Kedves Fórumozók,
az imént beszéltem iskolánk igazgatójával és kértem elnézést a posztomért, amiben ezek szerint félreérthető voltam, vagy nem fogalmaztam elég részletesen. Azért írom le, hátha kevesebben sértődnek meg és árulkodnak.
Szóval nagyon sok iskolát és tanárt végigjártam a sulikezdés előtt. A Pannonhalmi volt a leginkább szimpatikus, főleg a tanárok empátiája, elfogadó szemlélete miatt, meg azért mert kisfiamnak tetszett az iskola kis mérete. És a tanítónéni egy főnyeremény. Ezt mindketten így gondoltuk. Felvették. Örültünk. De rengeteg nem várt magatartás probléma adódott közben, hangoskodás, kiabálás, az óra zavarása. Felmerült bennem és a gyógypedagógusában, hogy egy auti spec. asszisztens segítene lekötni és azt érezteti vele, hogy megvan a kitüntetett figyelem. Az osztályba 9 másik auti is jár a 13-ból. Ekkora létszám esetében, az én véleményem szerint akkor is elkelne egy auti spec szakember, ha a tanítónéni gyógypedagógus lenne. Az osztályfőnökük egy tündér, mindent megtesz, de a kisfiam továbbra is csak az ő figyelmét szeretné kisajátítani és ezért hajlandó a legrosszabb lenni az osztályban. Azt tanácsolták, hogy keressek kisebb létszámú iskolát, ahol több a szakértő ember. Szomorú vagyok emiatt, mert még csak 4 hónap telt el és ő szereti ezt a sulit, főleg a tanítónénijét. Ezért írtam, hogy nem autibarát hely, mert nem az auti gyerekek köré építik a tanulást, hanem őket szeretnék a normál oktatásba beépíteni. Amibe mi ezek szerint nem férünk bele. És igen, nincs elég auti szakember a suliban ennyi auti mellé. Sajnálom, ha valamelyik Anyuka ezen megharagszik és az igazgatóhoz siet. Semmi rosszat nem akartam írni, csak azt kérdezni, hogy a Göllesz suliba jár-e valakinek a gyermeke?