LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25766

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
PL nekünk most L. olvasását kellett kicsit gyakorolni, de ugye nem érdekli minden. (Az öcsi és bátyót azért nyomatom neki esténként, már kettőt elolvastunk :))
De hogy neki is izgi legyen, azt találtam ki, hogy eldugok hat kis figurát, és wordben írok neki útmutatót, hol keresse. A malac a fotel alatt van. A bácsi a favonatok kosarában. Na ezt nagyon élvezte, ezeket el is olvasta szépen, mert izgi volt. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25767

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, ez tuti jó ötlet az olvasásra!!! És, hogy még tetszett is Lnak :) Nagyon klassz :)

Amúgy nem érdekelné ezeket az iskolákat ez a nevtanos dolog, ha nem lenne extra túljelentkezés ezekbe. Persze, elméletben megvan a mi helyünk is N iskolájában, de ha addig úgy fogom érezni, hogy ez a suli mondjuk akármiért nem jó Bnek, akkor új iskolát kell keresnem, márpedig a mi körzetesünkbe akkor sem viszem :), úgyhogy inkább meghagyom így nevtanmentesen, hogy ne okozzon gondot... ahol nincs túljelentkezés, ott nem kérdeznek rá.
Amúgy N sulijában a Meixner módszer szerint haladnak. Az egyetlen, amit végig kell gondolnunk, hgy B kibírná-e a sok egyházi részt, mert egyelőre egy misének a negyedét nem képes végigülni és valami irtózatos szinten nem érdekli. De ez majd jövőre kiderül és szerintem menni fog :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25824

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Na, muszáj leírnom, mi történt tegnap, már Szanya, akartam is írni neked még a Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25825

Kimni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25827

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25843

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25880

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kimni:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25881

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Süni, az Agytornát és a Kéztornát ajánlották B-nak, amiket írtál, nem ismerem, de érdekelnek!

Suli, köszi a tippeket, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25884

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25885

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
süni, de a mi címük, nem ismerem ezeket? Megvenném. Köszi :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25889

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Színezd ki... és rajzolj te is -sárga könyv
Színezd ki... és számolj te is -zöld könyv + a Lexi iskolás lesz.

Bár az irányokat tanulhatjátok általad rajzol egyszerű halacskával is v. rendőrös karjelzésekkel ill. ha megvan még a WC fellépőtök akkor azzal. (itt arra gondolok, hogy az utasítások alapján lépteted fel-le, jobbra-balra, elé, mögé. Ha van kettő akkor N. és B. együtt játszhat és a játék addig tart amíg valaki el nem rontja v. egy mást irányítják és ha ront csere. Tesi órán játszottuk egy fél fordulat jobbra egy negyed balra egy teljes balra, hol is állsz? :laugh: )

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25891

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Köszi a tippeket Süni :) A játékok is tetszenek :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 3 hónapja #25893

Süni, ezt a fellépőst a köv. babzsákozásunkon megcsináljuk. Teljesen zseniális vagy, nem először mondom. :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hónapja #25995

Beszéltem egy újabb kerületi integráló iskolákkal. Inkább el se mondom... Áhh...
(Egyébként valóban integráló, ez azért mellette szól.)

Feliratkoztam az egymi-s várólistára. És folytatom a harcot az auti-egységért.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hónapja #25999

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: ha ilyen infómorzsákat elejtesz, én máris kíváncsi leszek. Mi van az integrálóval, integrál, csak nem autikat? Vagy integrál csak nem jól?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hónapja #26002

De, autit.
Ami minden eddigi integráló suli hívásakor lezajlott, az a következő: "Hol is laknak? Akkor nem körzetesek ide." Pontosan ugyanez volt annó az óvodával. Értelemszerűen, mivel az integrációs feladatokat felosztják, nem túl valószínű, hogy az ember pont abban a kis körzetben lakjon, mint ahova épp az auti integrációt osztották. Viszont ez egy szupi indok a lepattintáshoz. Az óvodát ugye sikerült megoldani, de azt is hogyan? Úgy, hogy itt rendes volt az igazgatónő. Ennyi.
Asszisztensük egyébként van, 3 fő, SNI meg kismillió. (És nem vehetnek fel többet.)
A többit majd priviben.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hónapja #26008

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Én ugyanezzel a problémával találkoztam, nekünk a tankervezető azt mondta, hogy ilyen esetben az a te körzetesed, amelyik a legközelebb van, és megfelelően integrál. Válaszd ki ezt, és beszélj a két tenkervezetővel. Nekünk ez jött be, mert nagyokosok az egész tankerületünkben nem tudtak felmutatni egy integráló vagy szegregáló iskolát se.
De szerintem jó választás lesz az egymi, ha az marad végül. Menniyen vannak várólistán, mennyit tudnak felvenni, vany valami infód? Én ezt a részt is nagyon utáltam, mikor mondták, hogy két helyük van, és vagyunk már rá hárman... :S

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hónapja #26027

sziasztok,
még nem fórumoztam soha. érintettek vagyunk a témában. most kezdtem keresgélni sulit. az óvodánál csúnyán kibabráltak velünk. kisfiammal. pedig akkor is időben nekikezdtem a keresésnek, de hiába. most remélem nagyobb sikerünk lesz, bár még van odőnk 2 és fél év a sulikezdésig. figyelem, hogy mennyire nem lesz egyszerű dolog.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hónapja #26031

Szia Borisviros!

2,5 év alatt még javulhat a helyzet, de most, jelen pillanatban még kétségbeejtő. Bízzunk benne, hogy mire odajuttok, jobb lesz.
Ha még ennyi időtök van, akkor akár válthattok ovit (ha találsz jobb megoldást), azért ez hosszú idő!

Labolen, helyük egyáltalán nincs, viszont a várólistán mi vagyunk az elsők.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hónapja #26035

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szia Borisviros!

2,5 évre előre azt sem lehet megmondani, hogy milyen típusú iskola lesz a megfelelő! Nyugodtan várja addig, amíg nagycsoportos lesz a gyerek, és a következő ősztől kell neki iskola. Elég akkor elkezdeni keresni, viszont akkor tényleg ősztől, mert mire kiderül valami tél lesz, és már addigra várólisták is vannak.
Hogyan babráltak ki veletek az oviban, leírod?

Szanya: első hely a várólistán jónak hangzik. :) Azért gyakran kérdezz rájuk, mert nálunk előfordult, hogy aki első volt, azt végül majdnem nem vették fel... :S
Oldalmegjelenítési idő: 0.201 másodperc