LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 11 hónapja #37224

• jmtundi
  • jmtundi profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a válaszokat.
Van papírunk az sni-ről.Amikor a Sote 1 hetes vizsgálatán túl lettünk, a szakértőibe kellett vissza mennünk.Ők adták meg,hogy mennyit kell a fiamat fejleszteni.Akartak másik oviba küldeni,mivel ahova járunk nem integrált.A szakbizottságnak befogadóit kellett vinnem az oviból,mivel ragaszkodtam az ovihoz.
Megnéztem a csepeli Móra honlapját.Igen tavaly szeptembertől autistákat is vesznek fel.(ezt nem tudtam)Majd felhívom őket és elmegyek megnézni a sulit
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 11 hónapja #37225

• jmtundi
  • jmtundi profilkép
  • Nem elérhető
Megkerestem a csepeli gyógypedagógus cikkét.Szimpatikusnak találom,ahogy leírja,hogy hogy foglalkoznak az auti gyerekekkel.

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 11 hónapja #37252

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Én ismerem személyesen is. (Meg még mások is a fórumon.) Nagyon aranyos és profi.
Majd mesélj, milyen a suli!

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 11 hónapja #37341

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Érdekelne, hogy kinél melyikre esett a végső döntés és miért?

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 10 hónapja #37448

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Van valakinek valamilyen szubjektív/objektív információja a gém utcai iskoláról? Egy ismerősöm nem beszélő auti kisfiának SOS iskola kellene szeptembertől és minden információmorzsának nagyon örülne! Köszönöm!

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 10 hónapja #37449

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
airelle, én voltam a Gém utcai suliba, még tavaly, de aztán a körzetes (17. kerületi) sulit számunkra jobbnak találtam. De nekem tetszett a Gém utcai is sok szempontból. Van napirend, differenciáltan foglalkoznak a gyerekekkel (elmondásuk alapján), minden gyerkőcnek külön kis "munkahelye" van, stb. Vannak egyéb foglalkozások is, pl. mozgásterápia. Jó érzés fogott el amikor ott voltam. Mi azért döntöttünk a körzetes mellett, mert kevesebb gyerek jut ugyanannyi felnőttre, abszolút auti spec minden. Tündi-bündi a tanár néni és nagyon elhivatott. Meg persze közelebb van. Javaslom, hogy menjenek be, az igazgató helyettes hölgy körbevezet, elmond mindent.

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 10 hónapja #37566

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a választ, továbbítottam a szülőknek!

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 10 hónapja #37584

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Halihó,

Nincs véletlenül köztetek olyan, aki ismeri a 6. kerület Vörösmarty Mihály Általános Iskolát?
Egyelőre csak nagyon óvatosan, de játszadozunk az iskolaváltás gondolatával. A fenti suliban lennénk körzetesek, és az oldal alapján egész jó, de nagyon jó lenne, ha véletlenül valakinek lenne belsős tapasztalata, vagy ismer olyat, akinek van.

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 10 hónapja #37590

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Izgatottan vartam a beiratkozast, hogy hatha lesz uj kisiskolas a fiam melle a Telepy iskolaba. Sajnos nem lett. Pedig nagyon jo lenne P. Melle egy kortars. Neha a nagyfiuk "agyara" megy szegeny.
Szoval, ha tudtok olyan fiucskarol- kislanyrol aki integraltan tanithato lenne altalanos iskolaban javasoljatok neki a 9. Keruletben a Telepy iskolat.
Koszonom

Iskolakezdés 9 éve 2 hónapja #39777

• crocus
  • crocus profilkép
  • Nem elérhető
  • Két kisfiú anyukája ( a nagyobbik érintett)
Kedves Autisok!
Egy normál értelmű autizmus-spektrumzavarral diagnosztizált gyermeknek keresek alkalmas általános iskolát. A helyi nevelési tanácsadóban vizsgálták a gyermeket és tanácsolták, hogy valamilyen alapítványi iskolát keressünk neki, ahol nem olyan kötött a tanrend. Ugyanis a figyelme elég szerteágazó. Időnként kellene neki a félrevonulás. Persze ha alkalmaznak autista specifikus eszközöket is az nagyon jó lenne.

