztok!

Kissé megkésve, de bekapcsolódom a beszélgetése. Kár, hogy nem előbb akadtam erre a fórumra, mert tudtam volna némi infóval szolgálni.
Gergő 15 éves és autista. A 16. kerületben. Talán az első...
Mi módosíttattuk a Sashalmi Manoda alapító okiratát, mert abban az időben még óvoda sem volt, nemhogy iskola.
Alsóba a Göllesz logopédiai intézményébe járt, de már harmadikban ki akarták tenni, mert az autizmusa a vezető probléma.
Majd jött a felső tagozat, egy kemény évnyi küzdelem, hogy a Szent-Györgyibe járjon. Merthogy akkor még csak az ő alapító okiratában volt benne az autizmus. Igaz, mi a Centi suli mellett lakunk. Szó szerint mellette, mert a mellette lévő házban, de nem vették fel, mert nincs benne az alapító okiratban. Azóta bekerült, mint ahogy két további általános iskolának is.
Mi most középiskola, pontosabban gimnázium keresésben vagyunk. Merthogy Gergő az osztály legjobb tanulója a Szent-Györgyiben.
Kezdődik előről az egész. A Szakértői harcol a tankerülettel, aki nem hajlandó egyik gimi alapító okiratát sem módosítani.
Én kilicselek a kerületi gimis igazgatóknál, de csak zárt ajtókat találok.
Mire középiskolába kerül a gyermeketek, addigra ezt az utat is kitaposom. Fel a fejjel!
Gondolom azóta mindenki megtalálta a megfelelő sulit gyermekének.
Én a Göllesz ép értelmű autistáknak szervezett osztálya mellett egyébként csak azért nem voskolok, mert magában az épületben enyyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok vannak. Az én fiam mindig is épp értelműek közé járt, és egyenlőre ragaszkodom is ehhez. Hiszen ő is az. Ép értelmű, csak éppen autista.

Iskola - gimi /16.kerület 8 éve 5 hónapja #41871

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Na mi is ezért nem mentünk oda a Gölleszbe, pedig ott legalább vannak szakemberek. Mi a kőbányai Pannonhalmiba járunk idéntől. Eddig pozitív.

Iskola - gimi /16.kerület 8 éve 5 hónapja #41872

• Hepp zsuzsi
  • Hepp zsuzsi profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Rzsuzsa!
Azért a Sashalmi Manoda Óvoda is tett azért, hogy az alapító okirat megváltozzon, és pontosan azért, mert Gergőbe mindannyian "beleszerettünk". Azóta is vannak igen szép számmal autizmussal élő gyermekeink, és igyekszünk számukra a lehető legbiztonságosabb, legszeretőbb nevelő környezetet biztosítani. Gergő teljesítményéhez gratulálok. Jól elrepültek az évek...
Szeretettel üdvözlöm az egész családot!
Benisné, Zsuzsa

Iskola - gimi /16.kerület 8 éve 5 hónapja #41875

• Rzsuzsa
  • Rzsuzsa profilkép
Köszönjük szépen Zsuzsa!
Imádtuk az óvodát és örökké hálás leszek, hogy volt egy olyan óvoda, aki a segítségünkre volt. Szuper pedagógusokat kaptunk, így csodálatos két évet töltött el ott Gergő.
Tegnap kissé cinikus volt a hangvételem, ezért elnézést kérek. Tényleg nagyon el vagyok keseredve, meddő szélmalom harcot vívok, ami a tűrőképességem szélére sodor.

Iskola - gimi /16.kerület 8 éve 5 hónapja #41890

• crocus
  • crocus profilkép
  • Nem elérhető
  • Két kisfiú anyukája ( a nagyobbik érintett)
Rzsuzsa!
Csak 16. kerületi középiskola érdekel? A mi sulinkban (szintén a Kőér u.-i) ajánlották az Addetur Baptista Gimnáziumot, hogy oda járnak ép értelmű autik. Csak az kicsit messzebb van tőletek.

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41895

• Zodiák
  • Zodiák profilkép
Szia!

Én tegnap beszéltem a Gyermekek Házával telefonon (meg a Gyermekházzal is, mert mint kiderült két nagyon hasonló nevű iskola van: az egyik a Gyermekek Háza, a másik a Gyermekház). Nekem nagyon normálisnak tűnt a telefonban a hölgy, azt mondta, hogy e-mailen kell jelentkezni "iskolalátogatásra", ott meg kell beszélni egy időpontot és igen, fogadnak Aspergereseket. Ők a II. kerületben vannak.

A Gyermekház általános iskolai része a IV. kerületben van, náluk márciusban lesz nyílt nap, de ott is ajánlották, hogy jobb mielőbb e-mailt írni, mert limitált számban vesznek csak fel SNI-s gyereket. De ők költözés előtt állnak, legalábbis azt mondták a telefonban, hogy biztos, hogy költöznek, de még nem lehet tudni, hogy hova - de márciusra ez is ki fog derülni.

Amúgy még a Törökvész utcai iskolán gondolkozunk illetve idén szeptemberben indult egy teljesen új általános iskola, ahova szintén felvesznek aspikat, a Budai Gyermekszempont Általános Iskola. És persze még a Laborc is a listán van.
De legalább van már választék. :)

Iskolakezdés 8 éve 5 hónapja #41897

• gumilany
  • gumilany profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Mi végül a Gyermekházban kötöttünk ki. Nagyon sok auti van. Én nagyon szerettem volna más sulit keresni a fiamnak, de végül csak ide vették fel.

A Cházár utcában is van alsó tagozat a 14.kerben, mi is oda járunk. A költözésről pedig csak annyit, hogy a Cházárhoz nagyon közel fognak költözni. Nem igaz, hogy nem tudják. Összevonják a három tagintézményt egy helyre, egy régi üres, nagy iskolai épületbe a Keleti közelébe, pontosan nem tudom, hogy hova, csak annyit, hogy nagyon közel lesz a mostanihoz. Még nem tudni, hogy mikor fognak átköltözni.
Oldalmegjelenítési idő: 0.160 másodperc