LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27416

Nézzétek meg légyszi ezt a cikket és írjátok, ha valami nem pontos, vagy nem értetek egyet, vagy kimaradt valami. Javítom, ha kell. auti.hu/index.php/a-gyogypedagogus-tanac...-elnyei-es-hatranyai
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27417

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya:szerintem jó, korrekt.

Champ,az biztos hogy Ti nagyon jó helyen vagytok és Te abból, azokból a tapasztalatokból indulsz ki.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27418

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: szerintem is jó a cikk. :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27419

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, nagyon jó lett!! Nagyon kellett már egy ilyen érthető összefoglaló! Köszi mindenki nevében!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27420

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: 5*! :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27421

Köszi! :)
Bundáskenyér javította jogi szempontból, remélem így már tényleg teljesen korrekt.

Lányok, fiúk: segítséget kérek az alapítványi iskolás cikkhez!
Valaki vállalja be a vázlatot és utána csoportosan egészítgessük ki. Erre nincs elég rálátásom, hogy egyedül álljak neki.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27422

Lehet nem voltam eleg figyelmes, de az olyan gyerekekrol, mint Kimni N-je vagy az en P-m nem esett szo a cikkben. A tobbi az nagyon klassz lett. Gratulalok

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27423

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Curasso!
mert ez a cikk a gyógypedagógiai és normál-integráló sulikat hasonlította össze, és ti Hála Istennek, sokkal magasabb fokon álltok a spektrumon :cheer:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27424

Tudtam, hogy ma nem vagyok 100_as :cheer:

Egyebkent a magasabb fokrol is jo nagyot lehet esni. Tegnap elott ejjel megkaptam az egyil sulibol az elutasitast, hogy ne rwmenykedjek a felvetelben. Kiszemelt iskolaban meg nincs lista kiket is kell az igazgatonak felvennie......,
Most probalkozom a tarozkodasi hely szerinti korzetes iskolaval. Talan a jovoheten letrejon a szemelyes talalkozo az igazgatoval

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27425

Viszont azt mar tudom, hogy aprilis 28_30 lesz a beiratkozas :laugh: csak a kerdes, hogy hova

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27426

A bizottsgot csak allando lakhely szerint lehet intezni, vagy tartozkodasi hely szerint is ?

Koszonom

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27427

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Tartózkodási hely is oké, de csak az egyik!
Suli lehet a munkahelyeitek körzetes iskolája is !!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27428

Bundaskenyer irok mailt otthonrol, vagy felhivlak Gondolataim tamadtak es nem biztos helyesek

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 4 hete #27433

April:

Ahogy Szanya írja, a fiam a Heurékába jár. Ha érdekel valami nyugodtan írj. Ami esetleg relevánsabb lehet, hogy ki tudom deríteni ki lenne a tanító néni. Ha visszaolvasol biztos látod; mi is folyamatosan ingadozunk a full normál illetve az 'sni alapítványi' között, de szerintem jó döntöttünk ezzel a verzióval, aztán, hogy később hogy lesz, az kiderül.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27436

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
marcoverde : Milyen a Heuréka? Nekem pozitív benyomásaim vannak a suliról.
Igaz hogy minden csoport úgy 60%-a viselkedészavaros és zavarja a többit az órán? Páromnak valahogy ilyen képe lett az alapítványi sulikról.
Nekem a Heurékában az tetszett, hogy a pedagógusoknak van idejük hogy differenciáljanak, amiben ügyesebb azt jobban nyomják?Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27440

Diracdelta:

Mi mostanában semmiképp' nem vinnénk el a fiamat, kifejezetten bejött a suli; a fiam nagyon szeret oda járni, és van több gyerek, akivel tud is szocializálódni, még kvázi 'barátai' is vannak. Oviban egy darab barátja sem volt, pedig normál állami oviba járt..
Nyilván osztálya/tanítója válogatja, de szó sincs arról, hogy totális káosz lenne az óra. Eleve olyanokat próbálnak összeszedni, akikkel lehet dolgozni, erősen figyelemzavaros, viselkedészavarosat lehetőség szerint nem. A fiam (10 fős) osztályában is van mondjuk 2 kissé problémásabb gyerek, de egyébként mindegyik totál normálisan tud dolgozni, viselkedni (láttam őket kis ideig órai szituációban és napköziben). Többről nem is gondolnám, hogy valami nagyobb nehézsége van.
A tanítónő is nagyon szépen összerázta őket.
Az én fiamnak pl. nagyon sok gondja volt a koncentrációval az év elején, amit egy állami suliban biztos nem toleráltak volna, de itt abszolút toleránsak voltak, és most már nagyrészt folyamatosan tud figyelni órán, anélkül, hogy hosszú percekig egy másik dimenzióban ragadna.
Önállóságra nevelik őket; a fiam pl. itt tanult meg normálisan egyedül öltözködni; pár hónapos akklimatizálódás után az iskola kapujától egyedül szabad felmenniük és maguktól átöltözniük. Ezen felbuzdulva a fiam kikunyorálta, hogy a Forgách utcai metrómegállótól egyedül. De egyébként is itthon (ha nem volt napköziben), magától forszírozza, hogy vegyük elő a leckét, és még a szorgalmiról sem lehet lebeszélni, pedig nem kimondottan a kötelességtudás mintaszobra volt korábban.. Van egy ilyen matricás/mosolygófejes motivációs rendszer , és az neki úgy látszik eléggé bejött.
Ami tetszik még, hogy próbálják őket szociálisan is összeterelni; vannak ilyen alkalmak (papíron talán fejlesztés), ahol a tanítónő közösen játszik a gyerekkel. De egyébként is voltam már úgy bent, hogy a szünetben lent játszott velük a játszószőnyegen.
Ami a differenciálást illeti: ennek megítéléséhez nyilván látni kéne az órákat, de a fiam esetében pl. megvalósult. Pl. az írásban sokkal toleránsabbak vele, mert ott elég lassan halad, vagy pl. matekban nem kell ezt vagy azt rajzolnia (pl vekkeróra helyett csak köröket), tekintettel a fejletlen kézügyességére.
Még arról, hogy egy rakás megvadult sni-s gyerek lenne: a karácsonyi műsoron, (ahol egyébként a fiam osztálya is előadott egy totál korrekt műsort), az ötödikes osztály egy olyan performanszot lenyomott ,hogy egy színjátszó körnek is a becsületére vált volna.