Ha valaki Pest megyében, vagy Budapesten számunkra viszonylag jól megközelítő helyen Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. tud ilyen iskolát, szívesen fogadjuk a tapasztalatokat, infókat. Jelenleg két iskolát néztünk ki: az egyik a Gyermekház Általános Iskola, a másik a Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola a Kőér utcában. Ezekről az iskolákról is szeretnénk ha valaki megosztaná velünk tapasztalatait.

Köszönettel:

A.

Iskolakezdés 9 éve 2 hónapja #39778

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Crocus!

Az alapítványi iskolákba az autik túljelentkezése igen magas, emiatt én azt javaslom, hogy minden olyan iskolába látogassatok el személyesen ami egyáltalán szóba jöhet. Essetek túl az ismerkedő beszélgetésen, ekkor fog kiderülni, hogy egyáltalán tudják-e fogadni a kisfiadat. Nagyon keveseknek adatik meg a lehetőség a választásra.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 9 éve 2 hónapja #39783

• crocus
  • crocus profilkép
  • Nem elérhető
  • Két kisfiú anyukája ( a nagyobbik érintett)
Kedves Szanya1!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 9 éve 2 hónapja #39789

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Crocua írtam üzenetet neked. V.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #39981

• gumilany
  • gumilany profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
A topic elejét és a végét elolvasgattam.
A fiam szeptemberben kezdi a sulit, nagyok okos auti. Sokszor észre sem venni, hogy gond van, de ha meg bekattan valami a kis fejében, nagyon nehéz dűlőre jutni vele.
Láttam, hogy sokan jártok a Gyerekházba, Laborca, Heurékába.
Gyerekházat már megnéztük, ez lenne a B tervünk, ha nem sikerül egy intergráló suli sem. Ezzel kapcsolatban annyit kérdeznék, hogy az újpesti GYH és a Cházár utcai között tényleg nagy különbség van és tényleg csak az utóbbi a jó?
Heuréka milyen? Egyszer azt hallom, hogy szinte teljesen szegregált és okosabb gyerkőcöknek nem ajánlják, máskor meg azt olvasom, hogy pont, hogy a jobb képességű aspiknak való. Lehet onnan később normál suliban folytatni? Van erről tapasztalat?
A Laborc tűnik nekünk elmondásokból, utánaolvasásokból, honlapról a legszimpibbnek, de az nagyon rossz helyen van nekünk.
15. kerben a Hartyánt ismeri valaki? Normál, integráló suli és úgy tudom, hogy most is járnak oda auti gyerkőcök. Van esetleg tapasztalata vele valakinek?
Tudom, sok a kérdés, bocsánat, de bennem pedig nagy a dilemma.
Köszönöm előre is az infókat! Meg a korábbi hozzászólásokat is, sok hasznosat olvastam már itt.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #39982

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Üdv,

Amit leírok, minden a magánvéleményem, úgyhogy e szerint kezeld :)
Mi a Heurékába járunk, van itt olyan (Szanya, Miri), akinek a gyermeke a Gyermekházba jár, olyan is, akinek a Laborcba jár(t).
Őszintén szólva, ha elég enyhe a fiad, és van rá bármi esély, próbálj meg egy normál általánost.

Ezek a sulik azt hirdetik magukról, amennyire tudom, hogy innen elképzelhető átmenet, szerintem alig könnyebb ,mint egy gyógypedagógiai intézményből..
A Gyermekházról majd írnak mások, de szülőkkel való beszélgetés alapján én úgy vettem ki, hogy a társaság sokszor zűrösebb. Az autisták (aspergeresek) aránya talán valamivel alacsonyabb, mint a Heurékában, de pl. hiperaktív gyermekekből is sok van ,akik autikat nagyon gyakran szekálnak, + magatartás problémások .. - szocializáció szempontjából nem tudom, hogy jobb -e a helyzet így Állítólag a tanárok általában valamelyest jobban értenek az autizmushoz (vagy legalább is toleránsabbak). De pl. hallottam olyat, hogy arra kérik a szülőket, hogy otthon vegyék át a tananyagot a gyerekkel, mert erre az órán nem sok esély van. Talán ebből a szempontból a Heuréka jobb.Az újpesti GYH azt hiszem akkor nem is indított osztályt, amikor mi voltunk.. az igazgató normális volt, bár meglehetősen alulinformált auti témában, viszont az iskola ,mint környezet hátborzongató.

