LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12609

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nálunk ma a fiam szerepjátszott. Hangosan mondta a vonatok szövegét, miközben egy autóban tologatta őket: Rusty várjál, ne maradj le, megyünk a kikötőbe....
Kérdezem, ott laknak? Nem, ez van a napirendjükben. :D
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12610

Ez jóóóó! :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12611

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Na és a lényeg, hogy ezt viszont szerintem a fejlesztésen tanulta. Szóval maradunk, de remélem ezután szigorúbban fogják majd őt, és akkor megoldódnak a viselkedési problémák is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12612

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
labolen beküldte:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12613

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Sziasztok! No picit ide tudok ülni a géphez:)

Csibnyusz, örülök, hogy mégis rendeződni látszik az ovi, írj hogy hogyan megy a beszokás!

Bundáskenyér, Nálatok hogy indul az ovi?

Altatás: miért kell altatni a gyereket -nem értettem azt a kommentet Szanya és közted :( , leveleztetek előtte priviben?-én nagyon remélem, nem lesz rá szükség, hogy bármikor is bódítani kelljen a fiamat, vagy altatni! Persze a fogászati kezelések előttünk állnak még. Bármennyire is kegyetlennek tűnik, ameddig csak lehet a lefogós verziót választanám. A mi kis érzékeny-sérülékeny idegrendszeri háttérrel működő gyerekeinknek nem túl szerencsés egy egy ilyen altatás. Gondolom mimmo osztja a véleményemet.

A nagyfiamnak annyira tönkrement két rágó tejfoga, hogy félévente ránéz a doktornő. (Már nagyon várom hogy kiessenek)Az egyik ínyig van törve, előtte tömve volt, ami begyulladt, majd nyitottan állt, nem lehetett letömni. Naponta 3* fogpiszkálóval kellett tisztítani + ecsetelni, letömni nem lehetett mert rögtön begyulladt. Oviban még nem volt rossz foga!Gergőnél is simán lehet, hogy első osztály után indul majd be hasonló. Ha fél évente be kell bódítani egy egy fogászati vizitre, hát nem tudom...

Lucy: írj majd a logopédiai fejleményekről, kiváncsi vagyok. Mi is küzdünk a kiejtéssel is. Esteleg priviben is a részletekről. Mi a Vadas-ban dolgozó logopédushoz nem jutottunk el, mert 2* lemondta 1* pedig nem jött el a megbeszélt időponrtra, nekem erre nem volt időm..., de Csilla gondolom Nektek nem a helyben dolgozó kollégát ajánlotta, ugye?
Nem sikerült megtalálnom az oldalt amit ajánlottál...zsibrak.multiply.com/nem jön be

Labolen: örülök hogy rájöttetek a probléma kulcsára, remélem, most már sikerül orvosolni. Nekem a fiad viselkedése nem tűnt vészesnek a gyerekes talin (bár nem tudtam eleget figyelni őket, Latkát sem, ahhoz hogy komoly következtetéseket vonjak le), vannak okos autik, akik nála jóval nagyobb kihívást jelenthetnek (fegyelmezés, feladatba bevonás) egy arra elszánt pedagógusnak.
Irj majd az iskolalátogatásotokról!

Marco Andesz. semmi konkrétum sem hangzott el Edina iskolájában? Lesz még meghallgatás? Mire számíthattok, tavaly mekkora volt a túljelentkezés?
Akarnátok oda vagy most még csak keresgéltek?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12614

@Tomger

Tavaly nem volt túljelentkezés, állítólag őket is meglepte, hogy most milyen sokan jöttek már ilyen korán. Konkrétum annyi,hogy már most egy osztálynyi gyerek van, de az biztos, hogy így nem fogják elindítani a jelentkezett gyerekekkel , mert egyéb szempontok is lesznek nyilván, hány hasonló problémájú gyerek, hány több figyelmet igénylő mehet egy osztályba, stb, és biztos ,hogy még fognak jelentkezni év közben, mert állítólag tavaly ilyenkor még kb. alig jelentkeztek páran. Azt mondta az igazgatónő, hogy esz majd egy 'magja' az osztálynak (nem mondta, de nyilván a kevésbé problémások) ,és köréjük fognak válogatni a - gondolom - húzósabb gyerekekből. Nyilván az autizmus a legkomolyabb, legtöbb figyelmet igénylő probléma.. Állítólag valamelyest számít azért , hogy milyen korán jelentkeztünk, de első sorban azt nézik (így, hogy már van kiből válogatni), hogy hogy tud legjobban működni egy osztály , ami egyébként érthető persze (nyilván nem fognak 5 autit berakni egy osztályba, ha megoldható másképp).
Egyébként ez sokkal több, mint nézelődés, gyakorlatilag ezen kívül még egy iskola van, ahová jó szívvel adnám M-t (ők is azt mondták, hogy felveszik biztosan, de ezek után nem tudom mi lesz valójában) , ezen kívül ötletem sincs..ha az sem jön össze, komoly bajban vagyunk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12615

