Te jó ég, de rég volt már nekünk, pedig csak egy év...
Én úgy csináltam, hogy az utolsó héten felhívtam a leendő tanítónőt, hogy esetleg lenne-e egy fél órája, hogy beszéljünk a sulikezdés előtt pár mondatot a fiamról. Előre készítettem egy A4-es oldalas bemutatkozást, telefonban kérdeztem, hogy azt vihetem-e. Persze, vigyem. Szóval azt átadtam, és ott megkérdeztem a menetrendet. Gyorsan vázolták, hogy mi lesz, mit vegyek, mikorra mehetek érte. Ez szerintem iskolánként változik, de leírom, nálunk mik kellenek.
-Iskolatáska nem kellette, mert nem hozzák haza a cuccot, csak hétvégén pár füzetet, de azt kézben hazahozom neki.
-pici hátizsákja van, abban tartja délután a tolltartót.
-van másik pici hátizsákja, ha kirándulni vagy úszni mennek.
-tolltartó, abba stabilo vastag háromszöges ceruza, az fog a legjobban. Mndeb alkoholos filccel ráírtam a nevét. hegyező+radír.
-uzsonnás kis valami. Nekünk angry birdsös kis tasak.
-üzenőfüzet adatokkal ellátva.
-kis kéztörlő, nevét beleírva.
-műanyag pohás+fpgkefe+fogkrém, névvel.
-zsebkendő, szalvéta, wcpapír. Szappanra már nem is emlékszem, hogy kellett-e vinni. Majd kiderül most év elején.

-ők úgy mennek wc-re, hogy szól, hogy ki kell mennie. Ha eleve jelzi, hogy nagy dolog lesz, akkor visz gondolom papírt is. De azt úgy adják azt hiszem a szekrényből. Ha meg soká marad, mennek utána papírral. Vagyis a papír közösbe van beadva.
-Tankönyvek: tavaly nagy kavar volt, hónapok teltek el, mire minden meglett. De elvileg első nap hazaadják, hogy bekösd a könyvet, ami megvan. Én átlátszó fóliát vettem rá, ami öntapadós csíkos volt, hogy lássa, melyik milyen könyv. Rá a matrica a nevével.
A könyveket hátul egy fakkban tartják, onnan veszi elő mindig, ami kell.
-Első nap bevittem, aztán délután hazahoztam. Volt nekik évnyitó, aztán ismerkedős foglalkozások. Utána beállt szerintem a rendjük már második naptól. De van napirendjük, a gyerek láthatja, hogy mi mi után lesz.
-Nekünk kellett bevinni fotót, hogy azt ragasszák rá másolatban a padjára és a szekrényére.
- Házifeladat nekünk csak hétvégére van hazaadva, mindent megcsinálnak bent.
-Én nem vittem be semmi játékot, van bent egy csomó nekik is. Szerintem azt felesleges beküldeni.
-nekünk még a szülőin kértek papírt, osztálypénzt, de ez már az első szülőin ment, ami szeptemberben volt.
Más nem jut eszembe, kérdezz, ha valami még eszedbe jut.

De szerintem mindenképpen érdemes egy félórát beszélni az utolsó nyári héten a tanítóval, akkor már bent vannak amúgy is.