LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40001

• Andesign77
  • Andesign77 profilkép
Köszönöm az infókat ! Nagyon jó ,hogy rátok találtam ,mert itt senki nem kertel!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40002

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Mi a Laborcba mwgyunk, ha minden igaz. De nagyon messue can tőlünk. Próbálkozom a 16 kerben talalni mast. Most hétvégén leszbaz iakolavalaszto az Erzsébetligeti Sziinházban. A Göllesu volt nekem iszonyú szimpatikus, de sajnos illetve hála akiafiamnak nincs beszédprobl3mája ezert nem mehet a logopédiai osztalyba. Pedig az kifejwzetten neki való lenne. Kis létszám lassabb tempo, nagy odafigyeles. Miert nem csinalnak épp értelmű autiknak ilyet? A másik két tagozata enyhe és közép ért. Fogy. Autikkal van tele.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40003

• gumilany
  • gumilany profilkép
  • Nem elérhető
A 16-ban nekem a Mórát ajánlották. Azt mondták nagyon befogadó az iskola és a jelenlegi ig. is "SNI-barát". Nekünk elég rossz helyen van közlekedés szempontjából. Meg ami a legnagyobb baja, hogy normál létszámú osztályok, de azért szerintem érdemes megnézni, beszélni velük, hátha szimpatikusak.
Nekünk is szóba jöhet még egy logo. osztály, annak örülnék én is a legjobban, igaz egyre kevesebb ilyen jellegű gondunk van, de azért egy kevés még akad és nagyon szimpatikus az igazgató, még reménykedek...

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40004

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Borisviros, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40005

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
ma igen, ez az. én azért szívesen betársulnék egy lelkes csapathoz, aki ilyen osztályt szeretne létrehozni... köszönöm, megnézem a Mórát.
voltam a 16. kerületi Müllerben, ami katolikus iskola, kis létszám, fizetős is, de nem az a problémám, hanem hogy a fegyelmen és a vallálos erkölcsösségen túl semmilyen infót nem kaptam az oktatásról. azt kérdezte a helyettes, hogy de ugye a tapsolást és a néha szaladgálást el tudja hagyni szeptemberig?

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40006

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez a totális hozzá nem értés. Csak azt nem értem, minek veszik fel az alapító okiratba az autizmust? Rejtély.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40007

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
A Mórába nem vesznek fel autikat az alapító okirat szerint, egyéb értelmi, testi fogyatékosota csak...

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40008

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Akkor 99%, hogy a szakértői nem jelöli ki. Szigorodott a rendszer.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40009

• gumilany
  • gumilany profilkép
  • Nem elérhető
Sajnálom. Egy volt tanítójuk javasolta, nem is néztem meg az alapítójukat.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40010

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Tagok,
aki érdekelt a 16. kerületben egy ép értelmű autiknak, esetleg más SNi-seknek való tagozat létrehozásában, az jelezze a tankerület felé az igényét, mert úgy tudok, psszt, talán alakulóban van valami, így most kell a szülőknek jelezni, hogy nekik is van egy iskoláskorú, elhelyezésre váró gyermeke, aki nem fogyatékos, de nagy létszámú osztályban nem oktatható. Szombaton lesz a kerületi iskolaválasztó az Erzsébet-ligeti Színházban, ahol ezt megteheti. Hajrá!

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40012

• gumilany
  • gumilany profilkép
  • Nem elérhető
Mennyire vagy bennfentes? Aki nem oda tartozik, nyilván fura lenne, ha náluk jelezné. Mi nem oda tartozunk, sőt még csak nem is Pestiek vagyunk, de viszonylag közel lenne és esetleg érdekelne, ha indulna egy ilyen osztály.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40013

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Szia. Nem vagyok benfentes, csak a Gölleszbe jelentkeztünk a lolopédiai osztalyba és mivel nincs kifejezetten ilyen jellengű problémank csak az autizmus a bizottsag elutasitott. Ha a vezető tünet az autizmus kizart a logopediai osztal sajnos pedig idealis lenne. És az iagzagatónőbtanácsolta,hogy jelezzük a kerületből ha van ilyen osztalyra igenyunk mert van mar kezdemenyezes és minél több érintett van, annal nagyobb eséllyel lép a fenntartó. Vagyis talaán lesz kiscsoportos oktatas ép autiknak. Nem feltetlenul kell ott lwnni, de ha feljebb nem tudnak a problémáról helyettünk senki nem fog kilinvselni a gyermekünkért. Ez egy jó alkalom.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #40042

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok. Valakinek jar a gyermeke a Centi Suliba? A 16. Kerületbe? Illetve a Sashalmi Waldorfba? Lenne kérdésem. Koszi.

Iskolakezdés 9 éve 3 hete #40070

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Febr. 24-én a Szellő u. EGYMI (3. ker) nyílt nap lesz 9 órától. Első emeleten 1-2 oszt. (ép auti.)babzsák foglalkozás, második emelet 1-4.oszt (at) kommunikáció fejlesztés + másik terem (aé) komplex fejlesztés nézhetők meg!

Iskolakezdés 9 éve 3 hete #40074

• Hepp zsuzsi
  • Hepp zsuzsi profilkép
  • Nem elérhető
A XVI. kerületi Göllesz Viktor EGyMI indít speciális, ép értelmű autizmussal élőknek osztályt. Ehhez a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálattól olyan szakvélemény szükséges, amelyben a szegregált intézményt jelölik ki. Nagyon fontos tudni, hogy innen is lehet többségibe integrálódni, amikor a szükséges képességek kialakultak, megerősödtek. :) Én drukkolok.../ nagyon jó lehetőségnek tartom!

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40137

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok ismét. Valakinek van auti gyermeke és a 16. Kerületben boldogul? Illetve olyat is keresnék, akinek a kőbányai Pannonhalmi Béla iskolaba jar a gyermeke. Járunk most a csipegetőbd és sok minden tetszik. köszönöm.

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40138

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Március 5-én 9:00-12:00 óra között a XI. kerületi Humánus Alapítványi Általános Iskolában lesz nyílt nap, esetleg van valakinek tapasztalata a sulival kapcsolatban?
www.humanusiskola.com/

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40140

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
buzazsu!
Pár éve nem volt még jó!
El kell menni nyílt napra és meg kell nézni, pl: használnak e napirendet és vizu.segítséget. de ha nagyon szép és új ,akkor nem használják csak "dísznek" van
Meg kell kérdezni van e gyp.asszisztens?

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40141

• buzazsu
  • buzazsu profilkép
  • Nem elérhető
Edina 21!

Nagyon szépen köszönöm az infót. Nem túl biztató, de megnézzük:-) A XX. kerületben lakunk, Kispestre járunk integráló óvodába, ahol nagyon jól működik Kristóf, szépen fejlődik, úgyhogy mindenképp ép értelmű auti csoportot, vagy éppen normál integráló iskolát keresnénk neki.

Iskolakezdés 9 éve 2 hete #40142

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Csepeli Móra esetleg? Ha még ott dolgozik Melinda, akkor tőle priviben kérhetsz infót a jelenlegi helyzetről. (Symbo Alapítvány mailjén.)
A Humánust csak egy bemutatkozás erejéig láttam, nem volt meggyőző.
Oldalmegjelenítési idő: 0.209 másodperc