LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35824

• Cheshire
  • Cheshire profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35827

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Cheshire,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35830

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35831

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Ezek szerint több helyen tavasszal van vizsgálat, ezt nem tudtam.
Úgy látszik, ez nem egységes akkor.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35832

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35840

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Lucy: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Nem emlékszem, ki kérdezte az iskolaotthonos dolgot: nálunk tavaly abban a rendszerben próbáltak haladni, de nem volt nagy siker, emiatt idén visszatértek a normálhoz. Tavaly már délután semmit nem lehetett kezdeni velük, hiába hogy volt pihenő, de annyira elfáradtak addigra, hogy nem tudtak tanulni, figyelni. Mert oké, napközi van, de akkor is zaj van körülötte, tartani kell magát a szabályokhoz, nem tud úgy kikapcsolni, ahogy szeretne. A szünetben az udvaron is elfáradnak.
Most simán egyig lenyomják a napot, kis pihenő, napköziben házi és ennyi.

Cheshire: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35842

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Labolen, azt tudod, hogy a Sz.-ben egy-egy tantárggyal mennyit foglalkoznak? 45 perceket tényleg? És az mennyi feladat? Én olyan 7-15 percet szoktam 1-1 dologgal foglalkozni, ha épp nem szabotál, akkor az 1-2 oldal tantárgyanként (kivéve a környezet, azzal sokkal többet foglalkozunk, mivel nincs meg a szókincs hozzá), de fogalmam sincs, hogy egy iskolában ez hogy megy, lehet, hogy van a feladatok mellé valami játékosabb dolog is és úgy jön ki a 45 perc? Vagy végig kell írni 45 percet? (Az nekünk most 3 oldal lenne a füzetben, de az nem sok egyszerre?)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35843

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Labolen,

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35845

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Lucy: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya: Két osztály megy párhuzamosan, ezért gondolom úgy csinálják, hogy egyszer az egyik csapatnak magyaráznak, addig a másik valamit számol, aztán a másiknak mondják, hogy mi a feladat. És mivel mindenkihez egyenként oda kell menni, ezért gondolom vannak üresjáratok is. 45 percig tart az óra, de nem olyan állandó és intenzív, mikor csak egy gyerekre kell figyelni. Nem tudom, mennyit haladnak, sose néztem így össze, mert nem kapom meg nap végén a füzeteket. Fölösleges, bent megírják a leckét, hétvégére kapom meg, ami kell. De gondolom két oldal matekból, vagy ha nehezebb a példa, akkor kevesebb. Meg van házi mindig, szóval délután is kicsit belefognak még. Valamikor ugye olvasás is van, írás, azt már el sem tudom képzelni, hogy hogy passzolják össze a két osztállyal. Azt hiszem ének, rajz, technika, tesi az mindenkinek együtt megy, ott nincs kettévéve az osztály.
Nem tudom, nem voltam bent nyílt órán, illetve nyílt óra a kezdőkör volt, meg egy tesi. Nem tudnak úgy tanulni, ha bent van 15 felnőtt, szóval emiatt nem láttam még ebbe bele. De mikor mondjuk kettőkor benézek, akkor óra van még és mindenki ül a padjánál, dolgozik.
Az tuti, hogy volt olyan, mikor mesélték, hogy L. nagyon nézelődött, nem dolgozott önállóan, akkor őt előrébb vitték padostul, vagy befordították a szekrénynek. Elsőben meg állandóan mászkált, mert annyira érdekelte, hogy mit tanulnak a másodikosok. :D Basszus, akkor még a szorzótáblát is megtanulta, azóta elfelejtette már, de akkor tudta. :) Most már nem mászkál, megtanulta, hogy ülni kell.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35846

• Cheshire
  • Cheshire profilkép
Labolen:

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35848

• Cheshire
  • Cheshire profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35849

