LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29278

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Agiviki!
Jó ötlet nagyon!

Szanya!
Én sem lepődtem meg, mikor a Szellő igazgató helyettese, a kerületi EGYMI igazgatója, a Hegyhát igazgatónője, szépen lepattintott, hogy ők 1 napig sem garantálják az inzulinpumpa biztonságát és Vikiét sem. Remek.
A legjobb mégis a következő telefonbeszélgetés volt a területileg kijelöl gyermek pszichiátria terapeutájával, ahova tartozunk.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29280

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Bundáskenyér, erre nem is tudok mit mondani. :( :( :( Ha egy gyerek cukros, akkor kész, ki van zárva a társadalomból?! Kb. olyan, mintha Afrika közepén élnénk, csak itt nem mondják ki általában, amit gondolnak, ennyi a különbség. :(

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29281

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!

Bundáskenyér itt is köszönjük az útmutatást. Ember épp elment hátha fel tudja adni a Tankerületi Vezetőnek a levelet, melyet voltál szíves lektorálni.

Gyomorgörccsel várom a fejleményeket. Mit fognak kitalálni.

Pedig tudom, hogy az én gyerekem még az egyszerű kategóriába tartozik, itt aglomerációban.

Milért van olyan érzésem, hogy a kötelességeinknek eleget teszünk, de a jogainkat nem engedik étrvényesíteni???

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29282

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Curasso, hogy áll az ügy??? Felhívta a szakértői az iskolát? Miért kell levelezned??

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29291

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Igen volt kedden telefonbeszelgetes a szakbizottsag es iskola kozott, de nem zarult jo eredmennyel. A lenyeg, hogy tankeruleti vezetovel meg szerdan beszelt a ferjem es ejjel megirta neki a levelet, melyet szombaton elsobbsegivel, terivevennyel feladtunk.
A csunya indulatokat kelto reszleteket, majd ha vege lesz a dolognak megirom.
Felteszitek a kerdest mi a csudanak ragaszkodom ehhez az iskolahoz?
nem tudok meg egyet, ahol a gyogypedagogus allandoan jelen van, kulon szoba van az autiknak, ahol tanulnak, fejlesztofoglalkozasokat tartanak es az idejaro gyerekeknek nem kell felveteli vizsgat tenni, ha itt akarnak gimnaziumba jarni.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29292

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Curasso: nem tesszük fel a kérdést a mézesmadzaggal kapcsolatban! Annyi jót írtál akkor amikor kinézted! Remélem összejön, mert ez kell a kisembernek! Szorítunk! :)

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29298

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Curasso, nagyon drukkolok nektek!!!! És B terv egyáltalán nincs amúgy? A körzetes iskola hogy áll a dologhoz, vagy te a körzeteshez?

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29304

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Bundáskenyér:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29317

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Kimni mivel van kijelolo hatarozatom, nem setalhatok be egyszeruen masik iskolaba. A dontesemrol a Szakbizottsagot tajekoztatnom kell, 15 napon belul lepapirozzak az uj intezmenyt, ha ugy itelik meg, hogy jo lesz a gyerekenek es minden korulmenyt figyelembe vettek. Azt hiszem igy van a jogszabalyban.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29320

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Curasso, nem így értettem, persze, hogy van kijelölőtök, hanem úgy értettem, hogy egyébként mi a helyzet a körzetessel, ott fogadnák-e, voltál-e ott (még a beiratkozás előtt), tudod-e milyen, el tudnád-e te képzelni. Csak a B terv miatt kérdezem, nem kell feladni ezt, de engem meg szokott nyugtatni, ha ilyen necces helyzetben van a fejemben B terv.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29393

• agiviki
  • agiviki profilkép
  • Nem elérhető
Lányok, nézegetem az EGYMI-ket,:-(

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29538

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Helyzetjelentes: Sehogysem allunk a beiratkozassal. Mai napon ferjem becsampazott az allando lakhely szerinti korzetes iskolaba, mert nem kaptak ugyebar semmilyen iratot, senkitol hova is kerult az en gyermekem Iskola meg mar reklamalt az ovinal.
A kijelolo hatarozatot latva megallapitotta a holgy, ha akarna amugy sem tudna igy felvenni a gyereket, mert azt masik iskolanak kellene megtennie. Ugyanakkor megkoszonte, hogy nem akarjuk odavinni a gyereket, mert nincsenek meg a technikai feltetelei. Ha a kijelolt iskola meg tovabbra is tiltakozik, akkkor irasba adja, hogy nem tudja fogadni a gyereket.

