Borisviros, mi a baj az ovi-sulival? Szerintem pont, hogy sokkal jobb egy autinak egy ilyen, mert sokkal nagyobb a struktúra és valóban felkészítő őket az iskolára, erősíti a feladat tudatukat, a koncentrációt, az iskolás szabályokat elkezdik bevezetni, mindezt úgy, hogy nincs követelmény, nem kell még a szó szoros értelmében tanulniuk. Az én kisebbem most ilyenbe jár és őszintén nem értem, miért van ilyen kevés ebből a 0.ból, mert zseniális egy dolog. Mindenkinek. Autiknak különösen. Egy ovi nem igazán készít fel a sulira, de ez igen és mindezt úgy, hogy a gyerekek élvezik, mivel nincs megfelelési kényszer. Ha ide járna a fiad, abszolút esélyes, hogy 7 évesen tökéletesen érett lesz a sulira. ha nem súlyosan érintett bizonyos területen, amúgy is az integráció a cél, akkor a 8 éves kor kicsit késő a sulira szerintem. Nem igazán fogom, hogy miért mondják minden auti anyukájának, hogy jobb az oviban maradni, mikor irtó sok autinak kifejezetten rosszabb 7 éves korában oviba járnia, mert nincs meg a merev struktúra, a szabad játék ekkor már inkább frusztrálja, minthogy fejlesztené bármiben is, az iskolában meg sokan kinyílnak. Ez függ az érintettségtől is, de egy amúgy integrálható, nem túl súlyosan érintett auti, aki az oviban is elég jól megállta a helyét, valószínűleg rosszul járna, ha 7-8 éves kora között még oviba járni suli helyett. Persze, ki lehet fogni rossz iskolát, de az 8 évesen is rossz lesz ebben az esetben, itt nem a kor számít.
Viszont a 0.-ot ki ne hagyjátok, ha van erre lehetőségetek, csak nyerhettek vele! Én anynira örülök, hogy ezt választottam most a kisebbemnek és sajnálom, hogy a nagyobbnak ezt nem tudtam anno megadni (akkor nem volt még pénzem, hogy kifizessem, mert ez nálunk fizetős sajnos, a nem fizetős nagyon messze volt tőlünk).