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Tomger!

ha a gyermek nem közreműködő, értsd: hányásig fajuló sikításos pánikroham és esélyed sincs, hogy kinyitja a száját és szétharapja az asszisztenst és letépi a köpenyét- marad a bódítás.
Ez nem mit szeretnénk kérdése. Nem az AS gyerekek járnak ide, hanem az "igazi" autisták, az alzheimeres felnőttek, downosok. 1-80 éves korig. Nem ismerek a fővárosban másik ilyen helyet: nincs várólista, nincs hálapénz, csak szeretetteljes elfogadás, empátia.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12616

Akkor kiteszem az orvosos menübe, jó?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12617

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Ezt még le kell írnom:

Ma reggel apa is bekísért minket az oviba (eddig nem volt rá példa) Gergő totál kiakadt, hogy együtt idultunk, már majdnem sírt hogy miért nem ül apa az autóba és csak mondogatta: Apa dolgozni megy. Apa dolgozni megy. Majdnem végig nyafogott amíg sétáltunk az ovi felé. Nagyon rossz volt ezt látni, hogy egy szokatlan esemény, ami mellesleg egy pozitív fordulat, aminek egy nt örülne, vagy max nem érdekelné, mennyire felkavarta.
A pozitív viszont az óvónéni nagyon megdicsérte, hogy tegnap a csoportban leülve gyümölcsöket nézegettek Gergő is simán odaült, figyelt és az almás képet direkt tőle kérdezték, mi van rajta és szépen válaszolt:) Örülök, hogy vannak ilyen egyszerű de számára is ,,megugorható,, feladathelyzetek :)

Kronológiai káryták: tegnap megnézegettünk 3* 3 kártyát abból amit fel is tettem a dropboxba. A fa ültetős nagyon vicces volt, mármint ahogy lereagálta a fiam:
(Előzmény, a hétvégén a nagyinál látta hogy ás nővérem a kertben)

1 kártya:
Nézd csak Gergő mi van a képen?
Sötét van
Nincs sötét, Gergő, nézd csak, mit csinál a bácsi?
Ás
Igen! Ügyes vagy egy lyukat ás! Elülteti a fát!
2. kártya:
Mit csinált a bácsi?
Sötét van most már konkrétan a kép szélén lévő házra is mutatott. aminek az ablaka feketére van festve :)
Hú tényleg, a házban sötét van.
De kint világos van és a bácsi elültette a fát.
3. kép
Nézd Gergő a bácsi elültette a fát, meglocsolta, kész.
(a képen távolodik a bácsi a fától és a ház felé tart)
És akkor bekapcsolja a lámpát!

:blink: :lol: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12618

Bundáskenyér,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Tomger, az altatás vagy bódítás sok esetben azért szükséges, mert egyszerűen bizonyos fogászati beavatkozásokat nem lehet lefogásban megcsinálni. Ha a gyerkőc már elég nagy és nagyon nem akar közreműködni lehetetlen lefogni. Mimi pl. a nyelvét is mindig oda akarta dugni a fúróhoz, így még a nyelvét is egy eszközzel el kellett húzni, meg egy fémujjal akadályozták meg, hogy összecsukja a száját, iszonyatosan meg volt rémülve szegény. Az ölemben ült, én fogtam le a kezét, egy dokinő a lábait, egy a fejét, az asszisztens meg a nyelvét húzta el. Folyamatosan üvöltött és küzdött. Mire kijöttünk már én is sírtam, meg anyukám is a folyosón. Nem hiszem, hogy egy két éven belül be tudok vele ülni egy fogorvasi székbe. És nem is tenném ezt ilyen formában meg vele.
Persze Mimivel még nem lehet megbeszélni a dolgokat, de szerintem nem ő az egyetlen ilyen kisgyerek.... Sajnos...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12619

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: de érti, hogy be kell menni, hogy felkapcsolja a lámát! Kronológia!:D
Nagyon helyes ez a lámpás sztori, és annyira jellemző... :)

Majd írok, mi volt a délutáni sulilátogatáson.

