LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35502

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Borisviros, mi a baj az ovi-sulival? Szerintem pont, hogy sokkal jobb egy autinak egy ilyen, mert sokkal nagyobb a struktúra és valóban felkészítő őket az iskolára, erősíti a feladat tudatukat, a koncentrációt, az iskolás szabályokat elkezdik bevezetni, mindezt úgy, hogy nincs követelmény, nem kell még a szó szoros értelmében tanulniuk. Az én kisebbem most ilyenbe jár és őszintén nem értem, miért van ilyen kevés ebből a 0.ból, mert zseniális egy dolog. Mindenkinek. Autiknak különösen. Egy ovi nem igazán készít fel a sulira, de ez igen és mindezt úgy, hogy a gyerekek élvezik, mivel nincs megfelelési kényszer. Ha ide járna a fiad, abszolút esélyes, hogy 7 évesen tökéletesen érett lesz a sulira. ha nem súlyosan érintett bizonyos területen, amúgy is az integráció a cél, akkor a 8 éves kor kicsit késő a sulira szerintem. Nem igazán fogom, hogy miért mondják minden auti anyukájának, hogy jobb az oviban maradni, mikor irtó sok autinak kifejezetten rosszabb 7 éves korában oviba járnia, mert nincs meg a merev struktúra, a szabad játék ekkor már inkább frusztrálja, minthogy fejlesztené bármiben is, az iskolában meg sokan kinyílnak. Ez függ az érintettségtől is, de egy amúgy integrálható, nem túl súlyosan érintett auti, aki az oviban is elég jól megállta a helyét, valószínűleg rosszul járna, ha 7-8 éves kora között még oviba járni suli helyett. Persze, ki lehet fogni rossz iskolát, de az 8 évesen is rossz lesz ebben az esetben, itt nem a kor számít.
Viszont a 0.-ot ki ne hagyjátok, ha van erre lehetőségetek, csak nyerhettek vele! Én anynira örülök, hogy ezt választottam most a kisebbemnek és sajnálom, hogy a nagyobbnak ezt nem tudtam anno megadni (akkor nem volt még pénzem, hogy kifizessem, mert ez nálunk fizetős sajnos, a nem fizetős nagyon messze volt tőlünk).
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35526

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:
a félelmem amiatt van, hogy nincs kifejezett auti gyógyped, a többi is utazóként látja el a gyerekeket. Ez nem sni-seknek van, hanem akiket a szakszolgálat lát el, vagy az oviban kellene maradniuk még egy évet, mert nem késuzek a sulira. Bent voltam és az egyik csoportban barátságos hangulat, barátságos néni volt, de nem hozzáértő, a másik csoportban a vezető tartott órát, aki minősíthetetlenül bánt egy szrtm auti kisfiúval, előttem gúnyolta, értelmi fogyatékosnak nevezte, beállította a sarokba, mert nevetgélt és képtelen volt mozdulni öltözéskor. Neg is jegyezte büszkén, hogy felmentette a torna alól, mrt zavarja az órát. Szóval félek na.
Mindezt leszámítva a hely és az intézmény jó lenne, de aváltás is nehéz, mert az ovit ismeri, szereti, a néniket is. Persze ez mindig nehéz lesz, de köszi, igazad van valószínűleg.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35527

