LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27500

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Valahol irigykedem, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27502

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27503

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Labolen:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

April:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27506

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27507

Nehany gondolatomat megosztom veletek, iskolarol, hogyan mondjam el dologrol P. Azt mar megertette, hogy azert keresgelunk neki iskolat, mert van egy orvosi papirja es emiatt nem akrja ot mindenki tanitani. Azt is tudja, hogy o maskepp gondolkodik minta legtobb ember. az autizmust meg mostansag szokszor hallotta.

iskola sokat ragtammagam, hogy kell e bizottsag, vagy sem. Elkeszuylt P. iskolaelotti vizgalata kihoztak Neki azt hiszem szaztizes IQ-t, de irasban lassu, lassu ingerfeldolgozasa. ELLENBEN SZOBAN A VARTNAL SOKKAL JOBBAN TELJESIT.
HA nem papiroztatom le a dolgot, akkor az iskolaban komoly gondok lesznek. Ha betesszuk egz olyan suliba, ahol csak papir forma szerint fogadjak az autistat, de semmit nem ertenek az egeszbol akkor elvagtam a gyereket.

Most epp azon vagyok hogy a tartozkodasi hely szerinti bizottsaghoz atrakjam P iratait es igy kijeloltethessem a vagyott sulit.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27509

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
April:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

curasso: nem kell megmondani a tanulásiba se feltétlenül az autizmust. Ha ők is megnézik a gyereket max. azt írják le, hogy lassú és emiatt kell többlet idő.
D.-ről 8.-ra levették a diszlexiát, csak szövegértésre kapott többlet időt. Amit csak a felvételinél kapott meg soha egész iskolai pályafutásán. :whistle:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27514

Champ, G. nagyon cuki:-)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27516

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27534

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27535

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
April: ezt hol olvastad?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27536

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27537

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
April, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Most elolvasom a linken a blogot is, kíváncsi vagyok, köszi!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27538

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27540

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Auti-egység:
a 11.kerbe még várnak jelentkezőket a Csiki Iskolába. 3-4 gyerkőc már van, még kellene 2-3.
Ép értelmű, de nem integrálhatóak.
Nekünk sajnos, nem jó. Mi egyre lejjebb csúszunk a spektrumon, viselkedésben, érzékenységben. Csak a jó memória maradt. Az kevés. :(

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27541

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon hosszú cikk, nem olvasom el, és a hozzászólásokat sem nézem meg. Néha elolvasom, akkor mindig ideges leszek. Szóval kérek kivonatot. :)

Auti egység: integráló sulin belül egy különálló osztály, ahol vegyes életkorral vannak ép értelmű autik, akik nehezen vagy egyáltalán nem integrálhatók. A célja, hogy ami megy, mondjuk a matek, azt a normál osztályban együtt haladva a többiekkel tanulja, ami meg nem, mondjuk a magyar, azt külön a csoportban egy szakképzett gyp-vel, asszisztenssel. Tornára megint együtt. Szünetben visszavonulhat a csoportjába, de kint is lehet, együtt ebédel a többivel. Szóval amolyan fél szegregált-fél integrált megoldás lenne. Még nincs sehol, csak tényleg többen indítottak ilyen kérelmet, többek között mi is javasoltuk a mi tankerületi vezetőnknek. És igen, ez kevesebb integrációval jár, mint egy alapítványi, de akár azt is lehet, hogy ő a csoportba csak szünetben van. Nincs kialakult gyakorlat, senki nem tud még tapasztalatokról beszámolni. De mivel nincs megoldva a nem integrálható ép értelmű autik sorsa, emiatt lépnek a szülők, hogy valami legyen. Jelen pillanatban vagy felveszik alapítványiba, ami nem biztos, viszont akkor fizetnem kell évi több százezret az oktatásárt, ami amúgy ingyenesen jár neki. Vagy marad a szegregáltban de tanulásban akadályozott tanmenettel, mikor amúgy ép értelmű a gyerek, és menne neki a normál is. Vagy mehet magántanulónak, csak akkor pont a szocilaizációja marad el, ami létfontosságú a későbbiekben, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle felnőttként, hogy a legjobb lehetőségeket kapja meg az önálló életvitelre. Arról nem is beszélve, hogy én nem tudom itthon tanítani.
Egyszerűen muszáj lépni az ő ügyükben, mert valljuk be, ezekért a gyerekekért nem kapkodnak az integráló iskolák, és én megértem, mert tényleg van olyan, hogy nem integrálható egy gyerek segítség nélkül. Arra meg ebben a rendszerben nincs pénz, hogy minden auti mellé rakjanak egy asszisztenst. És még lehet, hogy így is szétszedi az órát, mert pl az én fiam sokat dumál, meg sokszor elterelődik a figyelme, és noszogatni kell, hogy dolgozzon. Nem rakhatom be csak úgy 10-15 fő mellé, ha egy állandó embert lefoglal.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27542

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér: ez nagyon jó hír, hogy ott összejött! Remélem nálunk is alakul majd valami. Ha nem is most őszre, de jövőre, nekünk akkor kell lépni a mostani suliból. :unsure:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27543

• April
  • April profilkép
Bundáskenyér, Labolen, köszönöm, értem most már.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27544

Én írtam a BA-ra a kommentet,mert a kommentekben felmerült az iskolakérdés.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27546

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Huh, Szanya, akkor összefutottak a szálak, te voltál az :) Jól tetted!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27547

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,
Oldalmegjelenítési idő: 0.161 másodperc