LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40147

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1!

Köszönöm szépen az infót, megkeresem Melindát, a Móráról épp a napokban hallottam, hogy felmondott a gyógypedagógus:(
Ma ismét sokat beszélgettem a fejlesztőnkkel, Nagy Emmával (nem jár hozzá valaki a Delej utcába?) Ő egyenlőre úgy gondolja, hogy részleges integráció lenne jó Kristófnak és könnyített, tanak-os tanmenet, mert hajlamos leragadni dolgoknál. Na, azt hiszem, a részleges integráció a mai Magyarországon csak álomvilág lehet.

Még egy mai infó: állítólag szeptembertől a XVII. kerületben a Gyurkovics Tibor Iskolában indítanak ép értelmű auti osztályt.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40148

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Akkor az lehet, hogy Melinda. Oh. :(

Mi Emmához jártunk évekig. :) Üdv néki a távolból. :)
Na igen, részleges integráció. Az az, amit nekem eddig 2x dobott vissza a KLIK. A kérelmemet. Felejtős. :dry:

Majd meglátjuk, mi lesz abból. Pesszimista vagyok a tapasztalataim miatt.

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40150

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztik mi is Nagy Emmahoz jarunk.

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40152

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon szeretjük Emmát és nagyon hálás vagyok Neki:-)

borisviros,

lehet tudni valamit a XVI. kerületi Göllesz suli új auti osztályáról valamit? Vagy még nagyon gyerekcipőben jár a felállítása? Mindenesetre annak nagyon örülök, hogy nyitottak voltak a szülői igényre. Meg is lepődtem :-)

Iskolakezdés 9 éve 1 hete #40180

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
A GAPS Alapítvány ABA terápián alapuló iskolai osztályt szeretne indítani 2016. őszétől. Várják az érdeklődő szülők jelentkezését.
www.facebook.com/GapsAlapitvany/?fref=ts

Iskolakezdés 9 éve 1 hete #40181

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Arra kíváncsi leszek (ill. nem, mert ez borítékolható), hogy 2 gyp. meg egy asszisztens bérét hogy fogja egy egymis csoport kigazdálkodni... Még a magánovit csak-csak kifizetik a szülők, mert az egy belátható végű dolog, de 8 év iskola... Ez nem havi 10-40e lesz, mint egy alapítványi suli költsége.
Na meg az együttműködés az iskolával... Ilyen már volt, mármint kezdeményezés, aztán jól nem lett belőle semmi. Aztán volt még egy, ami tényleg nagyon jónak és biztosnak tűnt, plusz pénzt se kellett bele tenni, abból se lett semmi.
Amíg ez központilag nincs megoldva, addig ez csak küzdés a jégen.
Ne legyen igazam.

Iskolakezdés 9 éve 1 hete #40182

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az Aureus Alapítvány (Vicáék) iskola előkészítőt indítanak!
Mikor mi kezdtük a sulit, akkor szerettem volna iskola előkészítőre vinni Z.-t, de nem volt. Most viszont van, éljetek a lehetőséggel! Vica profi autiban, évekkel ezelőtt jártunk hozzájuk egész délelőttös foglalkozásokra. Akkoriban Emma lánya volt Vica asszisztense, Z. imádta. :)

"Kedves Szülők!

Márciustól iskola előkészítő / egyéb korosztályba tartozó gyermekeknek csoportos és egyéni foglalkozásokat indítunk.
A foglalkozások helyszíne: Budapest, VIII. kerület Vajda Péter utca.

Jelentkezni, érdeklődni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet.

Mindenkinek szép napot kívánunk!
Aureus Csapat"

Iskolakezdés 9 éve 1 hete #40191

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Buzazsu: Pont azon gondolkodtam el én is, hogy mennyi az annyi.(mint Szanya) Ha csak azzal indítok, hogy ABA, már az is elérhetetlen volt számunkra. A másik, hogy nehéz beleugrani egy kezdeményezésbe, ha nem látod a működési költségeket, a felmenő rendszert...stb. Az, hogy eleve van x hely és mi van akkor, ha a gyereknek nem jön be ill. az összetételt nem sikerült jól kialakítani. + milyen tanmenet, elv...stb. Az ABA-t nem ismerem részletekbe, de mi van akkor, ha vmi nem tetszik, de viszont elég keményen perkálok. Ki -kiért lesz.?
Jó ezek költői kérdések! Persze, akinek van rá lehetősége...stb. Viszont több tanuló csoportot ..láttam akik néhány év múlva kifuccsoltak, költöztek, nem lett befogadó suli...stb.: ( Isten látja lelkemet én csak drukkolhatok.

