LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35888

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Kimni,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35895

• Cheshire
  • Cheshire profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35896

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Cheshire,
ügyesek voltatok, gratulálok!

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35897

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35902

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Chesire: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35912

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
CHesire,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35915

• Cheshire
  • Cheshire profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35964

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Chershire:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #36088

• Cheshire
  • Cheshire profilkép
Köszönöm Sünöcske :) Inkább mindegyik, mint egyik se! ;)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #36258

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Heh, lassan a fél fórum gyereke heurékás lesz :) Grat, hogy összejött.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 3 hete #36352

• csigalepcso
  • csigalepcso profilkép
  • Nem elérhető
Ha valaki esetleg szegregált autista osztályt keres szeptembertől, itt elsős osztály is indul és a már meglévő csoportokban is lesz egy-két hely, szívesen fogadunk bárkit, aki eljönne megnézni.... :)

gennaroiskola.hu/altalasnos-iskola

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 3 hete #36411

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok.
a fiam sulijaban Budapest, Nagyvarad terhez kozel a gyogypedagousok tervezik, hogy a fiam melle kortars gyermeket keressnenek. Az iskola vezetosegevel, az egyeztetes folyamatban van. akinek uj lenne a fiam sport tagozatos osztalyba jar. (a tanito nenik miatt) Most elso osztalyos. 18-an vannak egy osztalyban. 2 segito pedagogus van. mindeketten jol ertenek az autizmushoz. 2 nagyobb autista fiu is van az iskolaban, ok mar gimnazistak.
Mindenkeppen integralhato, nem agressziv 1-2 osztalyosra gondolnak.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 3 hete #36413

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Ilyet is ritkan hallani!de jó
. Nekünk csak jovőre lesz aktualis a kezdes.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 3 hete #36414

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Meginatok a Heurekas es Laborcos tapasztaltaitokat. Aki marbodajar?mennyire elfogadoak?meñyire kockásítañak?nekem mjnkettő szimpi volt a látogatáskor.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 3 hete #36418

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szia borisviros

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 3 hete #36420

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Edina köszönöm a választ. Te mentél Gyömrőről, ugye? Mi is innen startolunk jövőre. Nekem szimpatikus volt az iskola, de amit nem láttam, az az, hogy a gyerekek jókedvűek? Elfogadják különcségüket, vagy erőltetik a kockába bele őket? Tudom, hogy követik a NAT-ot, tehát nyílván teljesíteni kell, de játékosan oktatnak, egyénileg figyleve a képességeket? Bocs, ha hüjéket kérdezek.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 3 hete #36428

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 11 hónapja #37218

• jmtundi
  • jmtundi profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra.Szeretnék tőletek segítséget kérni.
Bár látom 1 hónapja nem megy a fórum :(
Bele olvasgattam,de nagyon sok hsz van,amit most nem olvastam el.
Tavaly szeptemberben kaptuk meg a gyermek autizmus diagnózist.Az enyhe kategóriába tartozik.
Most májusban tölti a kisfiam a 6-ot.Bár még maradunk egy évet az oviban,de azért már tájékozódni szeretnék az iskolák felől.Ha úgy adódik beszélnék is velük.
Keresgéltem a neten és a Szivárvány Magántanoda honlapja szimpatikus .Tudtok erről a suliról valamit?Járt/jár oda vkinek a gyereke?Vélemény?
Vagy bárhol olyan sulit ahol törődnek a fiammal.Mi a 21.kerben lakunk.
Sajnos az itteni integrált iskoláknak nincs jó hírük. :(
Itt a környező kerületek bármelyikébe jó lenne a suli
Köszönöm,előre is a segítségeteket

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 11 hónapja #37220

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Üdv a Fórumon jmtundi! :)

Az iskola keresés nagyon nehéz feladat.
Nekünk mindenképp kis létszámú iskolát javasolt az óvodai gyógyped.

Válasz: Iskolakezdés 9 éve 11 hónapja #37222

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Jmtundi!

Szerintem volt szó itt korábban a Szivárványról. A fórumról senkinek nem jár oda a gyereke, én megnéztem az iskolaelőkészítőjüket, volt gyp., próbálkoztak a gyerekemet bevonni a tevékenységekbe, de nem sikerült. Viszont egyrészt az enyém nem enyhe, másrészt a feladatok pont olyanok voltak, amik a legnehezebbek egy autinak: bemutatkozás-beszélgetés, diavetítés meséléssel, stb.
De spec. pont Csepelen van a Móra, ahol szuper integráció van idéntől. Egyértelműen oda kellene mennetek. A címlapon megtalálod az ott dolgozó gyp. cikkét az ottani munkásságáról. Valószínűleg az egyik legjobb hely most Bp.-en.

Edina, nem kell, ismétlem sokadjára: ha nem voltak eddig, akkor nem kell szakértőihez menni, ha nem küldi az óvoda. Ne vezessük már a népet tévútra. Enyhéknél miért kellene erőltetni ebben a csodavilágban az sni státuszt. Nekik nyilván van egyébként sni papírjuk, mert integráltat keres.
Szerintem örülni kellene annak, akinek nem kell mennie a szakértői elé, iskola úgyse nagyon van, ha meg annyira enyhe a gyerek, hogy nem küldik, akkor meg nem is kell a dolgot erőltetni. Mindenkit küldjünk abba a 4 alapítványiba ahova nem férnek be? Aki kimarad az meg kapjon hamis ért. fogy papírt hogy beférjen a helyi egymibe?
Ne forszírozzuk már ezt a vonalat. Mindenki boldoguljon belátása szerint. Elolvasva a lehetőségeket, amit együtt írtunk meg és raktunk fel ide, nem?
Majd ha kitör itt a jó világ (sok esély van rá...) és mindenhol olyan színvonalú integráció lesz, mint a Mórában, akkor lehet hangsúlyozni a szakértői jelentőségét.

A halálom ez a téma. Még ha minden szakértőiben annyira értenének hozzá, mint a 3/1-ben, na de ezt Te tudod a legjobban, hogy mennyire nincs így. Marhára hiányzik mindenkinek a Wechsler meg a 1,5 órás nyúzás. Aminek a kimenetele enyhén szólva kétséges.
Oldalmegjelenítési idő: 0.183 másodperc