Sziasztok,
Tomger, az ajánlott oldal nekem úgy is bejött, hogy rákattintottam arra, ami a te beírásodban van. Vagy végső soron a google-ba is be lehet írni.
Én most letöltöttem onnan egy nagyon jó kiadványt, Mozdulj rá! a címe, testrészekhez kötődő mondókákat tartalmaz, zárójelben ott van, mit kell csinálni közben, pl. mi most a gyógypedagógus javaslatára az ujjaival, kezével végzünk ilyen játékos gyakorlást. Ez nehezen megy neki, a nagyobb mozgásokban sokat ügyesedett a TSMT során.
Most az oviban alapozó terápiát is kap.
Csilla Krasznár Felíciát jelölte meg nekünk, holnap oda megyünk először, az afáziával élők (ha jól mondom) egyesületéhez, nagyon izgulok. Tudom,nem kéne, hiszen hiába vetődött fel a diszfázia, ami miatt tulképpen megyünk, meg lennék lepve, ha "csak" az lenne. Előre érzem, hogy megint rossz lesz kicsit szembesülni az autizmus diagnózissal.
Persze, várjuk ki a végét, majd leírom, mi volt.
Labolen, Marco és Andesz, sok szerencsét a suliválasztáshoz. Nekünk is mindenhol azt mondták, majd a sulit kell nagyon körültekintően kiválasztani.
A szülőtréningen is volt szó a dologról érintőlegesen, arra emlékszem, hogy az legyen a legfontosabb szempont, hol kapja a gyerek a legjobb fejlesztést. P. CSilla úgy fogalmazott, hogy ha okos a gyerek, a tanárok is szeretni fogják,és még talán többet is foglalkoznak vele, míg mondjuk egy sima suliban talán ő lesz a fekete bárány (mint az előző oviban az én gyerekem).
CS. említett egy srácot, akit most vettek fel egyetemre, és általánostól kezdve speciális suliba járt. Megúszta, mondta Cs., hogy "kiitassák vele a wc-csészét" meg hasonlók. Ez megragadt bennem, egyben kissé meg is ijesztett.
A szomszédunkban található auti tagozatot is tartalmazó suli (EGYMI) óvó nénijével is beszéltem, és ő mondta, hogy náluk is úgy megy,hogy akin látják, sokat fejlődik,próbálják integrálni, de van, aki próbálta simában, és noha az esze megvolt hozzá, az auti tünetei miatt visszajött, most dolgoznak rajta, hogy ezeken csiszoljanak, és mondjuk a felső tagozatot már ott próbálják meg ismét. Szóval, azért van átjárás szerintem, de nem okoskodni akarok, hiszen ezeket a dolgokat nekem mondták, mi még nem rendelkezünk saját tapasztalattal ezen a téren.
Én őszintén szólva még komolyabban nem gondoltam bele,mi lesz, most volt a kisfiam szeptemberben 4 éves, de azért tudom, kemény dió lesz.