LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27548

Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27549

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27550

Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27551

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,

na igen,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27552

Ahogy mondod.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27553

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Bundáskenyér: ez az auti egység nagyszerű!!! Gratulálok, hogy elintézted! És sajnálom, ha most nem jó nektek, de hátha V. is "belenő"! Jövőre nem hagyjuk ki a számításból! Idén még maradunk oviban.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27554

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Lucy: ez az egész most nagyon új, még nincs sehol, nem indult sehol, így nem is tudjuk, hogy működni fog-e. Viszont szerintem ezt nem lehet előre eldönteni, hogy bírni fogja-e egy gyerek az integrációt vagy sem, már ha érintettebb a gyerek, és most ovis. Azt gondolom, hogy ha ez beindul, akkor mondjuk egy elsőst ide betesznek, és fokozatosan integrálják, vagyis előfordulhat, hogy év végére már minden órán együtt van a többiekkel. Szerintem ez lenne a lényege, hogy egy fokozatos átmenetet biztosít, akinek meg nem megy később se, az is tanulhat normál tanmenettel.

Szanya BA bírására reagálva: aki szeretne ilyen auti egységes kezdeményezést indítani, annak szívesen segítünk a kezdeteknél, hogy kihez lehet fordulni, mi milyen beadványt írtunk. Ha érdekel valakit komolyabban ez a téma, akkor jelezzen itt, vagy privátban, és leírjuk a részleteket. De jelzem, hogy nekünk még csak a kezdő lépések vannak meg, eddig ezek szerint a 11. kerületnem sikerült. De minél több ilyen kezdeményezés van, talán annál többen hajlandók kialakítani a tankerületekben.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27555

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Bocsi, hogy belepofázok. Szerintem aki nem integrálható ép értelmű auti, annak szerintem inkább egy EGYMI kapuin belül kéne normális tanmenettel végig mennie, ha csak azt nézem, hogy az NT. társadalmi kritikákkal mizú. Bár egy többségi iskolában egy auti csoport szerintem úgy üzemelne, hogy ja az autik (régen kisegítősök...stb) Viszont, ha felvételizik mit néznek ja a Csikiből jön (normál suli) jobban hangzik, mit Sz. EGYMI, sajnos.
Engem igazán maga a megvalósítás érdekelne, hogy ki lesz velük, mennyire képzett...stb.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27556

Egyszerre fogják eldönteni az összeset, a 11. kerületit is, májusban.

Süni, tökéletesen igazad van és én mindkét verziót kértem itt. Nem tudom, hogy másutt mekkora az egymi, itt még 1 csoport indítására lesz lehetőség, az pedig auti ovis csoport lesz, mert az egyáltalán nincs a közelben. Országszerte is alig. Míg az ép értelmű autikat technikailag be lehet nyomni a többségibe. De természetesen menni fog a "Ja, az Aaaaaaaaaaaaaaa-sok, hehehe". Ezzel nem tudok mit csinálni. De azt ne hidd, hogy az egymiben meg az alapítványiban nem csúfolódnak. Ugyanúgy. Az egymiben hallottam. A másikról meg meséltek. Aki ezt megússza, annak valami kivételes szerencséje van.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27557

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Labolen,

jó lenne egy ilyen felállás nekünk is, amit írsz, mert tényleg sokszor a gyarkorlat adja meg a választ.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27558

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Ami bizakodásra adhat okot,

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27559

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Nekünk biztosan szükségünk lesz rá. Normál sima integráció nem fog menni-kommunikációja érintettebb és bár épp értelmű, azért nem kiemelkedő annyira semmiben mint itt többek, sem betűk, sem a számok nem érdeklik, nem mintha ehhez kötődne bármilyen talentum, de mégis-, még alapítványiakban gondolkodom. Igen az pénz. De már most is egy vagyont költünk a gyerekre.
Iskola mellett nem hiszem hogy a délutánokat még ennyire lehet majd terhelni mint most, kész lesz a gyerek, szóval nem lesz annyi extra fejlesztés mint most, akkor az iskolának adjuk.

Másik topikba írt hsz-hoz reflektálok. Tegnap nőnap alkalmából vittünk az oviba virágot.G fogta hogy mi lesz bár a nőnapot nem magyaráztuk neki, felesleges még szerintem, de nagy lekesen nyomult a viráhokka,l nem engedte hogy én vigyem az oviig sem.
Befelé menet magyarázgattam neki, hogy odaadod a virágokat és tudod mit kell mondani az óvónéniknek...
G- Sziasztok!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Szóval csak ennyit akartam fűzni ahhoz hogy, 4-5 szóig megérti aztán bla bla bla bla
Ráadásul itt még a merevsége is hozzájött, mert erről a köszönésről már annyit magyaráztam neki. :(

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27560

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27561

Tomger, tudom, hogy nem vicces, de ezen jót nevettem. :cheer: Azért a virágot odaadta? Tavaly mi is vittünk (most beteg), katasztrófa volt, 1 óvónőnek hajlandó volt a kezébe nyomni, utána elvágtázott játszani, oda se bírtam cibálni, hogy a többit is ossza szét.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27562

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Lucy:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27563

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,
igen, most én is így gondolom.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27564

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: legalább köszönt! ;) Dávid anno a virágot oda se akarta adni, mert neki is tetszett. :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27565

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Süni,

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27566

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Igen, nagyon lekesen odaadta, de nem mondott semmi és elrohant játszani...És olyan gyorsan tette az egészet, hogy utol sem értem hogy súgjak:)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hete #27567

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Tomger!

Nekem is viccesen hangzott ez a sziasztok, nálunk ilyen akkor fordult elő, mikor mindig kérdezte minden kutyástól, az eb hány éves, milyen fajta stb., minden átmenet nélkül, sokszor előrekiabálva. Mondtam neki, előbb köszönni kell,aztán kérdezni.
Rá egy-két napra két idősebb hölgy beszélgetett kutyákkal megállva, és H. odaérve el is kezdte: Sziasztok! Hogy hívják a kutyát? Milyen fajta? :laugh:
Oldalmegjelenítési idő: 0.271 másodperc