Marco: a másik suli az, amelyiket Andesszel beszéltük? Ott is voltatok bent? Ott mi volt?
Csak mert kapásból én is ezt a kettőt néztem ki, most próbálom kideríteni, hol indítanak első osztályt. Nekünk csak a közelebbi telephelyük lenne jó, a távolabbi nagyon messze van.
Plusz van még egy címem, azt délután hívom fel.
Tényleg nem tudom, mi van, ha túljelentkezés miatt nem férünk be sehova... Ide a helyibe nem akarnak mellé asszisztenst, anélkül meg egyre inkább úgy érzem felesleges nekikezdeni. :( Marad az alapítványi.

Most, hogy nem az önkormányzat fog finanszírozni, mit gondoltok, ki fog utazási díjat, vagy tandíjtámogatást adni? Champ, nálatok mi lesz?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12620

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér, értem, sajnálom. Nem írtál semmit előtte, legalábbis nem találtam, mire válaszoltál, azért kérdeztem, hogy fogászat, műtét, vagy milyen más beavatkozás...De akkor fogászat. És mint írtam, simán lehet hogy nekünk is szükségünk lesz hasonlóra. Csak remélem, hogy mire menni kell majd, talán mégis sikerül megértetni vele, de egyáltalán nem nem biztos. ..sőt :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12621

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Egy fúrást az én fiam sem bírna ki. A hajnyírás is úgy megy nálunk, hogy le kell fogni hozzá. :( Fáj neki a hajnyírógép zaja. De ollóval sem szereti, így még fodrászhoz sem merek menni vele. 10 éves kora után hosszú haja lesz, megbeszéltük. :)

Jó lenne, ha ennek az orvosnak az elérhetősége kikerülne, mert ha gondunk van, nekünk is ilyen helyre kell menni. Hiába csak aspi a gyerek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12622

Tomger, a lényeg a lámpa, teljesen természetes. :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12623

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Kimni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12624

Labolen, nálunk most a sima fésülködés is kisebb közelharc:-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12625

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12626

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12627

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Andesz: írtam privit.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12628

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Tomger, Gergőt nagyon érdeklik a sötét-világos dolgok, már múltkor is figyeltem, hogy a kint sötét van és világos téma nagyon foglalkoztatta, érdekes, még ilyet sosem hallottam, különleges egy érdeklődési kör :) Az Apa oviba kíséri dolog, hát, sajnálom, vannak aspik, akiket ez nagyon felzaklat, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy szoktak,de ez biztos javulni fog idővel! Most még Gergő is leterhelt a sok új élménnyel, ilyenkor kevésbé tudnak rugalmasak lenni máshol.

Marcoverde: teljesen kiakadtam azon, amit írtál. Hogy már most nincs hely? És tulajdonképpen már most nem tudod olyan iskolába tenni, ahová te szeretted volna? Hihetetlen. Drukkolok, hogy azért sikerüljön mégis!!!

Én is mérges vagyok, mert írtam egy angol fórumra iskola ügyben és SENKI nem hajlandó nekem válaszolni. Nem értem, mit rontottam el, de olyan általános kérdéseket tettem fel, hogy hogyan integrálnak kint ASeseket, mi a menet, melyik iskolák integrálnak, honnan lehet megtudni. És semmi. De a neten konkrétan nem találok konkrét infokat. Nem volt itt valaki, aki kint él valahol Angliában? Rosszul emlékszem?

Engem nagyon megvisel most a fiammal történő barátkozási probléma. Egész éjjel erről álmodtam. Kár, hgy a szememmel láttam, amit ez az agresszív gyerek csinált 2 napja a játszón, kár, hogy láttam, amint lelökte az útról a fiamat a barátja és még csak nem is nézett vissza rá, mert ezek a jelenetek pörögnek a szemem előtt állandóan.
Szanya, beszéltem ma az óvónővel, a másikkal, rendesebb volt valóban. De nem érti teljesen ő sem, amit szeretnék, most azt mondta, hogy dehát tegnap egész nap a fiammal játszott a barátja. Feladom!!! Az egyik ezt mondja, a másik azt, én nem vagyok ott, fogalmam sincs, mi történik valójában, ki túloz és ki nem, valóban mennyit játszanak együtt, valóban mitől olyan frusztrált mostanában a fiam. Látom, hogy nem tudja magát megvédeni, látom, hg ynem érti az eégszet, neki fogalma sincs, mi zavarja őt magát. Normális óvónő hiányában én tehetetlen vagyok és el kell fogadnom, hogy ez van, vagy megoldódik magától a dolog vagy még kb fél évig ilyen hangulata lesz a fiamnak és úgyis mindig ő lesz a kívülálló, akinek nem jut barát.
Oldalmegjelenítési idő: 0.589 másodperc