Sziasztok! Új vagyok itt, mar olvasgatok egy jó hónapja. Hat és feleves kisfiammal iskolavalasztas előtt allunk. Nagyon jól kompenzáló, magasan funkcionáló Aspergeres. Mindenképp integralo sulit javasoltak neki. Viszont nagyon friss a diagnózis, (kb mindenki tagra nyílt szemmel furán nezett a felvetesemre az elmúlt öt evben....), de ASD. Igy moat az iskolavalasztassal és fejlesztesekkel nem allunk túl jól. Zuglóban lakunk, esetleg még a xv xvi.ker jön szóba.
A segítségeteket kérném, melyek a bevalt helyek? Esetleg szuper tanítók, iskolák? Bekerulesi eselyek?
Sni papir nincs, de javasoltak h kapjon segitseget. Viszont azt mondták h olyan jól kompenzál, hogy a szociális kapcsolatokban szorul fejlesztésre szinte kizárólag. És nagyon magas iq-ja van valószínűleg. (Apai örökség az asperger és magas iq is). Nagyon dilemmazom. Matekozni imád, és pár hete elkezdett irni olvasni teljesen magától (kb oviban egymastol kerdezgettek a betűket, itthon is néha.) apa dupla oktv helyezessel volt bent műszaki elit szakan ahol vorosdiplomazott. Fiú, úgy tűnik, orokolte a tehetseget is meg a tarsas nehezsegeket is. Vannak magatartaszavarai (hogy én mennyit kaptam h rosszul nevelem, elkenyeztetem, magamhoz kototom es elhanyagolom (más- más szakembertől)), ezért sem szeretném eltitkolni a valodi okokat, de aggódom h sni-skent nem vágom el a lehetőségeit arra, hogy kibontakoztathassa a tehetseget, vagy sni nélkül boldogul e (tamogato motivalo közegben biztos boldogulna...). Nagyon keresem a passzoló pedagogust.
Az integráló (??) Heltairol, 16ker Morarol, a Radnóti sni-s helyekről és Gyermekhazrol ha valakinek lenne konkrét infoja nagyon megkoszonnem. Egyéb ötleteket véleményt is hálás szivvel fogadok. Kérlek ne idezzetek, pár reszletet majd torolnek kicsit később. Köszönöm. FB-on nem vagyok, eddig csak itt tudtam tajekozodni. Privatban is nagyon szivesen olvasnam a tapasztalataitokat.