LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12629

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Gergőt nem fésülöm! A hajmosás bőven elég hetente. Cserébe vannak fiús problémák.

A hosszú hétvégén nem leszek itthon (4 nap!), apa vigyáz majd a fiúkra. Hiába kértem, hogy jöjjön haza a héten fürdetésre, mert gyakorolni kéne a fürdetés nehezebb részeit, eddig nem sikerült apának hazaérnie időre:(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12630

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12631

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
bundáskenyér: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12632

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12633

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, jól emlékszel. Hicudzsi írt néhányszor.
Ő írja az Autizmusmesék-et a Nőstények-en, ott talán fel tudod venni vele a kapcsolatot.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12634

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Labolen,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12635

Labolen:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12636

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Ágiviki, nagyon sajnálom, hogy ezen keresztül kellett menni Miminek. :(

Mi egy időben jártunk egy maszek fogorvoshoz, aki a fiamon kívül még kezelt egy autista fiút. 6 éves kora előtt kezdtünk hozzá járni, (akkor még megvoltak a tejfogai is), és pont azért, hogy szokja a helyzetet. Két-három havonta mentünk, egyszer volt fogkőeltávolítás, amit Á. simán hagyott is. A fogorvosnő előtte megengedte neki, hogy lifteztesse a "pisztáciazöld " széket, meg vizet engedjen a pohárba... és így simán ment minden...
Viszont a fogorvosnő mondta is, hogy csak úgy vállal autista gyereket, ha előtte többször látogatást tesznek nála, hogy ne legyen idegen a környezet.
Azóta az iskolával is voltak már kétszer fogászaton, és ott is teljesen együttműködő volt.
A múlt héten voltak éppen, és megint eltávolították a fogkövét. Viszont kaptunk egy beutalót fogszabályozásra, attól nagyon tartok én is. :ohmy: Egyelőre Á.-t csak az érdekelte, hogy mivel megyünk oda??? :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12637

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Miri: örülök, hogy Á-nak jól megy a fejlesztés. és ilyen dícsérő szavakat kaptok óra végén. :)

Marco:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12638

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, Marcoverde,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12639

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, ez nagyon édes! :)

Múltkor is írtad, hogy Gergő nagyon a részleteket figyeli.
A részletekben való elveszés nálunk is megvan, megvolt. Erről eszembe jutott egy nagyon régi sztorink.
Kb. 4 éves lehetett Á., amikor egyik este valami hídfélét próbált bemutatni, gondolom az oviban látta egy kis tornászlánytól. Megkértem a nővérét, hogy mutassa már meg, milyen is az a híd. A nővére szépen bemutatta, szép szőke haja a szőnyeget érte. Á. egy ideig nézte, aztán közölte, hogy ő ezt nem tudja megcsinálni, mert nem elég hosszú a haja. :silly:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12640

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12641

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen:
Az utazási támogatást a suliba járásra az OEP adja, tudtommal az nem változik. Én most várom, hogy utalják a szeptemberi költségtérítést.
A TKVB az intézmény kijelölésnél adott egy utazási igazolványt a csak kocsival utaztatható gyerekeknek (olyan, mint a régi születési anyakönyvi kivonatok, tök nem néz ki igazolványnak), azt le kellett adni a suliban. Ki kellett még töltenem egy nyilatkozatot, hogy a suli városában van-e a munkahelyem, egy nap hányszor teszem meg a suli és a lakhely közti utat, ilyesmik. Ez a alapján számolják a napi kilométert. A suli minden hónapban egy nyomtatványon lejelenti az OEP-nek, hogy a gyerek hány napot volt iskolában és az általam a nyilatkozaton megadott bankszámlára küldik a pénzt. Gondolom 22 nap az ügyintézési idő, mint a táppénznél. Majd kiderül!
Az oktatási támogatásról még nem tudok nyilatkozni. A köznev. törvény nem elég egyértelmű, hogy az önkorinak ilyen esetekben ki kell-e fizetni a tandíjat, így az a testület jóindulatán múlik. Januártól az oktatási ügyek átkerülnek a megyei kormányhivatalokhoz, nekünk ezért csak dec.-ig rendezte az önkori a tandíjat, utána a megyénél kell intézkedni. Abban már nem vagyok biztos, hogy ők is jóindulatúak lesznek!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12642

Kimni, nagyon sajnálom, hogy a másik óvónővel se mentél semmire. :( Sejtem, hogy mennyire nyomaszt a helyzet. :(

Mi meg megkaptuk a holnapi Delejes vizsgálathoz a ped. szakvéleményt, amiben sajnos semmi meglepő vagy újszerű nincs, viszont sajnos kiderül belőle, hogy idén nincs kortárs segítője a fiamnak. Nehéz is lenne, hisz az összes többi gyerek 1-2 évvel fiatalabb. De azért rossz látni leírva, hogy "Barátja: nincs." Na nem mintha nekem olyan sok lett volna ennyi idősen.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12643

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12644

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12645

index.hu/tudomany/egeszseg/2012/10/17/me...zemkontaktus_titkat/
Annyira nem érdekes, hogy kitegyem a kutatási eredményekhez. Vagy de?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12646

Szanya:

Andesz írt neked egy (brutál hossú :) levelet kérdésekkel a 20-ai előadásra hozzá elég alapos háttérjellemzéssel. Megkaptad? :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12647

Marcoverde, igen, továbbítottam. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12648

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: köszönöm a részletes beszámolót! Ha kiderül melyik suliba megyünk, előtte még értekeznék Veled, hogy mit kell a bizottsággal íratni a papírra, hogy esélyünk legyen támogatást kérni.

Szanya: szerintem érdekes a cikk. Hátha tudnának a közeljövőben egy egyszerű gyógyszerrel könnyíteni a gyerekeink helyzetén. Már a múltkor is volt valami amigdalás cikk. Lehet, hogy jó felé kutakodnak...
Oldalmegjelenítési idő: 0.558 másodperc