Laborcról nem tudok sok mindent azon kívül, hogy nekem meglehetősen antipatikusok voltak, amikor náluk voltam beszélgetésen, ráadásul jóval több a tandíj, mint a másik két intézményben. Oda is felvesznek egyébként meglehetősen érintett gyermeket is (ha ép értelmű), van az ismeretségi körömben ilyen.

Nincs jó megoldás, én lehet, hogy egy esélyt adnék a normál suliknak.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #39983

• gumilany
  • gumilany profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm Marcoverde!

Hát nem mondom, hogy megnyugtattál, de ezt szerettem volna hallani, a valóságot és nem azt, amit ígérnek.
Köszönöm neked.
Megpróbálom még jobban nyomni a normál sulikat, hátha tényleg sikerül valamelyikkel megbeszélnem, hogy felvegyenek. Aztán, ha az derül ki, hogy mégsem megy, akkor még mindig átvihetem valamelyik alapítványiba. Persze a váltás sem jó, de úgy érzem meg kell adnom a fiamnak az esélyt egy normál sulihoz, a NT mintához! És bízok benne, hogy működőképes lehet!

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #39984

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Üdv gumilany! A fiam ép értelmű aspi, jóadag rugalmatlan gondolatmenettel, akiből a közösség (sok ember egyszerre) kihozza a viselkedésproblémákat. Mi a Laborcba járunk szeptembertől és eddig nem bántam meg. A légkör segítő, kapok visszajelzést majdnem napi szinten, van vizuális segítség, napirend. Ovisként voltunk "integráló" iskolában előkészítőn, ott egyből kiderült, hogy neki ott nincs helye. Fogalmuk sincs az autizmusról és harmincvalahány gyerek (Újpesten ennyi gyerekkel üzemelnek az általános iskolák) mellett nem kapott volna több figyelmet a gyerekem, tippem szerint otthon taníthattam volna olvasni és számolni, hogy ne maradjon le.

Mivel ezek az alapítványi iskolák fullon üzemelnek, így nem tartom valószínűnek azt a verziót, hogy elkezditek az integráló iskolát, majd ha mégsem válik be, akkor év közben átmentek alapítványiba. Sajnos sokan járnak így, hogy már szeptemberben lépnének, de akkor már nincs hova. Nem huhogni akarok, de ez a szomorú valóság. Ha lehet, akkor mindenképp menjetek el a kiszemelt iskolába előkészítőre, ott nagyon sok minden kiderül.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #39985

• Andesign77
  • Andesign77 profilkép
Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni ismét. A kislányom most másodikos már két suliba próbálkoztam integrálni (egyenlőre magatartás zavaros papírunk van) diagnosztizálás előtt álló magasan funkcionáló autista .Ami nagy reményem volt hogy magántanulóból visszamehet a közösségbe kezd elhalványulni. Becéloztuk az Éltest de nem férünk oda be... Megint várunk egy időpontra" talán "március ahol igazolják . Kérdés a következő a Gyermekház Cházár u - ba van lehetőség bekerülnünk így ill. tud valaki infót adni akár privátban ,hogy milyen költsége van ,úgy tudom ez alapítványi suli és mivel egyedül nevelek 3 kislányt előrelátóan szeretném tervezni. Előre is köszönöm!

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #39990

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Andesign, írtam.

Iskolakezdés 9 éve 1 hónapja #39991

• gumilany
  • gumilany profilkép
  • Nem elérhető
10e havonta a Gyermekház, azt mondták a múlt heti nyílt napon, hogy várhatóan nemsokára emelkedik egy kicsit, kb 3e-rel.
Oldalmegjelenítési idő: 0.200 másodperc