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Labolen, azért kérdezem, mert halvány elképzelésem sincs, hogy hol kéne tartani, hogy kéne továbbhaladni és azért így félévkor már csak jó volna tudni, hiszen eddig többet volt itthon, mint iskolában.
De ez érdekes, hogy ott sem adják haza maguktól a cuccot.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35850

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Labolen,
elvileg addigra én is tudni fogom :) . Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35866

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista

Iskolaotthon: Én egyáltalán nem támogatom, főleg nem autinál. D.-nak nagyon javasolták, hogy milyen jó, mert lehet közben játszani...stb. Nem engedtem, mert nem láttam volna bele napi szinten a ténykedéseiben és nem is tudtam volna, ha lemarad és plusz segítségre lenne szüksége. Szerintem sok dolgot csak egy anya tud elmagyarázni a gyerekének, mert jobban rá van hangolódva, mint egy tanár x gyerek mellett.
Nálunk 4 osztályból 2 volt iskola otthonos, na azok kullogtak az összes eredmény végén.

Én azt tudom tanácsolni minden iskolába készülőnek, hogy mindent maga intézzen és, ha lehet személyes beszélgetések útján!

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35867

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Süni, csak annyit tennék hozzá, hogy ez azért tanárfüggő is. Nálunk pl az jár rosszul, aki nem hagyja bent a gyerekét, mert ott sokkal hatékonyabban meg tudják csinálni (és nem, nem Nról beszélek, aki magától is érti :), hanem a többiekről) közösen a leckét, valahogy úgy tudják elmondani a tanárok ott nekik, leülnek akkor egyenként foglalkozni azzal, aki nem érti. (na, talán pont ezért nincsenek képben N-ot illetően, hogy mennyire sokat tud, mert ő ugye sosem kér segítséget, mert neki ezek nagyon egyszerűek.... de ez nem ide tartozik most) Szóval, vannak olyan tanárok, akiknél viszont ez működik, biztos ez is egyéni dolog, de el tudom képzelni, hogy a nagy többségnél ez nem megy.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35869

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Kimni,

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35871

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Persze, hogy tanárfüggő az ilyen oktatás is! Viszont, ha a gyereket nem csipázza a tanár v. nem veszi észre a képességeit, akkor többet árt, mintha normál rendszerbe tanulna. Engem igazán az zavar, hogy a szülő csak max. hétvégén eszmél rá, hogy mit is tanulnak ill. mi nem megy, ha persze van házi hétvégén és haza is jön a tankönyv.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35873

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Nálunk nem nevezik iskola otthonosnak az oktatást, de du. 4-ig van a suli.
Szokták is kérni a szülőket, hogy ha már belejöttek az évkezdésbe a gyerekek, akkor hagyják is őket bent a suliban.
Spontán a tanítás jellege, igazodnak a gyerekek igényeihez, így előfordul, hogy du. is van foglalkozás. Volt olyan téma, ami annyira tetszett a gyerekeknek, hogy foglakoztak vele az ebéd utáni pihenőt követően is.
Az egyéni fejlesztések is általában du. vannak, (ha Z. ép nem alszik :) )
Nekem kénytelen bírni az egész napot, dolgozom, de nem is a délutánok problémásak, hanem a reggelek.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35884

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
sünöcske beküldte:
Persze, hogy tanárfüggő az ilyen oktatás is! Viszont, ha a gyereket nem csipázza a tanár v. nem veszi észre a képességeit, akkor többet árt, mintha normál rendszerbe tanulna. Engem igazán az zavar, hogy a szülő csak max. hétvégén eszmél rá, hogy mit is tanulnak ill. mi nem megy, ha persze van házi hétvégén és haza is jön a tankönyv.
Abszolút egyetértek. Épp ez a nagy baj, hogy előre képtelenség megtudni, hogy a leendő a tanítónő alkalmas-e a gyerekünkhöz vagy sem, ezért olyan szar ez a rendszer, mert ennek nem szabadna ennyire egyéninek lennie.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35886

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Lucy beküldte:
Kimni,

Oldalmegjelenítési idő: 0.252 másodperc