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
borisviros, mi áll a mérleg másik oldalán az oviban? Szanyáék és Tomgerék oviját kivéve még nem sok olyan ovit láttam-hallottam, ahol igazán értettek az autizmushoz (legalábbis a gyp). Attól még, mert elvégzett egy 2 hetes autizmus tanfolyamot, nem valószínű, hogy érteni fog az autizmushoz. De emberileg lehet jó és megértő és nyitott, ami megkönnyíti a helyzetet persze és ezért tudja segíteni a gyereket. Ezt azért írom, mert önmagában az, hogy nincs auti spec gyógyped az ovi-suliban, valószínűleg nem olyan nagy gond, mivel ott erős struktúra van, ami viszont eléggé auti barát. Viszont, amit írtál arról pedagógusról, amelyik előtted gúnyolt egy problémás gyereket, hát őt nagyon el kell kerülni.... Tudsz választani? Mert az első csoport, amit írtál, az nagyon jónak tűnik. Az autik nem a rugalmasságukról híresek, ez igaz,nehezebb nekik a váltás, de ha megsegíted otthonról, felkészíted rá, akkor többet fog profitálni egy ilyen ovisuli évből, mint ha az oviban maradna. Ez egy nagyon jó lehetőség az iskolára felkészítéshez és hosszú távon ezzel nyertek többet, mégha eleinte hiányolni is fogja a régi környezetét.
Nagy gyerekpszichológusok azon vannak kiakadva, hogy az ovitól azt várjuk, hogy készítsen fel az iskolára és így elvesszük a gondtalan kisgyerekkort a gyerekektől. Csak hogy, akit nem készítenek fel az iskolára, és főleg auti, életre szóló károsodást tud szenvedni az eleinte őt ért kudarcok miatt, ezért a mérleg abba az irányba dől el, hogy jobb felkészíteni a gyerekeket, mégha ez azzal is jár, hogy mondjuk az utolsó évben nem játszhatnak tök szabadon egész álló nap. Egy autinak ez amúgy is megváltás.
Drukkolok, hogy sikerüljön, mert ha a tudtok választani és a normális pedagógushoz tudnátok kerülni, akkor egészen biztosan csak nyernétek ezzel és meg fogod látni, a fiad is élvezni fogja, sokkal jobban, mint az ovit.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35547

• zorka
  • zorka profilkép
  • Nem elérhető
borisviros
Igaza van kimninek...DE...ez nagyon durva, amit irtal arrol a tanarrol, aki, ha jol ertem, a vezeto is egyben. En is felnek, megertelek. Szivszorito ilyet olvasni, szerintem az ilyen tanarokat ki kene gyomlalni az oktatasi rendszerbol, iszonyuan rombolo es elfogadhatatlan ez effele banasmod. En lehet, nem is hagytam volna szo nelkul, bar ott helyben valoszinuleg nem tudtam volna megszolalni sem a dobbenettol. Bocs, ezt muszaj volt megosztanom, nagyon elkeserit, mikor ilyenekrol olvasok. (De tenyleg nagyon, ilyenkor neha azt erzem, nem is kene forumot olvasnom... :(
Ha a masik tanar emberi, es meg tudnal bizni benne, akkor azert megeri meggondolni. Szerintem is jo otlet az elokeszito, egy autinak kulonosen.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35548

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm a válaszokat. Igen ledöbbentem, pláne, hogy nekem címezte, nekem mutatta be, hogy cccc iylen gyerekeket hoznak ide, az ő nyakára...először viccesen adta elő, de valahogy nem tudtam nevetni. Most megyünk majd akisfiamal együtt is felmérjük aterepet, ha nem tetszik ,megyünk most Pestre, vissza. keresek ott egy nulladikot, bár az sem egyszerű megtalálni. :unsure:

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35553

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
borisviros, pesten, azaz Budaörsön van egy nem fizetős nulladik, a Lurkó, ez egy katolikus óvoda része és minden évben 2 csoport indul. Nehéz bejutni, ezért pl oda mihamarabb jelentkezni kell (nem kell megijedni, hogy katolikus, az ovis részen ez nem sokat jelent). Ezen kívül többnyire fizetősök vannak, de én csak a XI. kerületet ismerem, talán máshol van nem fizetős is, de szerintem ez mindenhol szörnyen ritka, jól utána kell járni és már jelentkezni kell, hogy legyen hely. Ha tudtok fizetni, akkor az Újbudai Alma Matert meg lehet próbálni (és jó nektek Buda). De a ti nulladitokban az első pedagógus nem tűnik rossznak, ha hozzá tudnátok kerülni, az nagyon jó lenne, csak azt kéne kiszűrnöd, hogy tudsz-e választani (szerintem igen, mert ha finoman, diplomatikusan elmondod az igazgatónak, hogy nem volt szimpatikus neked a másik és nem lenne bizalmad hozzá, akkor ez egy nagyon is érthető indok).