Iskolakezdés 9 éve 4 napja #40244

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. Van egy 4 éves kisfiam autizmus spektrumzavarral diagnosztizált. Költözés előtt állunk, és már olyan lakást/házat keresnénk, ami közel lenne a jövőbeli sulihoz. Bárhol Budapesten, vagy Szentendrén gondolkozunk iskolában, akár magániskolában is. A lényeg az, hogy a gyermek jól érezze magát. A szakemberek szerint integrálni kellene őt, azt mondják, ne is gondolkozzunk szegregált iskolában. Van valakinek valamilyen konkrét tapsztalata? Esetleg Budapesten IV.kerületben, vagy Szentendrén? Esetleg a Dunakanyar Magániskola Szentendrén? vagy tényleg bárhol Budapesten?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Böbe

Iskolakezdés 9 éve 4 napja #40246

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Böbe!

Kb. ugyanabban a helyzetben vagytok, mint mi 5 éve... Még nem költöztünk el. :unsure:
Megkérdezheted Makillát, hogy mik a tapasztalatai arrafele, de a helyzet az, hogy a pálya eszméletlen nehéz. Ha elkezded felhívogatni az úgymond integráló iskolákat, akkor majd látod. Pláne, hogy jelenleg nem vagytok a körzetükben és még csak 4 éves a kicsi... Én csak annyit tudok mondani, hogy kitartást hozzá. Egyébként az autik többsége ugyanabba a pár alapítványiba jár, amiről a topicban mindig szó van, azt vissza tudod olvasni. Az állami sulis integráció ritka és lutri.

Iskolakezdés 9 éve 4 napja #40247

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Szia Szanya1!

Köszönöm a véleményedet. Nekünk eddig szerencsénk volt. Nagyon jó állami bölcsibe jártunk, Gyöngyösön, most Megyeren egy szuper oviba (magánoviba), ahová a fiam nagyon szeret menni, hihetetlenül szépen fejlődik, a pedagógusok előtt le a kalappal. Már most félek az iskolától, és még az is megfordult a fejünkben, hogy elmegyünk külföldre, de az az igazság, hogy még Nyugat-Európában sem olyan egyszerű, ott is küzdeni kell.... szóval akkor inkább itthon küzdök. Szeretném őt alapítványi iskolába is íratni, de jelenleg a 4. kerületben nincs ilyen :(. vagy legalábbis nem találtam még.
Vissza fogom olvasni a hozzászólásokat, csak nagyon lassan haladok vele. Köszi szépen! És ti végülis hol kötöttetek ki? Hova jártok?
Böbe

Iskolakezdés 9 éve 3 napja #40250

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Igen, így van, külföldön sem annyira egyszerű, bár sok helyen a tolerancia sokkal magasabb szintű, tehát ha az elég, akkor talán van értelme...
Ezt most találta Miri: www.google.com/maps/d/viewer?mid=zRaJh5gEWaeU.k-XSYhLuvO0w
Ezek nem auti integrálók, hanem alapítványi és magániskolák, de talán érdemes végighívogatni, ha találsz valamit, hátha... Alapító okirat ide vagy oda...
Mi a Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 9 éve 3 napja #40251

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Jut eszembe, a Gyermekháznak van egy 4. kerületi egysége, ha jól emlékszem. Még szó is volt róla itt a topicban, ha minden igaz.

Iskolakezdés 9 éve 3 napja #40252

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Szia Szanya1! Igen, volt a Gyermekháznak a 4. kerületben egysége, de sajnos már nincs. úgy láttam a neten, hogy elkültözött valahova a 6.kerületbe, vagy ilyesmi.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 9 éve 3 napja #40253

• bobe
  • bobe profilkép
  • Nem elérhető
Bocsánat, téves infóm volt, nem költöztek el a 4.kerületből. a neten mindenfélét olvasni :(

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40303

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
sziasztok. tábor, nyári fejlesztestési lehetőségektől is kellene, jó lenne beszélni.

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40346

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

A XVIII. kerületi SOFI-ról van valakinek tapasztalata?

Üdv
Zsuzsa

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40347

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az utolsó infóm onnan egy szülőtől, hogy szobatisztát nem fogadnak. Szerintem oda itteni aktív fórumtag nem jár, a 17. kerületiről tudnék kérni beszámolót.

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40359

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Voltunk a Humánus nyílt napján, nem volt meggyőző, olyan, "ha más nem sikerül" érzésem van velük kapcsolatban.
Elkeserítő az iskolakeresés, sokkal rosszabb annál, mint amire számítottam, pedig tényleg nem számítottam sok jóra. :(

Iskolakezdés 8 éve 11 hónapja #40360

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
buzazsu!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.208 másodperc