LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Problémák az oviban, iskolában

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4180

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Morzsa .
Nem , ez egy 5 éve alapított iskola .
8,15-kor kezdődik a tanítás .Az osztályok 10-12 fősek .
Gyömrőről jártunk , de egy hónapja beköltöztünk a Bp.II .ker-be :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4612

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Tegnap volt SZMK gyülés az Alapitványi iskolánkban .
Mivel a Főváros nem fizet januártól a gyerekekre , ezért a szülőknek kell még többet fizetni .
Sajnos nem vagyunk ilyen gazdagok :((( sőt !

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4615

Ezt én sehogyse értem. Az alapítványi iskolába járó gyerek nem gyerek? Ha egy hiányszektort pótolnak alapítványi, egyházi intézmények, akkor ha ide nem adnak pénzt, akkor az önormányzat, állam létrehoz másik intézményt, ahol ezeket a gyerekeket is lehet megfelelően oktatni?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4618

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Edina, nagyon sajnálom. Mikortól emelnék a tandíjat? Szeptembertől?

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4619

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Sajnos nem a gyerek számít csak az intézmény finanszirozhatósága .

Az Alapítványi sulik azért jöttek létre , hogy kis osztálylétszám mellet , fejlesztésekkel , segítség a gyerekeket . De ez nem kifizetődő.
Normál suli 25 fő gyerek egy tanár , az alapitványi 8-12 gyerek 1 tanár és még fejlesztő pedagógus is kell .

Most úgy tünik úgy gondolják fenn , hogy vagy viszi az ember a gyereket az EGYMI- és hasonló szegregált intézménybe , vagy lesz magántanuló vagy bírja ki a normál sulit . Ha a szülő jobbat akar vagy mást fizessen Ő.

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4620

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Már most emelik a dijjat . A tanároknak nem tudnak fizetést adni .
Tegnap elmondták a tanárok , hogy Ők nem kérnek tulóra pénzt és a fejlesztéseket is ingyen elvégzik , sőt a nyári táborokat is ingyen ledolgozzák .

Tisztelem becsülöm a tanárokat .

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4621

Az NT gyerekeknek is az lenne a jó és normális dolog, ha (legalább az alsótagozaton) max 20-an lennének egy osztályban. Ugyanez áll az ovikra is. Nemelég, hogy vegyes csoportok vannak, még közel 30 fős létszámok is, a 20 fősre méretezett csoportszobákban. Az én fiam is akkor mindig rendesen viselkedik, amikor sokan hiányoznak és nem 27-en vannak, hanem mondjuk csak 16-an mint a múlt héten az egyik nap.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4645

• morzsa
  • morzsa profilkép
Sziasztok !
tudom, hogy nem megoldás, de nem lehetne " kivinni" a témát a médiába (Aktív, Fókusz stb )?
Néha segíteni szokott egy kis nyílvánosság !

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4648

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Attól tartok itt a pénzhiány a fő gond. :( És azt az állam adja. És most másra sincs.
Az viszont tényleg felháborító, hogy a tandíjemelést nem évkezdetkor követelteti meg az állam, hanem évközben. És akinek nem megoldható, az hova vigye a gyereket februárban? Sajnos itt is kimutatkozik, hogy az állam "mindenható", és azt tesz, amit akar. :(

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4658

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Morzsa .
De Igen , már nagyon ideje lenne . Van nekünk egy AOSZ . Majd továbbitom neki.
Bár a vezetője ott ült melletem mikor a tandíjról volt szó , megigérte , hogy telefonál a Fővárosnak.

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4661

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Sajnos odafenn nem látják az embereket, gyerekeket, csak a számokat amik pénzt jelentenek. :angry: Állandóan elcsodálkozom mire van pénz és mire nincs. :evil:

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 1 hónapja #4664

• morzsa
  • morzsa profilkép
Ma kaptam a NOE-től egy levelet :
" A Bruttó című műsorba keresnek olyan családokat, akiket a jan.1-i változások gazdasági értelemben erősen érintenek. A család otthonában szeretnék leforgatni a riportot valőszinűleg pénteken ( de lehet hétfőn vagy kedden is )

mno.hu/hírtv.musorok/brutto-5165

A NOE titkárságán lehet jelentkezni 317-4553 telefonszámon Vámos Veronikánál "
Érdemes lenne jelentkezni, bár nagy reményeim nincsenek mert ha jól tudom a HÍR TV erősen kormánypárti !

