LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40374

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Edina21!

Köszönöm, jól esik, hogy ezt mondod, mert most éppen úgy érzem, hogy nincs remény.
Jó olvasni olyan személyes tapasztalatot, ahol a gyerkőc jó helyen van és megfelelően gondoskodnak róla.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40379

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
buzazsu!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40381

• Zodiák
  • Zodiák profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40382

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Zodiák:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40388

• Zodiák
  • Zodiák profilkép
Sünöcske: Köszönöm, meg fogom. :)

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40390

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Zodiák! Most látom a postaládámat ,írok. :)

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40478

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

A SOTE I. Gyermekklinikán nyáron lesz zene terápiás foglalkozás, jövő év áprilisában pedig iskola előkészítőt fognak indítani. Legalábbis tegnap, a Klinikán hallottak alapján ez várható. :-)

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40479

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Buzazsu, köszi a hírt! :)

Borisviros, még kicsit korai a tábor, de talán lassan kijönnek a hírek ezzel kapcsolatban. Szokott lenni a Laborc iskolában, Tordason, meg Alsótoldon. Nem sok! Persze lehet menni integráltan ide-oda, csak esélyesen nem értenek az autikhoz semmit.
Nyári fejlesztés meg nagyon kevés szokott lenni. :dry:

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40497

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

korábban írtam a GAPS Alapítvány kezdeményezéséről, az alábbi e-mail érkezett Tőlük auti osztály indítása ügyében:

"Az osztályunk iránt érdeklődő családok számára április 27-én, délután 17 órakor tájékoztatót tartunk a Humánus Alapítványi Iskola jelenlegi épületében. Az induló osztály helyrajzi elhelyezésén még dolgozunk, de reméljük addigra már abban a kérdésben is pontosabb információkkal tudunk szolgálni.
Az iskola elérhetősége:

A XI. kerületben a Kanizsai utca 6. szám alatt található épület a 4-es villamos Fehérvári úti végállomásától és a 4-es metró Újbuda-központ megállójától csupán pár perc séta. A 7, 173, 7 E, 173 E jelzésű buszok Kosztolányi Dezső téri megállójához szintén közel esik. Tanulóink a 47, 41, 18 és a 49-es villamosokkal is könnyen és egyszerűen közlekednek."

Én az előzetes információk alapján úgy hallottam, hogy a tandíj kb. havi 100.000,-Ft lesz, de ha lesznek pontos információim, majd megosztom Veletek, hátha valakinek éppen Ők jelentik a megoldást.

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40508

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Tüskevár Iskola közleménye

"Autizmus specifikus módszerekkel működő első-második osztályt indítunk diagnosztizált aspergeri autista gyerekek számára a Tüskevár Iskolában 2016 szeptemberétől.
Ezzel bővítjük szolgáltatásaink körét, mivel aspergeres, illetve autista diákok évek óta járnak már hozzánk a felsőbb osztályokba.
Érdeklődni, jelentkezni az 1-274-40-97-es számon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen lehet.

Tüskevár Iskola
1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 21.
www.tuskevariskola.hu"

Tudnátok segíteni 8 éve 11 hónapja #40519

• alahunpi
  • alahunpi profilkép
Sziasztok

6,5 éves gyermekemnek keresek iskolát zuglóban vagy a XVI kerületben.
SNI - autizmussal diagnosztizált - ép értelmű, nagyobb létszámot nehezebben viselő - de jelenleg is integráltan jár oviba.
Kérem aki tud valami jó integráló iskolát segítsen
nagyon köszönöm!!!!

Tudnátok segíteni 8 éve 11 hónapja #40522

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Van egy iskolakezdés topic, oda már mindent leírtunk a témában.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40576

• waffi
  • waffi profilkép
Sziasztok!

Négy éves auti kisfiúnak keresek óvodát a 11. kerületben. Kiscsoportos kellene. A Montágh sajnos megtelt. Akár magánba is vinném vagy bármilyen megoldás érdekel. Kérem aki tud segítsen. Hallottam a 2. kerületben valami magán helyről, csak a nevét nem tudom. Köszi

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40590

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
alahunpi
Elméletileg a Tanulási Biz-nak kéne tudnia hol van még befogadó hely!
Nekünk segítettek és végig telefonáltak minden szóba jövő iskolát ,hogy hol van még hely.
Ha megvannak a címek akkor végig kell járni és megnézni megfelel e a gyereknek.

