LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31865

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Dávidnak milyen technika doboza volt? Vettél egy külön dobozt erre?
Itt ahogy elnéztem, mini, 1 személyes asztalok vannak az "osztályteremben", a másikban meg nagyobb asztalok. Ez egyébként egy katasztrófa, hogy semmiről nem lehet tudni semmit, senkinek eszébe nem jut, hogy esetleg (ha a gyereket nem is érdekli), de a szülő szeretné tudni, hogy mi-mikor és hol zajlik.
De persze mit rinyálok, ezt a portált is nekünk kellett összerakni, nincs min meglepődni. Mindenki úgy van vele, hogy az én fejemben benne van az infó, elég az... A jelenlévők kivételek, értelemszerűen.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31867

• Anya
  • Anya profilkép
Süni: Főzött gyurma? Ti csináltátok?
Még életemben nem hallottam róla!
Mesélj! :)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31868

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Anya: konkrét receptem nincs, de a net tele van főzött gyurmával. :) A lányom egyik osztálytársának az anyukája rendszeresen készít és hordja be a suliba.
Tök olyan a színe, tapintás, illata, mint a Play Doh gyurmáknak. Én viszont úgy vettem észre, hogy hamar kiszárad, így tartós dolgokat nem lehet belőle készíteni. Lehet, hogy Süninek van valami tuti ötlete erre is ! ;)
Ha viszont addig érdekes a gyurmázás, amíg elkészül a mű, esetleg szeretik a gyerekek a színeket keverni (az én fiam nagyon :whistle: ) akkor tökéletes ez a gyurma!

Azt hiszem az ismerősünk ezzel a recepttel készíti:
szinesotletek.blog.hu/2013/04/11/az_orok...heto_gyurma_receptje

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31869

• Anya
  • Anya profilkép
Köszi, ez tényleg jónak tűnik! :)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31872

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Lényegében a recept majdnem ugyanaz, csak az enyémben több a citromsav. Szerintem ételszínezéket érdemesebb használni és olcsóbb is. Tárolásra mi a vödrös tejfölös dobozt használjuk és, ha rendesen vissza van rakva és lezárva akár fél évig is jó, kivéve, ha a gyerek kóstol. :) Sőt lehet illatosítani is pl: vanília, levendula ;)

Dávidnak egyszerű cipős doboza volt, az egyik a technikai doboz volt, a másik a magyar. Tudod az olvasó könyvhöz lévő (játékház) feladatlapokat fel kellett vágni és borítékba rakni. A tanító néni mondta vegyétek elő a dobozból a 3/A borítékot. Neki még a jó kétszemélyes fa iskola padja volt, ahol simán elfért két cipős doboz az ő felén.

Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31873

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Süni, az jó poén lesz, ha megint fel kell vágnom a komplett Játékházat. Ugyanis a jelenlegit ugyan borítékokba raktam, de nem feliratoztam.... :woohoo:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31874

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Reménykedj, hogy van már nekik több fölvágott és azt használják v. lépésekbe haladnak és ők v. az asszisztens, gyerek vágja,ragasztja papírra, mielőtt megoldja.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31876

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Tényleg, az lehet. Láttam ott a könyvet.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31878

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31884

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
A beszerzendők listáját én is hiányoltam akkor is most is. Én nem viszek semmit, majd első nap mondják, hogy mi kell. Az új tanítóról is úgy szereztem tudomást, hogy ebédbefizetésnél kérdeztem, hányan lesznek, és véletlenül mondták, hogy ja, új tanító is lesz. Jó tudni...

L-nak is voltak ragasztgatós feladatok, fénymásoltak neki mindent, fogalmam sincs, ki vágta ki, ők vagy az asszisztens, de szépen ragasztgatták a képeket az olvasott dolgok fölé. :)

Süni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31895

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: úgy legyen! Köszi

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31909

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Most olvastam, hogy nagyon izgulsz az iskolakezdés miatt. Azt hiszem, én is eléggé izgultam anno. :dry:
Sajnos mi is úgy kezdtük, hogy nagyon kevés infónk volt, nem kaptunk semmilyen listát a beszerzendőkről. Az első hétre csak tolltartót kértek, jó minőségű háromszögletű grafit és színes ceruzákkal. Én a Faber Castellt választottam, ez is jó drága, de legalább nem törik a bele, akkor sem, ha tízszer leejtik. Azóta is mindig ilyet vettünk, vagy inkább karácsonyra, szülinapokra is ezt kértük a rokonoktól. (Én is mindig beírtam a nevét, hogy ne nagyon tűnjön el a suliban.)
Mi is később, a szülőin tudtuk meg, hogy mit kell még beszerezni. Technikai felszereléshez cipősdobozt kértek, amit a gyerekek a szekrényeikben tároltak, plusz 2 irattartót, mert abban tárolták a könyveket, füzeteket, amik bent maradtak.
Tornához bermuda jellegű nadrág kellett, ami takarja a térdet, mert csúsztak-másztak rengeteget az alapozón. Sajnos ilyen jellegű nadrágot nem kaptam, így levágtam a kinőtt mackóját jóval térd alatt és beszegtem. Szerintem ez így nagyon praktikus volt, nem horzsolta a térdét és melege se volt. :)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 6 hónapja #32042

• frog
  • frog profilkép
Sziasztok
Nyaralni voltunk ezért most olvaslak csak.

