LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27386

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
champ beküldte:
Nálunk amennyire problémásak a "problémás" gyerekek, annyira jól egyensúlyozzák ki őket az nt-k. Baromi elfogadó a társaság, de hát a pedagógiai elvek miatt eleve ilyen gondolkodású szülők által nevelt gyerekek kötnek ki itt. Mellesleg nem a 3 auti lóg ki viselkedésben a sorból, hanem az egy darab baromi erőszakos kicsit barnább bőrű kis fiú... :(
Champ, ezt az összetételű osztályt nem biztos, hogy egy poroszos iskolában tudnák kezelni átlagos tanárok, ettől olyan zseniális a ti sulitok :) Szerintem azért lóg ki az a kisgyerek a sorból, mert az autikat tudják, hogy kell kezelni, de ahhoz a kisgyerekhez nincs eszközük, mert neki nem veleszületett fejlődési eltérése van, hanem borzalmas családi háttere....
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27387

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Én valamiért úgy gondolom, hogy az eleje nehéz. Szerintem ha a gyerekek az első négy osztályt végig csinálták és nincs iskola váltás, akkor nem lehet túl nagy gond a felsőben. A tananyag legnehezebb része szerintem az elsős, minden alapját ott kell megtanulni: írni, olvasni, számolni, sulis aggyal gondolkodni.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27388

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27389

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Champ, felsőben nem a tananyag, a tanulás a gond, hanem a szocializáció... akkor szokták kiközösíteni a többiek az autikat.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27390

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Még szoknom kell ezt a gondolatot, a mi sulinkban ezt elképzelni sem tudom. :(
Hogy "hülyülnek" meg a gyerekek kamasz korukra, hogy akit 4-5 éve ismernek és nem zavarta őket, azt felsőben elkezdik zrikálni? :woohoo: Egyébként az öcsém is így járt: lebukott hozzájuk egy srác és mindenkit terrorizált. Öcsém kiemelt helyzetben volt: csak a mi pincénket törte fel és csak az ő bicóját lopta el az osztályból. :evil:
Nálunk a rasthajú gimisek együtt ülnek rajzszakkörön a lányommal. :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27391

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27401

Milyen gyerekek járnak abba az iskolába?
April férje vagyok. Láttam egy neurotipikus testvérpárt a folyosón, fáradt annyjuk éppen beszélgetett valakivel. A fiú volt a kisebbik, könyökével oldalba vágta a lánytestvért. NagyHalál dráma ááááá megütött! Nemisigaaaaaz kitalálta! Az anyjuk sóhajtott fejezzétek már be. Pár perc múlva ugyanez lejátszódott szerepcserével.

Belegondoltam, hogy szeptembertől ilyen dörzsölt NT-k közé kerül a fiam...
mennyivel kerül közelebb az önálló és teljes élethez, ha ilyen NT-k mellett nő fel. Ezek pillanatok alatt átlátnak szociális szituációkat és a gyerekem velűk szemben nem nyerhet.

Publikus az az info, hogy milyen felekezeti suliba jár a gyerkőcöd?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27402

• April
  • April profilkép
Ezt Kimnitől kérdezted, ugye, dirac? ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27403

A létszámot tekintve teljesen egyetértek Kimnivel és Mirivel, a legtöbb esetben valóban teljesen mindegy, hogy 15 vagy 30 fős az osztály, a lényeg az osztály összetétele, a tanítás módszertana és az, hogy vállalják-e az autispec. odafigyelést.
Abban bízni, hogy az alacsony létszám és az ari tanítónő majd minden problémánkat megoldja, teljesen vakvágány.

Champ, "Én valamiért úgy gondolom, hogy az eleje nehéz. Szerintem ha a gyerekek az első négy osztályt végig csinálták és nincs iskola váltás, akkor nem lehet túl nagy gond a felsőben." Dehogynem. Egyrészt azt mondják a szakemberek, ami már meg lett említve, hogy a szocializációs olló szétnyílik, az nt-k csajoznak-pasiznak, az auti meg még mindig elvan a kis mániáival. Nem is érti, hogy a többi mit csinál. Ha nem kötnek bele, akkor is leszakad a többiektől. A másik a tananyag. Akiknek a kommunikációjuk erősebben sérült, azoknak jelentős gondot okozhat a felsős tananyag. Jellemző az elvérzés felsőben. Több integráló iskolával beszéltem mostanában, mindenhol ezt mondták.Viszont mivel most a jó képességű, jól kommunikáló, enyhén érintettekről beszélünk, akik eleve integrációba készülnek, ezért ne vizionáljunk ilyen negatív dolgokat. Sok otthoni munkát kell belefektetni és keményen nyomni a szoc. fejlesztést is. Viszont segítség nélkül, papír nélkül csak az annyira enyhéknek javaslom az integrációt, mint Kimni N.-ja, mert horror sztorikat hallottam arról, hogy mit művelnek az autikkal a szünetekben. Ha más segítség nem is kell, de a szünetre muszáj a "testőr". Viszont ez kortárs segítő is lehet.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27404

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Diracdelta: ez a szituáció egy az egyben megtörténik nálunk otthon a két kisebb testvér között. ;)

Én abszolút megértem, ha valaki fél az integrációtól, én rettegek tőle. De az én fiam annyira el van varázsolva, olyan szinten izgága és figyelemhiányos, hogy nála az integráció fel sem merülhet. Mi a nem létező auti egységekben bízunk, vagy hogy egy viszonylag nyugis és türelmes alapítványi sulit találunk egy év múlva. (a fiam most szegregáltba jár). De én pont emiatt nem aggódok a szegregált miatt, mert itthon minden nt viselkedéssel találkozik, nap mint nap.
De egy ilyen testvéri civódás még nem jelenti azt, hogy végletekig fogja szekálni a fiadat ez a testvérpár. És ahogy Miri is mesélte, egy alapítványiban is vannak súlyos magatartászavarosok. Szerintem ott sajnos nagyobb eséllyel, mint egy egyházi iskolában.
De mondom, megértem az aggodalmat, a dilemmát, a döntés súlyát. És mindig az adott gyerektől függ, hogy neki mi a legjobb.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27405

AzVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.a fiamból.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27407

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Diracdelta: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27408

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
diracdelta beküldte:
AzVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.a fiamból.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27409

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27410

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
April,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27411

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Diracdelta:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27412

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
April:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27413

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27414

April, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hónapja #27415

• April
  • April profilkép
Igen, igen, köszönöm, Szanya. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.201 másodperc