Ezzel parhuzamosan ma megeresztettem a telefont a tankeruleti vezeto fele is es okosabb lettem Nagy valoszinuseggel marad a kijelolt iskola, mert hasonlo feltetelekkel nincs masik, amit fel tudna ajanlani- ez nem volt meglepo, mert a keruletet mar vegigpasztaztam....
Amit viszont nem tudtam, hogy a tankerulet nem a benyujtott iratok alapjan dont, hanem vizsgalatot folytat le. Kell egy kis ido mig lezajlik utana fognak bennunket ertesiteni levelben.
Nyugodjak meg a gyerekenek lesz helye.
Hurra

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 10 hónapja #29539

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Csúcs. :(

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 8 hónapja #31162

• anita
  • anita profilkép
  • Nem elérhető
  • két kisfiú, 4 és 7 évesek (a nagy érintett)
Egy-két év múlva M-nak is iskolakezdés... Nagy érdeklődéssel olvastam azokat a hsz-okat, amikben a évkezdésről, első néhány hónapról írtatok. Nagyon érdekelne, hogy az első év távlatában kinek milyen tapasztalata van a választott iskolával kapcsolatban, mennyire jött be az integráció-szegregáció, hogy vészelték át a gyerekek a 2. félévet. Hogy éreztétek, a tanmenet-tananyag mennyire volt elsajátítható, hogyan alakultak a szociális kapcsolataik, mennyire volt megterhelő számukra az óvodai évek után a szigorúbb napirend, hf. stb?
Én még egyelőre a Mankáék/Kimniék-féle full integrációban reménykedem, ill. a Marcoék-féle iskolához hasonlóban gondolkodom, de nagyon érdekelnek a Labolenék- és Süniék-féle iskolás tapasztalatok és a Bundáskenyérék által próbált magántanulóság is!
Ha lesz egy kis időtök, írjatok légyszi egy rövid összefoglalót a tapasztalatokról, előnyökről-hátrányokról, érzésekről! Jöhet privátban is, de szerintem nagyon sok embert érdekelne! Előre is nagyon köszönöm!

Válasz: suli 10 éve 7 hónapja #31815

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Adhatnátok néhány technikai tanácsot az (egymis) iskolakezdéshez.
Pl. Mi fog zajlani az első napon?
És a másodikon?
A harmadikon...? :laugh: :laugh: :laugh:
Mit vigyünk be már első nap? Mikor várhatók a tankönyvek?
Mikor lesz házifeladat, ha egyáltalán?
Milyen játékot vihetek be, ami garantáltan egyben is marad és hazajön később?
Hogyan kell használni technikailag a tisztasági csomagot? Gondolok itt arra, hogy szatyorral menjen wc-re??? Hova tegye??? Stb.

Most más nem jut eszembe, de írjátok, ha van még valami lényeges.

Válasz: suli 10 éve 7 hónapja #31818

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Te jó ég, de rég volt már nekünk, pedig csak egy év...
Én úgy csináltam, hogy az utolsó héten felhívtam a leendő tanítónőt, hogy esetleg lenne-e egy fél órája, hogy beszéljünk a sulikezdés előtt pár mondatot a fiamról. Előre készítettem egy A4-es oldalas bemutatkozást, telefonban kérdeztem, hogy azt vihetem-e. Persze, vigyem. Szóval azt átadtam, és ott megkérdeztem a menetrendet. Gyorsan vázolták, hogy mi lesz, mit vegyek, mikorra mehetek érte. Ez szerintem iskolánként változik, de leírom, nálunk mik kellenek.
-Iskolatáska nem kellette, mert nem hozzák haza a cuccot, csak hétvégén pár füzetet, de azt kézben hazahozom neki.
-pici hátizsákja van, abban tartja délután a tolltartót.
-van másik pici hátizsákja, ha kirándulni vagy úszni mennek.
-tolltartó, abba stabilo vastag háromszöges ceruza, az fog a legjobban. Mndeb alkoholos filccel ráírtam a nevét. hegyező+radír.
-uzsonnás kis valami. Nekünk angry birdsös kis tasak.
-üzenőfüzet adatokkal ellátva.
-kis kéztörlő, nevét beleírva.
-műanyag pohás+fpgkefe+fogkrém, névvel.
-zsebkendő, szalvéta, wcpapír. Szappanra már nem is emlékszem, hogy kellett-e vinni. Majd kiderül most év elején. :D
-ők úgy mennek wc-re, hogy szól, hogy ki kell mennie. Ha eleve jelzi, hogy nagy dolog lesz, akkor visz gondolom papírt is. De azt úgy adják azt hiszem a szekrényből. Ha meg soká marad, mennek utána papírral. Vagyis a papír közösbe van beadva.
-Tankönyvek: tavaly nagy kavar volt, hónapok teltek el, mire minden meglett. De elvileg első nap hazaadják, hogy bekösd a könyvet, ami megvan. Én átlátszó fóliát vettem rá, ami öntapadós csíkos volt, hogy lássa, melyik milyen könyv. Rá a matrica a nevével.
A könyveket hátul egy fakkban tartják, onnan veszi elő mindig, ami kell.
-Első nap bevittem, aztán délután hazahoztam. Volt nekik évnyitó, aztán ismerkedős foglalkozások. Utána beállt szerintem a rendjük már második naptól. De van napirendjük, a gyerek láthatja, hogy mi mi után lesz.
-Nekünk kellett bevinni fotót, hogy azt ragasszák rá másolatban a padjára és a szekrényére.
- Házifeladat nekünk csak hétvégére van hazaadva, mindent megcsinálnak bent.
-Én nem vittem be semmi játékot, van bent egy csomó nekik is. Szerintem azt felesleges beküldeni.
-nekünk még a szülőin kértek papírt, osztálypénzt, de ez már az első szülőin ment, ami szeptemberben volt.

