LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12669

Megjöttünk a Delejes vizsgálatról. Nagyon aranyosak voltak, a gyógyped. egy pillanat alatt egy hullámhosszon volt a fiammal. Na ilyen az, ha valaki ért az autizmushoz!
Nagyon nem tudtam odafigyelni, hogy a fiam hogy teljesített, mert a pszichológussal beszélgettem. Azt mondták, a passzív szókincse 3 évesnek felel meg, ezt én is kb. így saccoltam. Tapasztalatom szerint van, mikor még ennyire sem ért, van mikor viszont komplex dolgokat is megért. Ez is motivációfüggő nála, meg sokmindent csak panelban ért.
Mivel ez a vizsgálat nem arról szólt, hogy auti vagy sem, ezért alapvetően arról beszéltünk, ami minket érdekel, tehát az iskolaügyről.
Utána még mentünk Emmához is a heti fejlesztésre, úgyhogy mindannyian ki vagyunk merülve.

Kimni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Labolen, az AOSZ-nál van képzés azt hiszem iskolai animátornak. Ugyan középsulira van kitalálva, de esetleg beszélhetnél velük, hogy nem vállalná-e be valaki, hogy tart egy bemutatót oviban? Bevállalós dolog, de hátha.

Mimmo, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Bringa, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12670

Köszönöm mindenkinek aki drukkol a sulikeresésben, elég rémálom az egész :D

Bringa :

Köszönöm a segítséget! Sajnos úgy érzem egyébként, hogy itt semmilyen döntéshozatalról nincs szó. Kb. ott tartunk, hogy visszük abba az iskolába, ami jövőre nem szűnik meg, nincs 500 km-re, és úgy egyáltalán hajlandók felvenni a fiamat.Gyakorlatilag nincs miből válogatni, és még az a pár, amit kinéztünk, az is teljesen bizonytalan.
Waldorfot egyébként autiknak nagyon nem javasolják, de egyébként nincs a közelünkben,és amúgy sem tudnánk kifizetni.
Lassan már sajnálom, hogy nem írattuk szegregált auti osztályba tavaly,mikor lehetőség volt rá, pedig oda tényleg abszolút nem való. Jövőr szeptben már ez sem opció, mivel nem indul. Egyébként annyira kíváncsi vagyok, hogy ha a szakértői bizottságnak kellene valamit javasolni , akkor ők mit mondanák, hogy mégis hova írassam..Bár végül is korábban már mondták, hogy az enyhe, ép értelmű autiknak gyakorlatilag nincs is normális hely MO-n..

Itt meg egy kis elmélkedés ,hogy vajon hogy lesz Jan 1 után a sulikban, mert persze arról sem lehet tudni semmit.morgasjoga.blog.hu/2012/10/18/kozneveles...8&utm_campaign=index

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12671

Hát ez az.
A kérdés még az is, hogy mi lesz jövőre a szakértőikkel. Lehet, hogy nem lenne, kit megkérdezned... Nem mintha tudnának válaszolni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12672

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
A szakértőik hozzáértéséről:
A miénkkel az a legnagyobb baj, hogy hol tök jó érzésekkel jövök ki, hol tök vacakul vagyok a vizsgálatok után. Ez sokkal rosszabb, mint hogy tudjátok a tiétekről, hogy lövésük nincs az autizmushoz. Az itteni vezető viszont normális és segítőkész, csak mivel szülőként gondolom neki sincs tapasztalata a mi helyzetünkről, mindig csak az asztal másik feléről beszél, időnkén hülyeségeket (Gondolok most arra, amikor azt mondta nekem, hogy ne pörögjek egy évvel az iskolakezdés előtt a sulikeresésen.)

Bringa: a fiam sulijának koncepciója egy kicsit hasonlít a Waldorfra, ez Rodgers elvei szerint tanít. Nekem sok megnyugvást adott, amikor olvastam, hogy te jó döntésnek tartottad a fiad számára a W.-ot.

