LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42256

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
  • Nem elérhető
  • 2 gyerek, a nagyobbik 4 éves aspi
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42258

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Sosanna: Kit hívtál, a Heltait? (csak azért gondolom, mert bár nem Montessori, de montessori módszereket haszáló suli és zuglói. Mi oda járunk, de ez lentebb ki is derül:)

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42260

• Manya
  • Manya profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Új vagyok itt, mar olvasgatok egy jó hónapja. Hat és feleves kisfiammal iskolavalasztas előtt allunk. Nagyon jól kompenzáló, magasan funkcionáló Aspergeres. Mindenképp integralo sulit javasoltak neki. Viszont nagyon friss a diagnózis, (kb mindenki tagra nyílt szemmel furán nezett a felvetesemre az elmúlt öt evben....), de ASD. Igy moat az iskolavalasztassal és fejlesztesekkel nem allunk túl jól. Zuglóban lakunk, esetleg még a xv xvi.ker jön szóba.
A segítségeteket kérném, melyek a bevalt helyek? Esetleg szuper tanítók, iskolák? Bekerulesi eselyek?
Sni papir nincs, de javasoltak h kapjon segitseget. Viszont azt mondták h olyan jól kompenzál, hogy a szociális kapcsolatokban szorul fejlesztésre szinte kizárólag. És nagyon magas iq-ja van valószínűleg. (Apai örökség az asperger és magas iq is). Nagyon dilemmazom. Matekozni imád, és pár hete elkezdett irni olvasni teljesen magától (kb oviban egymastol kerdezgettek a betűket, itthon is néha.) apa dupla oktv helyezessel volt bent műszaki elit szakan ahol vorosdiplomazott. Fiú, úgy tűnik, orokolte a tehetseget is meg a tarsas nehezsegeket is. Vannak magatartaszavarai (hogy én mennyit kaptam h rosszul nevelem, elkenyeztetem, magamhoz kototom es elhanyagolom (más- más szakembertől)), ezért sem szeretném eltitkolni a valodi okokat, de aggódom h sni-skent nem vágom el a lehetőségeit arra, hogy kibontakoztathassa a tehetseget, vagy sni nélkül boldogul e (tamogato motivalo közegben biztos boldogulna...). Nagyon keresem a passzoló pedagogust.
Az integráló (??) Heltairol, 16ker Morarol, a Radnóti sni-s helyekről és Gyermekhazrol ha valakinek lenne konkrét infoja nagyon megkoszonnem. Egyéb ötleteket véleményt is hálás szivvel fogadok. Kérlek ne idezzetek, pár reszletet majd torolnek kicsit később. Köszönöm. FB-on nem vagyok, eddig csak itt tudtam tajekozodni. Privatban is nagyon szivesen olvasnam a tapasztalataitokat.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42262

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Manya!

Később nem fogsz tudni törölni, inkább az elrejtés funkciót használd (ahogy most én is: felső ikonsor jobbról a hatodik, szöveg kijelölése után kell kattintani).
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42264

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Manya:

Heltairól én is írtam (visszalapozva találsz pár mondatot), de ahogy írtam, és írta más is, SNI-s papírral elsőben gyakorlatilag esélytelen. Anélkül nagyon ajánlom. Ha jövőre mennétek (gondolom így van), akkor a mi tanítóinkat kapnátok. Az egyikük fantasztikus,pedagógus, és szerintem magyar szinten nagyon modern gondolkodású, a másik semmi extra, kicsit régivágású, de szereti a gyerekeket alapvetően, úgyhogy tolerálható.

Edit: ja most olvasom, hogy papír nincs. Akkor szerintem érdemes megnézni, vannak nyílt napok is.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42265

• Manya
  • Manya profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Szanya és Marcoverde, köszönöm a gyors valaszt.
Egyelőre az edit gombot se talalom :ohmy: :dry:

Megtalaltam a szerkesztes gombot, de az előző hsznel már nincs ott :(. Elhamarkodtam kicsit. .. utolag nem lehet belenyulni már? Tudom, vegig kellene bongeszni a szabalyzatot stb, csak épp esélytelen annyi időt kanyaritanom..

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42266

• Piscinke
  • Piscinke profilkép
Totál átérzem a helyzetedet...

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42267

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Manya

2 osztály van,a másik osztály tanítóit nem ismerem. Nincs benne az autizmus az alapító okiratban, azért nem lehet papírral. Ha enyhe a gyerek, eszetekbe ne jusson elmenni sni papírért, meg fogja keseríteni az életeteket.
Sztem ha kerületiek vagytok, van esély, mi sem voltunk körzetisek a középsővel, és simán felvették,bár az ovi volt, lehet, h a suli nehezebb vmivel.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42268

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Közben megjártunk egy iskolai próba napot, elmondanám, mire jutottunk :)

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42269

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bettica, ez elsőre sokkal jobb eredmény, mint várható volt. :)

Manya, látom a szerkesztési nehézséget. :cheer:

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42270

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
  • Nem elérhető

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42271

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Igen. Tehát ez itt a lényeg, valamiért a szülők azt hiszik, hogy ritka a magasan funkcionáló auti, de a helyzet az, hogy rengeteg van. Nagy a verseny. Főleg, hogy a vidékiek jönnek Bp-re. És persze kérdéses, hogy mit tekintünk enyhének. Igen sokat tudnék írni arról, hogy hány, a szülő szerint enyhe aspi kap szakértői véleményt a suliban igen gyorsan. (Ha még nincs.)

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42272

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Sosanna

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42273

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Marco, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42274

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
  • Nem elérhető
Marcoverde

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42275

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42276

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bettica,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42277

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1,

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42278

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bettica, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42293

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1,
Oldalmegjelenítési idő: 0.216 másodperc