Más nem jut eszembe, kérdezz, ha valami még eszedbe jut. :) De szerintem mindenképpen érdemes egy félórát beszélni az utolsó nyári héten a tanítóval, akkor már bent vannak amúgy is.

Válasz: suli 10 éve 7 hónapja #31819

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Köszi!
Már megvettük a hátizsákot, de ez mindenképp kellene, mert az ovisba nem fér be még a kajás doboza meg a tolltartó se együtt. Kissé ütős volt a hátizsák ára... De nagyon menő... Csak olyan nehéz, hogy a gyerek 10 percig nem bírná cipelni. Na de úgyis hozzuk-visszük.
Már sok infót kaptam, főleg a beszerzendőkre vonatkozóan a gyp.-től, csak a menetrend nincs meg egyáltalán, pedig az is nagyon lényeges. Holnap szerencsére bent van a nagyon aranyos Ayres oktatónk, majd őt kifaggatom. Ő mindent tud.
Tolltartót is megvettük a háromszöges ceruzákkal, de nem Stabilo, hanem Lyra. Remélem, használható, még nem próbáltam ki. Az is egy vagyon volt. :(
Üzenő, adatokkal, mindjárt megcsinálom.
Szerinted tökegyedül kell majd intéznie a wc-t? Nem tanítottam meg neki a közwc használatot, mindig mi visszük ki. Szerintem nincs meg neki, hogy ajtó bezár, stb. Plusz a popsitörlése még nem százas. Ráadásul nedves popsitörlőt használtunk vele itthon és az oviban is, de ott nincs hova dobni. Ilyenkor mi van?
Az ismerkedős foglalkozás az milyen?
Tehát házifeladat van hétvégén. Akkor mégis kell asztal már az elején, nem? Marha jó, hogy összecsúszik az iskolakezdés a felújítással. :(
A tanórák hogy vannak? Tehát pl. reggel van valami extra, mikor van a fejlesztés, szünetben mi van, az órák teljesen szabvány módon mennek vagy tök máshogy? Nálatok van ének? Az ebédelés hogy van?

Válasz: suli 10 éve 7 hónapja #31820

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:

Huh, lehet, hogy lemaradtam, de én még ott tartottam, hogy megpróbáltok még egy évet maradni az oviban. Hová fog járni Z?

Válasz: suli 10 éve 7 hónapja #31821

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Marco, áldozatává váltunk a dilettantizmusnak és egyebeknek, amiket itt nem részleteznék.
A zuglói Benedekbe megyünk, aztán majd meglátjuk. Nem biztos, hogy ez rossz megoldás, lehet, hogy még a legjobb jelenleg, a fene tudja, egy biztos, hogy művészien kilőtte alólunk az ovit a szakértői és igen komoly csodát kellett volna tennem több téren, hogy maradhassunk. A varázspálcám meg momentán szervízben van, mivel még előzőleg beletört a kiemelt ápolási díjba. Úgyhogy ez van, ehhez kell alkalmazkodni.
Közben a szakértői vélemény ellen fellebbeztem, de a Damjanichba még nem hívtak be, meg az iskola kijelölésén ez amúgy sem változtatna. Ügyesen van ez kitalálva. A hülye szülő maradjon a hátsóján, úgyse tehet semmit.

Válasz: Iskolakezdés 10 éve 7 hónapja #31822

• Anya
  • Anya profilkép
Szanya: A Lyra ceruza nagyon jó, nekünk is volt. Nagyon sajnálom hogy így álltak
hozzátok iskola terén. :(
Oldalmegjelenítési idő: 0.147 másodperc