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 13 éve 5 napja #5788

• allo.bernadett
  • allo.bernadett profilkép
Kedves Szülők!

Álló Bernadett vagyok, a Kaposvári Egyetem végzős gyógypedagógus hallgatója. A szakdolgozatomhoz végzek kutatást, melynek témája: Autisták intézményes nevelése, fejlesztési lehetőségek. Kérem segítsék a munkámat a kérdőív kitöltésével, hogy átfogóbb képet kaphassak az oktatás jelenlegi helyzetéről az Önök szemszögéből!

ripet.hu/feedback.php?kid=7ca6f2ff1cb9ce34fd9ffd892ac8e1ae

Köszönettel:

Álló Bernadett
gyógypedagógus hallgató

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 12 éve 9 hónapja #8198

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Tegnap egy barátnőm felhívta a figyelmemet a Gödi újságban lévő cikkre, sajnos az újság még nem érkezett meg hozzánk. :angry:
Mondanom se kell rögtön utána telefonáltam egy másik anyukának akinek szintén autista gyerekei vannak. Az óvodánk megszűnik integráló lenni, mert "sajnos" nem tudják biztosítani a megfelelő feltételeket. Kérdem én és az EU-s pénzt visszafizetik amit arra vettek fel, hogy az SNI gyerekeket integrálják? Ezek szerint az óvodát 1 évig tervezték integrálónak.
A pumpa felment bennem kellőképpen olyan, mint mikor a bika előtt lebegtetik a vörös kendőt! :angry: :angry:

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 12 éve 9 hónapja #8199

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Sünöcske:
nálunk ugyan ez történt, csak az iskolával! Nem értesített az önkori minket, hogy a fiam nem kezdheti ott 3 hónap múlva az elsőt (pedig a bizottság kijelölte neki a helyi intézményt), mi a helyi tv testületi ülés közvetítésén kaptuk el.
Mi kerestünk suli, az önkori segítsége a 0-val volt egyenlő. Írtam már erről az iskolakezdés rovatba, ha van kedved olvasd el.
Eddig is volt véleményem a helyi, napi szintű politikáról, de képzelheted most hogy vagyunk!

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 12 éve 9 hónapja #8200

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Én a napi politikától már teljesen ki vagyok borulva.
Legszívesebben bemennék a nagy okos politikusokhoz, és idézném nekik Schmitt Pált: " Ami jár, az jár! " mert úgy látom ez csak az ő körükben érvényes, nálunk már azt a választ kapjuk, hogy vannak a törvények, és van a realitás. Sajnos nincs rá kapacitásunk anyuka, hogy a fiának megfelelő oktatást biztosítsunk. Vigye, ahova akarja, csak ide ne. :(
bocs, kicsit kiakadok az ilyen dolgokon.

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 12 éve 9 hónapja #8201

Sünöcske, ez felháborító!!! Főleg, hogy még Delejes képzésen is vettek részt.
De azt honnan gondolod, hogy EU pénzt vettek föl? Ha kaptak volna rá pályázati pénzt, akkor meghatározott ideig, jópár évig biztosítaniuk kell az ellátást. Ha ez így van, simán meg lehet támadni a döntést.

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 12 éve 9 hónapja #8220

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Az ilyen esetek miatt nem akarom a lányomról a diagnózist papíron.

Elöször , beszéltem oszt.-fővel,Utána szülő értekezlet volt, ahol az igazgató hely. elmondta a szülöknek név nélkül, hogy egy gyermekkel minősithetetlenül bánik az osztály, ilyen agresszivitást és gonoszságot még nem tapasztalt gyerekekkel. A szülök csodálkoztak neveket kértek, persze csak a lányom lett megnevezve , akit bántanak.
Ezek után ellett mondva, hogy enyhén érintett és aspi.
Másnap még jobban bántották a többiek és most már fogyatékosnak is csúfolták. Felkerestem az iskola pszichológust .A gyereket még nem látta , de azt mondta kérjek rá diagnózist és vigyem az Auti.Alapítványhoz fejlesztésre. Mondtam , hogy oké és ettől a többi gyerek már nem fogja bántani ??
Bevittem a tanároknak a Mars lakó a játszótéren könyvet
Ezek után megint leültünk , megbeszélni hogyan tovább .
válaszok:
Igazgató.hely. beszéljem meg vele legyen lazább ,
Iskola pszihológus : mondjam meg neki , ne figyeljen arra aki bántja.
oszt-fő : Szeptemberben majd jobb lesz .

