Kimini:
Persze, ez így ok, ahogy leírtad. Igen, ez így van: aki tudatosan választ iskolát, az olyanba küldi a gyerekét, amilyen önmaga: katonás verseny istállóba, vagy szabad szellemű alternatívba. De ettől még a gyerek nem pont olyan, mint a szülei, és lehet mellényúlás. Pl. mint a Holt költők társaságában.
Mi most jöttünk haza anyuméktól, nagy családi ebéd volt. Már írtam, hogy a sógorom igazi katonás típus. Szegény 8 éves unokaöcsém nem állhatott fel az asztaltól, mert nem evett meg mindent, amit kiszedett magának. Már mindenki tök sajnálta, pityergett szegény, hogy menne ő is játszani, de az apja nem engedte. É s a nővérem is csak azt szajkózta, hogy kaját nem dobunk ki, edd meg, ha kiszedted.

Ok, én sem szeretek pazarolni, de ez nekem sok volt. Én pl. azon nem is húztam fel magam, hogy G. a másodiknál észre vette, hogy van fejes saláta és semmi mást nem evett, csak egyedül majdnem egy egész fej salátát. Mikor a tesóm elkezdte mondani, hogy azért csak kellene valami mát is enni, akkor azt mondtam neki, hogy én örülök, hogy legalább egy gyerek van az asztalnál, aki zöldséget is eszik (és az pont az enyém!

)