Sziasztok!
Már én is akartam írni ezzel az iskolai dologgal kapcsolatban. A fiam most középsős, és mondtátok, hogy milyen nehéz iskolát találni, ezért én már most beszéltem az itteni nem integráló kis általános iskola igazgatójával. Egy fiatal, nyitott természetű embernek ismeri mindenki. Abban maradtunk, hogy írassam be Latkát az iskolába, mikor eljön az ideje, és majd meglátjuk, hogyan megy neki. Tehát felveszik, csak nem kapja meg az integrált iskolában adható egyéb juttatásokat, mint gyógyped asszisztens, meg fejlesztések. Viszont ez egy családias iskola, kb 25 fős osztályokkal, a fél ovis csoport ide fog majd járni, vele együtt az unokatestvére is, aki már most is csoporttársa a szintén nem integráló oviban, ahova járunk. Az itteni igazgató is mondta, hogy végülis osztályfőnökfüggő, és akarata ellenére nem kérheti egy pedagógust se, hogy vigye a fiamat. Remélem a két lehetséges jelöltből úgy gondolja, az egyik majd csak megfelelő hozzáállású lesz, mert mondom megnyugtatott, hogy hozzam a gyereket, felveszik.
Igazság szerint, én úgy gondolom, hogy az integráló iskolákban is lehet nagy fejeltlenség, meg inkább tényleg pedagógusfüggő a dolog. Scluk Ti integrálóba jártok? Ha jól tudom, most elsős, a másik osztály nem lenne megoldás, mármint átkérni, ha van párhuzamos osztály, bár tudom ez is nagy váltás...

Bár ha én kérdezném a fiamat ő is kézzel-lábbal tiltakozna minden változás ellen, akkor is ha nem érezné jól magát. Ezt ismeri, persze hogy nem akar innen elmenni. De biztos, hogy csak végső megoldásnak jó a váltás, inkább megpróbálnám én is helyrehozni a dolgot, ha lehet.
Amúgy a "megvesztegetés"ről, mi mindig viszünk ajándékot karácsonyra, meg évzáróra, és én próbálok elismerően beszélni az óvónők munkájáról, ha épp az kerül szóba. Mármint hogy igen mennyit fejlődött, és tudom hogy ebben nekik mekkora munkájuk van, és ezért ezt kiemelten köszönöm. Főleg akkor mondom, mikor adunk is valamit. Nálunk így okés a dolog.