Szerencse , hogy nem mondtam el az elején, hogy aspi.Így megismerték a tanárok , látják milyen okos inteligens szabálykövető és tisztelet tudó.
A hiányosságaihoz meg egy kis segítség megértés és türelem kell csak.
Az Tény , hogy imádja a tanárait . :)

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 12 éve 9 hónapja #8223

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Edina:
Hogy érted azt, hogy nem akarod a diagnózist papíron?
Mi van leírva? Valami, kell hogy legyen az sni miatt, az alapján kaphatja az INTEGRÁLTT intézményekben a fejlesztést.
Nálunk az oviban azután javult a helyzet, hogy megkaptuk a diagnózist. A vez. óvónő pl. rögtön felajánlotta, hogy próbáljuk meg az otthoni kaját bevinni, mert az ovisat egyáltalán nem ette meg. Pedig volt, nem is egyszer, hogy az éhségtől elaludt az udvaron de. 11-kor. A mai napig este főzőcske (Köszi Apa!), reggel csomagolás, de a gyerekeret kicserélték. Igaz, aktívabb is lett, ezért vannak plusz problémák. Az ÁNTSZ tök normálisan állt a dologhoz, mert kellett ugye tőlük papír arról, hogy nem menzás ételeket eszik a fiam az oviban.
Azért az előírt fejlesztésért volt pár kör az ovival meg az önkorival: első másfél évben nem az oviban volt a fejlesztés, mi hordtuk le a nevelésibe. Aztán észbe kapott az ovi, hogy " Írjuk a jelentést a KSH-nak, beírtuk, hogy van egy SNI-s gyerek, de nincs szerződött gyógypedagógusunk. Úgy gondoltuk, hogy az ált. iskola (az, amelyik aztán kivette az alapító okiratból az auti gyerekek oktatását,mondván, hogy nincsenek meg a tárgyi és személyi feltételek!) gyógypedagógusa kijár az oviba fejleszteni." Először azt hittem, én kis naiv, hogy ez jó nekünk, nem kell nevtan.-ba cipelni a gyereket, az oviban megkapja az előírt spec fejlesztést. Aztán a nevtan. vezetője felhívott, hogy az ovi által választott gyógyped.-nek köze nincs az autizmus specifikus gyógypedagógiához, az én fiam az első auti, akit látott életében. Nem fogadtuk el az ovi és az önkori által javasolt gyógypedagógust, ragaszkodtunk a megszokott tanárnénihez, aki mellett sokat fejlődött a gyerek. Nem volt könnyű lenyeletni velük a békát, de most is a régi gyógyped. jár Zalánhoz az oviba, csak le tudtak vele is szerződni! Szerintem a jegyzőnk akkor döntötte el, hogy a 8 év sulit nem küzdi velünk végig, és intézkedtek az alapító okiratról!

Azt hiszem, ezen az oldalon olvastam jó tanácsokat a frissen diagnózist kapott családoknak. Volt egy olyan, hogy legyél a gyerek ügyvédje, mert szükség lesz rá. Ez volt az egyik legfontosabb tanács, mert ha mi nem harcoljuk, hisztizzük, tapossuk ki az illetékesekből a nekik törvény szerint járókat, akkor senki! Ezek nélkül meg nem sok esélyük van boldogulni ebben az amúgy is őrült világban!

Válasz: Problémák az oviban, iskolában 12 éve 9 hónapja #8224

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
champ
A lányomat 11 évesen látta szakember , és megbeszéltük mivel nagyon enyhén érintett aspi , a magyar országi kaotikus iskola rendszer és az autizmus ellátatlanság miatt , nem írja le papírra. Vagyis szóban kaptunk diagnózist . Fejleszteni Én fejlesztem,mivel nincs magyar o-om csak kevés szakember ezért úgysem kapna auti fejlesztést a suliban.

Én most már 6 éve vagyok a gyerekek ügyvédje /Én ís leirtam ezt a mondatot több helyen már / , Ombucman , polgármester , jegyző, és hasonló dolgok.
De ha nincs szakember akkor hiába megy az ember a jóistenhez is .
Az első osztályból akik elvégeztek a fősulin auti szakot 20-ból talán ketten dolgoznak autik mellet az egyik szintén érintett szülő. .
Oldalmegjelenítési idő: 1.293 másodperc