LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42296

• Zodiák
  • Zodiák profilkép
Szia Bettica,

Érdekes, amit írtál, mert nálunk pl az óvónő "intézte", hogy nézzük meg a Szentgyörgyit, de ott majd csak januárban lesz nyílt nap. Már beszéltem egy pedagógussal az iskolából, aki ismeri az óvónőnket, háááát, ő nem volt túl meggyőző, pedig tudta, hogy SNI-s a fiam.
Én úgy értettem, hogy az alapító okiratban benne van, hogy fogadhatnak SNI-s gyereket (bevallom, még nem néztem utána, mivel a nagy osztálylétszám engem elriaszt), de ha tényleg így van, akkor fura, hogy a tanárok nincsenek erre felkészülve.....
Ettől függetlenül drukkolok, hogy jól sikerüljön a beilleszkedés! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42297

• Zodiák
  • Zodiák profilkép
Sziasztok,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42298

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Zodiák, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42299

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Zodiák beküldte:
Én úgy értettem, hogy az alapító okiratban benne van, hogy fogadhatnak SNI-s gyereket de ha tényleg így van, akkor fura, hogy a tanárok nincsenek erre felkészülve.....

hangosan kacagok :laugh:

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42300

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Zodiák!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42302

• Zodiák
  • Zodiák profilkép

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42303

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Zodiák, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42304

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42305

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Zodiák: az állami is nagyrészt mind rohad, ha meg neked a Laborc drága, akkor a kulturáltabban kinéző, normál magániskolák szóba sem jöhetnek. Én nem biztos, hogy ez alapján választanék.

"az osztálytermek zsúfoltnak tűntek" ."a tornateremben is elég kopott volt a parketta," " nem zárhatóak a szekrények". egyszer mutathatna valaki nekem egy szellős osztálytermet MO-n, mert bár jó pár általános iskolát láttam, olyat még nem nagyon, ami emlékeztetett volna európai ,21. századi körülményekre . Sok budapesti iskolában se tornaterem, se zárható szekrény nincsen... Gondolom 25 óta most szembesülsz először a közoktatási intézmények infrastrukturális állapotával, különben nem lennének nagy igényeid egy elég alacsony tandíjért , épphogy az életbenmaradás határán evickélő sulival szemben. (kb minden SNI szegregált ilyen).

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42306

• Sosanna
  • Sosanna profilkép
  • Nem elérhető
  • 2 gyerek, a nagyobbik 4 éves aspi

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42307

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42308

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A Scheiber (most csekkoltam kb ezredjére) nem fogad autit az alapító okirat szerint, mégis mindig feljön, nem értem. A papír nélkül suhanóknak mondjuk jó lehet. Azt hallottam, hogy ott is vannak autik papírtalanul, aztán ki tudja meddig. Főleg, ha a származás se stimmel és nem hívő a család.

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42309

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Zodiak,

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42310

• Zodiák
  • Zodiák profilkép

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42311

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Sok sikert nektek!

Iskolakezdés 8 éve 3 hónapja #42312

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Bettica:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Sünöcske férje tényleg a CSEVE-vel nyomul. Sünöcske meg háttérből figyeli. Az igazat megvallva, amíg a "normál" oktatás is haldoklik, addig az SNI-kel sem fog foglalkozni senki. :angry:

Iskolakezdés 8 éve 2 hónapja #42497

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztom. Mi a Panninhalmiban kezdtünk szeptemberben, de nem autibarát hely. Inkluzív, de az empátia és a türelem melletg rengeteg magatartás prkblémaja lett. Felmerült bennem a 16. Kerülezi Göllesz ép auti tagizata, ahol voltam is nyílt órán. Valaki jár vagy járt ebbe a suliba közületek?

Iskolakezdés 8 éve 2 hónapja #42567

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Kedves Fórumozók,
az imént beszéltem iskolánk igazgatójával és kértem elnézést a posztomért, amiben ezek szerint félreérthető voltam, vagy nem fogalmaztam elég részletesen. Azért írom le, hátha kevesebben sértődnek meg és árulkodnak.
Szóval nagyon sok iskolát és tanárt végigjártam a sulikezdés előtt. A Pannonhalmi volt a leginkább szimpatikus, főleg a tanárok empátiája, elfogadó szemlélete miatt, meg azért mert kisfiamnak tetszett az iskola kis mérete. És a tanítónéni egy főnyeremény. Ezt mindketten így gondoltuk. Felvették. Örültünk. De rengeteg nem várt magatartás probléma adódott közben, hangoskodás, kiabálás, az óra zavarása. Felmerült bennem és a gyógypedagógusában, hogy egy auti spec. asszisztens segítene lekötni és azt érezteti vele, hogy megvan a kitüntetett figyelem. Az osztályba 9 másik auti is jár a 13-ból. Ekkora létszám esetében, az én véleményem szerint akkor is elkelne egy auti spec szakember, ha a tanítónéni gyógypedagógus lenne. Az osztályfőnökük egy tündér, mindent megtesz, de a kisfiam továbbra is csak az ő figyelmét szeretné kisajátítani és ezért hajlandó a legrosszabb lenni az osztályban. Azt tanácsolták, hogy keressek kisebb létszámú iskolát, ahol több a szakértő ember. Szomorú vagyok emiatt, mert még csak 4 hónap telt el és ő szereti ezt a sulit, főleg a tanítónénijét. Ezért írtam, hogy nem autibarát hely, mert nem az auti gyerekek köré építik a tanulást, hanem őket szeretnék a normál oktatásba beépíteni. Amibe mi ezek szerint nem férünk bele. És igen, nincs elég auti szakember a suliban ennyi auti mellé. Sajnálom, ha valamelyik Anyuka ezen megharagszik és az igazgatóhoz siet. Semmi rosszat nem akartam írni, csak azt kérdezni, hogy a Göllesz suliba jár-e valakinek a gyermeke?

Iskolakezdés 8 éve 2 hónapja #42568

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A témával kapcsolatban:

- Ez egy fórum, itt mindenki leírhatja a véleményét, amennyiben nem becsületsértő, vagy rágalmazó. A vélemények nem feltétlenül fognak egyezni.
- Olyan kevés az autit fogadó alapítványi iskola, hogy attól tartani nem kell, hogy egy nem 100%-osan pozitív vélemény miatt csökkenne a hozzájuk jelentkezők száma.
- Bárki lehet extra lojális a fogadó (munkát adó) intézményéhez, de ezen véleményét legyen kedves a fórumon, vagy privát vitában megosztani elsődlegesen, ha pedig kifogásolhatónak tartja a tartalmat, akkor kérjen moderációt.

Köszönöm.

Borisviros, szerintem az aktív tagok közül nem jár innen senki a Gölleszbe, de kiírom a kérdést a facebookra, hátha jelentkezik valaki.

Iskolakezdés 8 éve 2 hónapja #42569

• boris
  • boris profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm.
Oldalmegjelenítési idő: 0.212 másodperc