LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28099

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Van egy jó sztorim az elit iskolákról: Egy páciensünknek úgy kellett mindig időpontot néznem, hogy a gyerek iskolaelőkészítésével ne ütközzön. Baromi sokat költött rá, hogy jó pontértéket érjen el a gyerek a 6 évével. Kérdeztem milyen iskolákat céloztak meg: -sajnos a kerületi xv. kínai-magyarban ami elitnek számít, ott a kínai gyerekek szerinte agresszívak, de a város túl végében megcéloztak egy kétnyelvű angol sulit. Kérdezte az én fiam milyenbe jár:-Speciálisba a 3.kerületben.
-Mit nyújt? Jó hely, van felvételi?
- Van zeneterápia, kutyaterápia, úszás és remélhetőleg megtanítják írni, olvasni! :P
Mindig mondtam a mi életünk csak abban különbözik az nt szülőktől, hogy a milyen egy kicsit meg van spékelve. Viszont a gondok ugyanazok! Mi is óvodát, iskolát, különórákat keresünk.
Ő is olyan idegbeteg volt, mint én anno sulikeresésnél.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28100

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Süni: :laugh: :laugh: :laugh:
Nem véletlenül mondják a szakemberek és gondolom én is így, hogy a mindenben teljesen átlagos embereknek van a legkönnyebb életük.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28104

April:

Ha a Heurékára gondolsz, hogy ki lenne a tanító, akkor ki tudom deríteni, hogy jobban tudjatok dönteni. A Heurékánál úgyis csak a beiratkozásig kell végleges választ adni, tehát ilyen módon nem sürget az idő.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28105

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Süni, nem nem ugyanolyan a kettő. De persze hasonlatnak jó volt, hogy idetetted, meg tényleg jót mosolyogtam is.
Nem mondom hogy egy nt-nek mindegy hova jár, sőt, de..
T -t végül 4 nagyon jó gimibe is felvették, most melyikbe adjam. Az egyik nagyon önállóságra nevel a másik kevéssé liberális, azaz katonásabb, viszont nem látja 12-18 éves koráig elfogadhatónak az, hogy az észért cserébe mindent megtehet, a harmadikban valami más volt nagyon szimpi..
Viszont bármelyikbe is adom, egy jól működő egység lesz, sőt már az is átfutott az agyamon, hogy túl kép teljesen mindegy hogy ezek közül az iskolák közül melyikbe megy.
Nem hiszem hogy ez elmondható a mi gyerekeinkről. Nagyon nem mindegy hova járnak a végkifejlet miatt. De nem akarok tovább nyomasztani itt senkit. Már csak azért sem, mert aki ezt olvasgatja az mind odateszi magát rendesen.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28106

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28107

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28112

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimini:
Persze, ez így ok, ahogy leírtad. Igen, ez így van: aki tudatosan választ iskolát, az olyanba küldi a gyerekét, amilyen önmaga: katonás verseny istállóba, vagy szabad szellemű alternatívba. De ettől még a gyerek nem pont olyan, mint a szülei, és lehet mellényúlás. Pl. mint a Holt költők társaságában.
Mi most jöttünk haza anyuméktól, nagy családi ebéd volt. Már írtam, hogy a sógorom igazi katonás típus. Szegény 8 éves unokaöcsém nem állhatott fel az asztaltól, mert nem evett meg mindent, amit kiszedett magának. Már mindenki tök sajnálta, pityergett szegény, hogy menne ő is játszani, de az apja nem engedte. É s a nővérem is csak azt szajkózta, hogy kaját nem dobunk ki, edd meg, ha kiszedted. :( Ok, én sem szeretek pazarolni, de ez nekem sok volt. Én pl. azon nem is húztam fel magam, hogy G. a másodiknál észre vette, hogy van fejes saláta és semmi mást nem evett, csak egyedül majdnem egy egész fej salátát. Mikor a tesóm elkezdte mondani, hogy azért csak kellene valami mát is enni, akkor azt mondtam neki, hogy én örülök, hogy legalább egy gyerek van az asztalnál, aki zöldséget is eszik (és az pont az enyém! :P )

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28114

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28115

• April
  • April profilkép
Én úgy tudom, hogy a Waldorfban egyáltalán nem is cél a kis létszám. Nem azt tartják ideálisnak. Egyébként nekünk sem ajánlották még anno (óvoda kapcsán kérdeztem). De ez is tanárfüggő persze, lehet olyan W-tanár, aki meg tudja oldani az integrációt, de nem ez a profiljuk.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28116

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Tomger: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28117

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Waldorf:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28134

April:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28135

Waldorf:

Minket minden fejlesztőpedagógusunk óva intett a Waldorftól;nekem rettentően szimpatikus az ottani felfogás (eltekintve az antropozófiai beütésektől, de ez abszolút tolerálható), és alapvetően nagyon szívesen adnám a gyermekemet egy jó waldorfba. De rengeteg előnye mellett több szempontból sem kimondottan autikra szabottak a dolgok. Leginkább talán a nekik adott szabadság, ami egy autinak semmiképp nem való. Ők, egyértelmű, határozott struktúrában érzik nagyon jól magukat , és ott is teljesítenek a legjobban; a legtöbbjük nem tud mit kezdeni a nekik adott szabadsággal. A fiamon látom, hogy mennyire jót tesz neki a kimondott következetesség, az egyértelmű szabályok: kicsit szétesős, nehezen koncentráló gyerekből egy kvázi mintaiskolás lett, otthon is magától jut eszébe, hogy leckét kell írnia, volt, hogy nem figyeltem oda, és már az autóban nekiállt magának leckét írni. Minden szorgalmit megcsinál (van rá motivációs rendszer a suliban, ami neki nagyon bejött) és nagyon nagy komfortérzetet jelent neki a kiszámítható rendszer. Olyan szinten megy a dolog, hogy pl. egyszer szerettem volna, hogy maradjon még egy napot a betegsége után, mondván,hogy pénteken minek menjen be egy napra, de ragaszkodott hozzá, hogy bemenjen. Emellett elvileg felkínálták nekünk, hogy bejárósként ne kelljen mindig bemenni a 8 órakor kezdődő órákra, de kisírta, hogy minden nap szigorúan fél 8ra érjünk be, akkor is, ha 9kor kezdődik a tanítás... Ennek mondjuk én nem örülök, mert rugalmas a munkahelyem, és nem forszíroznám, hogy hajnalban már zúgjunk az iskola felé:)
Summa summarum, a nem merev, de határozott struktúrával rendelkező iskolák szerintem sokkal komfortosabbak az autiknak.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28137

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28147

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Waldorf:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28224

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28225

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Ma reggel adták ide a tanítónők a szakértőis behívót, jövő kedden megyünk a 2 éves felülvizsgálatra. Marha kíváncsi vagyok... :S

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 napja #28306

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Champ:
Mi tavaly voltunk a szakértőiben, a 2 éves felülvizsgálaton. Idemásolom, amit akkor írtam. Kíváncsi vagyok én is, hogy nálatok mi lesz. :whistle:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 napja #28308

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Champ:
Nem tudom, hogy emlékszel-e Bundáskenyér korábbi hsz-ére?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 6 napja #28309

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Miri:
Oldalmegjelenítési idő: 0.168 másodperc