Üdv,
Amit leírok, minden a magánvéleményem, úgyhogy e szerint kezeld

Mi a Heurékába járunk, van itt olyan (Szanya, Miri), akinek a gyermeke a Gyermekházba jár, olyan is, akinek a Laborcba jár(t).
Őszintén szólva, ha elég enyhe a fiad, és van rá bármi esély, próbálj meg egy normál általánost.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Ezek a sulik azt hirdetik magukról, amennyire tudom, hogy innen elképzelhető átmenet, szerintem alig könnyebb ,mint egy gyógypedagógiai intézményből..
A Gyermekházról majd írnak mások, de szülőkkel való beszélgetés alapján én úgy vettem ki, hogy a társaság sokszor zűrösebb. Az autisták (aspergeresek) aránya talán valamivel alacsonyabb, mint a Heurékában, de pl. hiperaktív gyermekekből is sok van ,akik autikat nagyon gyakran szekálnak, + magatartás problémások .. - szocializáció szempontjából nem tudom, hogy jobb -e a helyzet így Állítólag a tanárok általában valamelyest jobban értenek az autizmushoz (vagy legalább is toleránsabbak). De pl. hallottam olyat, hogy arra kérik a szülőket, hogy otthon vegyék át a tananyagot a gyerekkel, mert erre az órán nem sok esély van. Talán ebből a szempontból a Heuréka jobb.Az újpesti GYH azt hiszem akkor nem is indított osztályt, amikor mi voltunk.. az igazgató normális volt, bár meglehetősen alulinformált auti témában, viszont az iskola ,mint környezet hátborzongató.
Laborcról nem tudok sok mindent azon kívül, hogy nekem meglehetősen antipatikusok voltak, amikor náluk voltam beszélgetésen, ráadásul jóval több a tandíj, mint a másik két intézményben. Oda is felvesznek egyébként meglehetősen érintett gyermeket is (ha ép értelmű), van az ismeretségi körömben ilyen.
Nincs jó megoldás, én lehet, hogy egy esélyt adnék a normál suliknak.