Még egyszer kiemelem, hogy nyilván nagyon számít a tanító személye és az osztály összetétele, de mi a kezdeti kétségek után jelenleg nagyon jó megoldásnak tartjuk, hogy ide járatjuk a fiamat.. szeret ide járni, már szünet után is hiányzik neki a suli, nem stresszelik őt, nem stresszel, nem tömik tele feleslegesen sok leckével, hogy 'haladjunk,haladjunk,haladjunk' ami azért egy nagylétszámú állami suliban bőven benne van a pakliban (pl. ahogy látom, hogy a 8 éves öcsémmel mit művelnek az iskolában..)
Nem tudom szociálisan milyen szinten van a fiatok, de szerintem legalább az első pár évben jobb választás egy kislétszámú alapítványi, mint egy állami/egyházi. Itt toleránsak vele, jó élményeket szerez, kicsit hozzászokik a suli feelinghez, és utána még mindig nincs kizárva a normál.. Én nem érzem úgy ,hogy a fiam is leszakadt volna szociálisan, csak azért , mert ide jár, az iskolai anyag meg dettó ugyanaz, amit államiban is végeznek, csak nem korbácsolják őket folyamatosan.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27441

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Diracdeltla, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27442

Nálunk nincs gáz az oviban az NT-kkel. Mert a felnőttek figyelnek és nevelik őket!
Ennek eredménye, hogy az enyémet segítik, játszanak vele, (jellemzően) vele nevetnek és nem rajta, és odafigyelnek rá azokban a szituációkban, ahol gond lehet (pl. ha elmennek az oviból valahova).
Tavaly (vagy tavalyelőtt?) az egyik csoportból a nagyok módszeresen piszkálták az egyik aspit és a kiscsoportosokból párat. Szóltak a szülők az említett csoport óvónőinek (meg a mieinknek is), onnantól odafigyeltek rájuk.
Annyi viszont biztos, hogy ha rosszul jön össze egy csoport vagy osztály és figyelni kell rájuk emiatt külön, az nem egy jó alap, de lehet az embernek mázlija is (mint nekünk eddig).
Én is tartok a többi gyerektől, de nem lehet ebben sem általánosítani. Vannak rendes, segítőkész gyerekek is, nem is kevesen. És a többségük jól nevelhető. A pszichopata hajlamúakat meg figyelni kell és korlátok közt tartani, de ez a pedagógusok dolga, felelőssége és ha ilyen gond van, akkor azt jelezni kell, először szóban, aztán ha nem használ, akkor írásban. Ha pedig nem javul a helyzet, akkor lehet év közben is osztályt-iskolát váltani. Ez nem kellemes, de túlélhető még egy autinak is, ha jobb helyzetbe kerül ezáltal. Jó példa rá Edina esete a fiával.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27444

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
"Csak a < kicenzúrázva by feleségem > nt-s kölkök kiakasztanak". Olvastam a cenzúra nélküli verziót. Így nem beszélünk gyerekekről. Ha azzal a négy verekedős gyerekkel van gondod, akkor rögtön mellékmondatban odarakod, hogy azokra gondoltam. De így ez a mondat nagyon gáz. Kikérem magamnak a két nt gyerekem nevében is.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27446

Azért ne túlozzunk már... A kifogásolt szó a szlengben azt jelenti, hogy rosszindulatú, és valóban vannak elképesztően gonosz gyerekek. Nem hinném, hogy ennek a jelzőnek bármi köze lenne a te NT gyerekeidhez, vagy úgy az NT-khez általában. Hogy lehetne már utálni a gyerekek 90%-át? Nyilván diractdelta sem így gondolja.
Egyébként ,aki más, azt igenis mindig egy csomó gyerek bántani fogja. A fiam igen közeli rokona, aki elvileg a barátja is, simán leégeti, szívatja, kiközösíti, ha más gyerekek is ott vannak, miközben máskor érdekes módon simán el tud vele lenni.
Oldalmegjelenítési idő: 0.192 másodperc