LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27568

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Tomger: Nem baj, de a kezdeti lelkesedés megvan! :laugh:

Lucy:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27569

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Süni: csak az a baj éppen, hogy alig van ép értelmű EGYMI iskolaosztály. Igen, az lenne az ideális bizonyos ép értelmű autiknak.
Az én fiam is kb. olyan szinten lehet, mint Tomger G.-ja. P.-nél a normál tanmenet is erősen kérdéses egyenlőre.
Tomger, Ti milyen suliba készültök majd? Megértem a virágcsokros sztoridat. Olyan aranyosak, ahogy igyekeznek a maguk módján! Ebben sokszor több lehet, mint amikor egy NT csak úgy odaadja azt a csokrot, mégha szebben cizellálja is a mondanivalóját.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27571

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27572

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Süni: Az én álmom, hogy a fiam marad ahol van 8-ig, és normál tanmenettel végigviszik. Csak sajnos erre most nem biztatnak, hogy persze, összejön addigra, mire nekünk kell. Volt erről most szó, a sulink felvállalná, de már mondták a klikesek, hogy pénz az nincs. És anélkül... Szóval mi úgy vagyunk, hogy megpróbáljuk ezt, ha összejön a szellőnek a normál tanmenet felsőben, akkor maradunk. De ha nem, akkor nekem jövőre lépni kell, és nem hinném, hogy a fiam után kapkodnának az alapítványik. Az integrálók meg főleg nem.
És azért kerületenként megyünk, mert valamiért ezt baromira fontosnak tartják. És a harmadik kerület minket lepattint, mert nem ott lakunk, mit akarunk mi. A mienknek legalább kötelessége lépni valamit, vagy legalább hivatalosan elküldeni minket a búsba. Azért ennyire fontos nekik a kerülethatár, mert a saját kerületes autikat sem akarják felvállalni, nemhogy másokat. Amúgy a mi tankerületünkben 80ezer lakos van. Ne mondja nekem senki, hogy ebből nem jön össze 5-6 auti alsós, mikor én ismerek a fiammal együtt hármat. Kettő a mi sulinkban van, és elsős, a harmadik most lesz elsős majd.
Amúgy meg másolatban ment a kérvény Hoffmann Rózsának, tud a dologról, tud a problémáról, tud a megoldási javaslatról. Már ha elolvassa a neki címzett levelet. És most szeretnénk az ombudsmani hivatalnál vizsgálatot indítani, hogy mi legyen ezekkel a gyerekekkel, és hogy sérül az oktatáshoz való alapvető joguk. Ha elindul, még ez csak terv.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27573

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
April:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Manka:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27574

• April
  • April profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27576

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Süni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27577

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27585

Nálunk is megkezdődött a suli keresés Miminek.
Nem vagyok túl bizakodó miután olvaslak Titeket és persze beszélgettem már többekkel is erről.
Az én nagy problémám,hogy bizony, hiába ép értelmű valószínűleg Mimi és hiába kezdett el beszélni, a normál tanmenet biztos nem menne. Hiszen a beszédértése egy 2 évesé, a beszéd produktuma egy másfél évesé se :(
Az első iskola, ahol nagy szeretettel várnak, és megyek megnézni a jövő héten csak enyhe vagy közepes mentális retardáció esetén jöhet szóba:-(
Már most utálom az egészet :(

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27586

April aBizotsagtol nekem nem jott vissza a tertiveveny ezert en a 21 nap ugyintezesi hararidon tul telefonaltam A levelem feladasahoz kepest kicsivel tob, mint 2 honapra mentunk vizsgalatra

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27587

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Agiviki, ti hasonló helyzetben vagytok iskolaválasztás témában, mint Szanyáék, ha jól értem. Úgyhogy drukkolni kell, hogy sikerüljön, amit Szanya elindított, talán tudnátok egy helyre járni, ha az összejönne :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27589

Kimni, sajnos közel sem tartunk ott mint Szanyáék, de igyekszünk, meglátjuk mi lesz jövőre, addig pedig megtanulunk amit csak tudunk...

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27590

LabolenVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27591

April: fogalmam sincs a tehetséggondozásról, nekünk ez az első osztályban egyáltalán nem volt szempont.. Szerintem már az is hatalmas eredmény, ha egy autista gyerek megtanul huzamosan figyelni az órán, érdeklődik, tud koncentrálni, nem esik szét, betartja a szabályokat, jól érzi magát, barátkozik..stb.stb Valószínűleg, ha hosszabb távon valamilyen versenyistálló gimnáziumban gondolkodtok, akkor nem vagyok benne biztos, hogy a Heuréka az optimális, viszont kérdés, hogy 25 fős osztályba vajon be tud e magától illeszkedni.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27592

• April
  • April profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27594

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Süni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27595

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hete #27641

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hete #27645

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
diracdelta, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hete #27648

• April
  • April profilkép
Oldalmegjelenítési idő: 0.227 másodperc