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35554

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Zorka, ne tudd meg, hány ilyen pedagógus van nálunk!! Oviban is , suliban is... ahányszor én már ennek szem és fültanúja voltam... Alapvetően nincs ebben az országban kultúra, 200 évvel ezelőtti módon bánnak a furcsábban viselkedő gyerekekkel. Le velük a Taigetoszról.... de nem csak a pedagógusok, hanem úgy általában az emberek és a pedagógus is ember, ezt látja máshol is, ebben nőtt föl, ezen nem tud változtatni. Tisztelet minden kivételnek, mert azért van bőven szerencsére, főleg a fiatalabbak körében egyre gyakoribb, úgyhogy talán haladunk :)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35568

• Cheshire
  • Cheshire profilkép
Sziasztok, teljesen új vagyok itt az auti.hu-n. Mint sok sorstárs, én is megakadtam az iskolakeresésben, pedig nemsokára beiratkozás... Budapest és (észak pesti oldal) környéki integrált/integráló, lehetőleg kiscsoportos sulit keresek a kisfiamnak. sok kört végigfutottam, sok helyről visszadobtak. Tapasztalatok is érdekelnének. Valakinek esetleg van tapasztalata a veresegyházi Gyermekliget-ről? Vagy az Újpesti EGYMI integráló osztályáról? Bármilyen emberi, segítő hozzáállású iskola és a tapasztalatok érdekelnének. Kérem, aki tud, segítsen! Előre is köszönöm és szép napot nektek!

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35570

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Ha alapítványi belefér, akkor észak Pesten van a Gyermekház (Hősök tere mellett) és a Heuréka (Árpád-híd pesti hídfő). Mind a két helyen 10-15 fős osztályok vannak és viszonylag nem túl magas a költség. (10-20 ezer/hó) A Heurékába vesznek fel enyhébbe, jobban együttműködő gyerekeket, a Gyermekház kicsit engedékenyebb ezen a téren, de oda is egyértelműen ép értelmű, integrálható gyerekeket keresnek.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35584

• Cheshire
  • Cheshire profilkép
Köszönöm Labolen :) A Heurékának már írtam, holnap hívom őket konkrét időpontért. A Gyermekház-on még vacilláltam, mert sok negatívat hallottam róluk. A kisfiam teljesen ép értelmű, eleven, barátságos, érdeklődő kis auti, aki ír,olvas,számol, ha olyanja van angolul beszél - de semennyi feladattudata nincs. 20%-os túlhallása van - ez eleve nem teszi lehetővé a 30 fős osztályt, pláne, hogy nagyon sajátosan értelmezi a világot.
Igyekeztem átolvasni a 71 oldalnyi topikot, legalább egy részét. Ha valaki megosztaná a saját tapasztalatait az iskolájáról, azért nagyon hálás lennék - akár privátban is. ami most képben van nekem : Laborc - innen nem kaptam a mélemre választ, az Óbudai -nagy László, a Heuréka, talán a Gyermekház, az Újpesti EGYMI integráló osztálya, a Veresegyházi Gyermekliget. A Humánus nekünk nagyon messze van, de úgy értettem, oda a nehezebb eseteket veszik fel. Tehát ha van tapasztalat, jó és rossz is - mindegyik érdekelne, mert egy szimpatikus honlapból, de még egy iskolalátogatás első benyomásából sem biztos hogy jól következtet az ember arra, mire számíthat a gyerkőccel.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35589

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35591

• Cheshire
  • Cheshire profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35592

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35593

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Chesire: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35595

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35596

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
April: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35597

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35598

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
April: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35599

• Cheshire
  • Cheshire profilkép

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 1 hónapja #35600

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Chesire: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.197 másodperc