Süni: Az én álmom, hogy a fiam marad ahol van 8-ig, és normál tanmenettel végigviszik. Csak sajnos erre most nem biztatnak, hogy persze, összejön addigra, mire nekünk kell. Volt erről most szó, a sulink felvállalná, de már mondták a klikesek, hogy pénz az nincs. És anélkül... Szóval mi úgy vagyunk, hogy megpróbáljuk ezt, ha összejön a szellőnek a normál tanmenet felsőben, akkor maradunk. De ha nem, akkor nekem jövőre lépni kell, és nem hinném, hogy a fiam után kapkodnának az alapítványik. Az integrálók meg főleg nem.
És azért kerületenként megyünk, mert valamiért ezt baromira fontosnak tartják. És a harmadik kerület minket lepattint, mert nem ott lakunk, mit akarunk mi. A mienknek legalább kötelessége lépni valamit, vagy legalább hivatalosan elküldeni minket a búsba. Azért ennyire fontos nekik a kerülethatár, mert a saját kerületes autikat sem akarják felvállalni, nemhogy másokat. Amúgy a mi tankerületünkben 80ezer lakos van. Ne mondja nekem senki, hogy ebből nem jön össze 5-6 auti alsós, mikor én ismerek a fiammal együtt hármat. Kettő a mi sulinkban van, és elsős, a harmadik most lesz elsős majd.
Amúgy meg másolatban ment a kérvény Hoffmann Rózsának, tud a dologról, tud a problémáról, tud a megoldási javaslatról. Már ha elolvassa a neki címzett levelet. És most szeretnénk az ombudsmani hivatalnál vizsgálatot indítani, hogy mi legyen ezekkel a gyerekekkel, és hogy sérül az oktatáshoz való alapvető joguk. Ha elindul, még ez csak terv.