Amit a Bizottság kijelőlt a fiamnak nekünk nem felelt meg, nem fogadtam el a javaslatot de mondtak más iskolákat is.
Mi EGYMI-ben kezdtünk most alapítványiba jár.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40592

• waffi
  • waffi profilkép
Szia! Köszi a választ, nekünk egyelőre a Bizottsági időpontunk júni végére szól, kicsit el vannak csúszva. akkor már mit jelölnének ki neki, nyár közepén? A Korai csinálta a vizsgálatot és én telefonálgatok az oviknak. Persze megyünk majd a bizottságba is de addigra már kicsit késő lesz szerintem. A kerületben 4 évesnek csak az egymi felel meg de ők megteltek, a többi ovi integráló ami nem lehetséges. Ilyenkor mi van? Mondanak egy másik kerületet? ahová nem is tartozunk ott még kevesebb esélyünk lesz. Kicsit elkeseredtem. Egyébként az alapítványi nevét meg tudod mondani? Mi is az egymivel szeretnénk kezdeni ugye de már itt megakadtunk. Azért köszi a gyors választ. Meglátjuk mi lesz.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40594

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Én kértem segitséget a Koraiban a gyp-től. Nagyon kedves volt felhívott nekünk sok ovit és sikerült is ,az egyik fogadott.Mi akkor vidéken éltünk.
Alapítványi suli van egy pár, de válogatnak a gyerekek között.
Még sokat fejlődik a fiad mire sulit kell keresni.Érdemes mindig az aktuális állapothoz megfelelőt nézni.

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40599

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Waffi, ha már folyamatban van a szakértői, akkor az óvodák azt fogják mondani, hogy akkor jelentkezz, ha van papír. Nézd végig a budapesti ovilistát (a címlapon középen, óvoda/iskola), vannak magánovik, azokból biztos lesz olyan, ahol van hely. Legalábbis remélhetőleg. Az integráló, de van olyan is, ahol még a szobatisztaság sem feltétel.
Egyébként ez egy nagyon nehéz ügy, ha a körzetben telt ház van. Simán mondhatják, hogy maradjon egy évet otthon. Törvények ide vagy oda. De a szakértői általában tud segíteni, őket nehéz visszautasítani, a szülőt sokkal könnyebb. Úgyhogy én is azt mondom, amit Edina, ez a legcélravezetőbb.

Iskolakezdés 8 éve 10 hónapja #40600

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Most olvastam egy suliról: Diósdi Docete alapítvány
www.facebook.com/docetealapitvany/
docete.hu/

Tudnátok segíteni 8 éve 10 hónapja #40601

• waffi
  • waffi profilkép
Szia! Folyamatban van a szakértői és mivel az már jó későn lesz, a Korai csinált egy értékelést a gyerekről, amiben világosan leírták amit látunk is hogy jelenleg nem tud integráló, 20-25 fős, 1-2 óvónénis csoportba menni, csak kiscsoportos, speciálisba. Ez van itt a kerületben egy darab, ami betelt.
Igazából azért írtam hogy hátha valaki tud esetleg ajánlani egy magánovit, ahol ezek a feltételek megvannak? Kiscsoport, autista specifikus. Én egyet tudok Erzsébeten, az nekünk elég messze van. Hallottam a Beszélj Velemről, azt nem annyira ajánlották. Ilyeneket keresek most, mert szerintem a szomszédos kerületi egymik ugyanúgy tele vannak és ott még hátrányunk is van mert nem vagyunk kerületiek. A 9. kerületiben voltam, ott se biztattak. Mondták még a 13. kerületit (??) de azt nem tudjuk megoldani hogy napi egy óra autóút oda, egy vissza mert a másik két gyerekért is menni kell akik itteni suliba járnak.
Viszont az Önkormányzatnak nem kötelessége hogy ugyanúgy ahogy a sima gyerekeknek, az autiknak is keressen helyet? Ha nincs elég hely esetleg csinálni még egy csoportot? Ide sokan várnak.

Iskolakezdés 8 éve 10 hónapja #40602

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Hú, Süni, ez nagy találat, köszi!
Oldalmegjelenítési idő: 0.212 másodperc