Szanya

Tavaly a rajz tanárnéni az első nap adott egy listát azt cipős dobozba tettük névvel ellátva.
Megvolt határozva milyen márkájú festék stb kell. Igy mindenkinek egyforma. Ezt év elején leadtuk és csak a gyerek munkái kerültek haza. Festéket tégelyes a tanárnéni vette meg ezt fizettük.
Tankönyv nem kellett bekötni sőt nem is szabadott mert így a gyerek könnyebben megismeri a borítóról.

A csoportba képeket vittem ( család, állatok és kép róla )plusz fóliát és tépőzárat kértek. Ők készítik a kártyákat.

Táska teremben van.uzsonna amit adsz odaadják a gyümölcsöt mossák hámozzák.
Nagyon figyelnek rájuk. Nyugi

Váltásruha, torna ruha kint a saját szekrénybe. Úszásra külön táska.( semmink nem tűnt el)

WC elsőben kísérik őket, de szerintem tovább is ha kell.

Minden pénteken megkapod a törülközött. torna ruhát mosni.

Én írtam "pár" sort a gyerekről.

Üzenő első lapján
Telefonszám email cím és minden fontos adat KI mehet érte allergia állandó gyógyszer stb.

Ha van még kérdésed írj.

JA és nyugi szuperek a tanárok.

Eszembe jutott első nap évnyitó ( ez szobába is tölthető, ha nem bírja ) utána ismerkedés és szülök elküldve, de délre mehettünk vissza. Ez volt tavaly.

Ha alszik délután ágynemüt is kérnek.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 6 hónapja #32043

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Miri, nagyon jó a nadrágos ötlet, így lesz.

Még mindig nem feliratoztam a ceruzákat, de akkor majd most.

Frog, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 6 hónapja #32051

• breva1
  • breva1 profilkép
Szanya

Én téged mindig megnyugtatni akarlak, de valahogy ez soha sem sikerül!!!!!!!!!!!! :(

Nagyon kíváncsi vagyok rátok. :)
Őszintén szeretném ha jól éreznétek magatokat az osztályba és TE is megnyugodnál.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 6 hónapja #32052

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Frog, engem nem lehet megnyugtatni, ilyen idegbeteg típus vagyok sajna. :cheer: Emiatt nem kell aggódni. :)

:ohmy: Nem vagyunk érdekesek egyáltalán...
Köszi, hát majd lesz valahogy.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 6 hónapja #32057

• frog
  • frog profilkép
Feketepont.Ha sokat es mindenert hasznaljak tenyleg karos lehet. Na ez nalunk nem fordul elő szerintem egesz evben 3 volt. Na akkor megerdemelte. Feladat nem teljesites szomoru arc sem sok. Mosolygos arc dicseret sok. Bocs de telorol irok. En akkor is kivancsi vagyok. Amit a fiadrol irsz ugy erzem megfogjak erteni egymast a gyermekeink.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 6 hónapja #32058

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nagyon remélem. Az egy óriási dolog lenne! De azért az enyémnek ehhez nem kevés segítség fog kelleni, hogy rájöjjön, hogy mit játszhatnak együtt, hogyan kell kezdeményezni, stb.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 6 hónapja #32059

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Iskolakezdés, tankönyvek, füzetek kötése, felszerelés rendezése, talán időszerű leírnom az egyik módszerünket.

A fiamnál gond volt a felszerelés bepakolása, hol egy füzet, hol egy könyv, munkafüzet maradt otthon. Aztán egyik évben azt találtam ki, hogy vettem egy csomó egyszerű dossziét (sikerült egyszerű koszos-fehéret szerezni, nem kéket és rózsaszínt, ami a melóban van). Olyan kell, aminek behajtható fülei vannak. Vettem mindenféle színű füzetborítót is (lehet kapni sárga, zöld, kék, piros, világos és sötétkék színben is).
Minden tantárgynak lett egy, amiben jelentősebb mennyiségű tancucc kell (nyelvtan, matek, töri, földrajz, stb.) A tantárgyaknak lett egy-egy színe is. Az azonos tantárgyhoz tartozó cuccok azonos szint kaptak (matek könyv, füzet, munkafüzet mind piros pl.). A dossziéra felkerült a tantárgy neve azzal a színnel, ami a tantárgy színe előre és oldalra is, hogy mindenhonnan látszódjon, a táskába belenézve is, valamit egy-egy rajz a tantárgyra jellemző (matek számok, magyarból betűk, vagy könyv, természetismeret virág vagy falevél, stb.) Tanulás után a cuccok még otthon azonnal vissza a dossziéba, és bepakoláskor csak a dossziékat kell berakni a táskába. Még az ellenőrzés is könnyebb, mert egy-egy dossziét kinyitva könnyebben darabolja kisebb feladatokra a gyerek a "minden benn van-e" kérdését, mint a 4-5 tantárgyra együttesen. Esetleg a dosszié belsejére fel lehet írni, minek kell benne lennie.
A dossziék félévkor már rongyosak voltak, akkor csináltunk újat, nem túl nagy kiadás.
Következő évben a lányom magának is ezt kérte. :) Ő azóta már továbbfejlesztette magának a dolgot, mert most évkezdéskor mindenféle csomagolópapírokat vadászott, és szerzett ceruzásat a magyarnak, térképeset a földrajznak, stb. és abba köti a könyveit, füzeteit. :)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 2 hónapja #35114

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
sziasztok, hogy megy a fórumozóknak a suli? jól választottatok , mik a tapasztalatok jelenleg? nekem 2016/2017 ben lesz aktuális a kezdés, de amennyire körülnéztem integrálás területen, nem mondhatom, hogy rózsás...a helyzet. remélem nektek, akik nemrég kezdtetek jól megy a suli.
Oldalmegjelenítési idő: 0.246 másodperc