Mi a tolltartót nem hoztuk haza egész évben, vettem neki itthonra egy ugyanolyan garnitúra ceruzát, úgyis rengeteget rajzol itthon a másik kettő is, jó ha nekik is van itthon jó minőségű cucc. Biztos jó a Lyra is, csak azt akartam írni, hogy én erre külön nagyon figyeltem, hogy leheletnyi nyomással is hagyjon nyomot a ceruza, és a stabilot találtam meg erre. Lehet nem is volt líra a boltban ahol néztem.

Tehát nekem reggel a gyerek egy szál uzsis tasakkal vonul be az iskolába, hétfőn pluszban vannak a könyvek és tornacucc, olyankor kap egy szatyrot. Igazából csak hétfő reggel kellene az az iskolatáska, de mindegy, már így szoktuk meg.
Van neki egy szekrénye a folyosón, én oda vittem be plusz váltóruhát, ha vizes a gyerek, legyen mibe átöltözni. Jellemzően a fehér inge is bent van, hogy ha ünnepség van, (és én elfelejteném...

), szóval akkor átöltöztetik ünneplőbe. Jellemzően ez mindig így van, hogy direkt csak bekérik az inget, és csak az ünnepségre öltöznek fel.
Nálunk mindig átöltöznek tornára, erre külön figyelnek, segítenek ha kell, ezt is tanulják így. De pont néztem a fotókat, hogy más osztályban nem ez a formaruha, mint náluk.
Üzenőbe nekünk azt is be kellett írni, hogy van-e allergiája bármire, gyógyszerre, ilyesmi. Plusz a telefonszámok ugye.
Én beleírtam a kezdőpapírunkra, hogy nem megy neki a fenéktörlés, de erre figyeltek nála. Ha sokáig maradt, mentek utána, de amúgy meg is tanulta hamar. Itthon is tanítottuk, meg gondolom ott is nyomták neki. És tudod, van hogy új helyzetben könnyebben tanul újat, mert nem gátolja a rutin. Pl a cipzárfelhúzást egy hét alatt megtanulta.

Szóval tuti fognak segíteni neki, pláne ha jelzed, hogy ebben még van hová fejlődni.
Ismerkedős foglalkozásról fogalmam sincs, milyen. A reggeli körüket láttam, az minden nap volt. Mindig elmondták reggel, hogy milyen nap van, milyen idő, ki van itt, ki beteg, ki a napos, mi lesz ma. ezután volt reggeli, lementek az étkezőbe. Aztán három óra: matek, olvasás, írás, volt hogy ide ment be egyik nap a környezet ha jól rémlik. Délelőtti nagyobb szünet, ebéd, ének vagy rajz, vagy egyéb ilyen készségtárgy, és utána átöltözés torna. Ezután volt egy pici pihenő, napközis házi, és háromkor végeztek mindennel. Ha hamarabb befejezte a házit, akkor háromig volt ideje játszani is már. Én háromra mentem érte, de hamarabb is el lehet vinni, csak akkor veled írja meg a házit. Én szerettem, ha marad, mert ott jobban tud dolgozni, és tudott játszani a többiekkel.
Nálunk most csak ennyi közös fejlesztés volt, a reggeli kör, a torna volt az alapozó, és délután segítették kicsit a játékukat. És volt, hogy egyéniben mentek ki logopédiára. Ezekről nem tudok, L. inkább az órákon vett részt, neki nem kellett logopédia. Egyéniben nem volt neki fejlesztés.
Órarendjük van, van csengetés is, de ha nagyon elhúzódik az óra, vagy benne vannak valamiben, akkor nyilván nem hagyták abba a dolgot, akkor csúsztattak. De alapvetően próbálták tartani a menetrendet.
Ének meg minden van. Éneken ritmust, szolmizálást, énekeket tanultak. Volt rajz, technika minden. Erkölcstan is.

De vedd figyelembe, hogy nálunk egy teljes osztálynyi gyerek volt, ahol mindenkinek ugyanolyan típusú órái voltak, legfeljebb más tananyaggal, de egyszerre kellett matekozni, vagy rajzolni.
Nekünk külön technika cuccot nem kellett bevinni. Nem emlékszem, hogy bármit is kellett volna, de ha kellett, akkor azt év elején egyszer beadtuk és kész. Mi ilyet nem cipeltünk az tuti.
Gyurmát simán becsomagolod egy kis nejlonba, és jól legumizod. Akkor nem szárad ki, és nem szakad, mint a folpack.