A fiamat 3 évig fejlesztő, hozzáértő gyógypedek azon a véleményen vannak, hogy a mi gyerkőceinknek az integrált-szegregált oktatás lenne a legjobb. Tök sima általánosban indítani egy osztályt a hasonló korú és érintettségi szintű AS-es gyerekeknek. Itt, a szomszéd városban lenne egy suli, aki nyitott az ötletre. Most 4-5 gyerek lenne az osztályban, a tananyagot adó tanárnőn kívül lenne az osztálynak egy saját gyógyped.-je és az osztályterem is auti barát lenne (nyugi-és játszósarok, vizuális segédletek, kódos munka eszközei, díszítetlen környezet stb.) De az udvar, az étkező az persze közös lenne. Nem tudom, hogy ha ez magvalósul, akkor áthoznám-e ide a fiam, ha a mostani suliban jól alakulnak a dolgai, de azt hiszem, nem váltanék... :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12673

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Mimmo: remélem a sok telefonos intézésnek meglesz az eredménye! Én is utálok hiavatalos dolgokat intézni, halasztom ameddig lehet. :blink:
Örülök a nevtanos jó tapasztalatoknak, és remélem minden gyereked egészséges lesz rövid időn beleül. És te se kapj el semmit! :) Oké, hogy egy anya ne legyen fáradt, de beteg az már végképp nem lehet! :D

Bringa: Nektek sem volt egyszerű, ezek szerint eddig sem a helyzetetek...

Szanya: mit mondtak az iskoláról Nektek? Az AA iskolájába nem mehetne?
Csak gondolkodtam, de nem fogok lépni szerintem semmit. Ezt az évet túléljük valahogyan. A fiam ma nagyon várta a tegnapi gyerekeket, mert megint akart velük játszani. Azt kell mondjam, szerencsére még nem érti a dolgot.

Marco: azt a blogot én is olvastam délelőtt, elkeserítő...

Champ: Én nem vinném át a fiamat, ha egy helyen már beszokott volna, és ott minden jól megy amúgy. Lassan ott tartok, hogy se udvarra, se játszótérre nem merném kiengedni a gyereket szoros felügyelet nélkül. Ez a csoport a többségi iskolán belül működhetne szerintem jól, de csak akkor, ha a szünetekben, ebédnél is figyelnek rájuk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12674

Évente 1-2 főt tudnak felvenni (ahányan elmennek, annyit). Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12675

• mimmo
  • mimmo profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12676

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
3 fiam van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12677

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: én el sem tudom képzelni a napot, amikor a fiam egyedül leengedem a ház elé! :(
Pedig már ott tartunk, hogy ha azt mondom, ülj le erre a padra, amíg elmegyek az autóhoz, akkor a padon találom, amikor visszamegyek.

Nekem sem az oviban, sem most a suliban nem szóltak, hogy a többiek bántanák. Az ovi végén inkább az volt a gond, hogy ő lökdöste a kicsiket, a 3 év körüli korosztályt nem tudja elviselni. :dry: A suliban próbál barátkozni, de inkább a felnőtteket keresi. Van egy negyedikes kislány, aki tuti nagyon tetszik neki. Igaz, ő ennek úgy adja jelét, hogy nem akar ránézni, akár ki is megy a helységből, de végig mosolyog, kicsit kajánul! Én tudom, hogy ez annak a jele, ha valami-valaki tetszik neki. Ezt csinálja akkor is, ha a kedvenc zenéjét meghallja a rádióban. És így reagálta le, amikor két hét várakozás után végre találkozott D. Tóth Krisztával. A tanárnéni viszont tök nem érti, azt mondja, hogy Z. nagyon nem bírja Piroskát.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12678

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Hu, Bringa, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ, a Rogers-ről hallottam, van egy ilyen suli nálunk, ez autiknak jó?

Szanya, látom, nagyon ki vagy akadva az egész iskola rendszerre. Megértelek teljesen... De bízni kell, a sors kiszámíthatatlan!

Labolen, hozzunk össze innen páran valami antidepresszív klubot :D Meginvitáljuk Szanyát, téged, engem és ki szeretne még csatlakozni? Csinálni kéne valamit, amivel egy ideig elfelejthetjük ezeket a feszültségeket!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12679

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:
Én most kaptam Erdélyből szeder likőrt, nekem bejön, mint antidepresszáns!

Igen, van Magyarországon Rodgers-es suli, mi ugye most oda járunk. 6 hét után nem mernék levonni messze menő következtetéseket, de eddig nekünk bejött, a gyerek nagyon szereti! Ők Kb. 8 éve fogadnak autikat is, jelenleg 6 gyerek van a 180 tanuló közül, akinek van AS diagnózisa. A diri szerint mindegyikkel boldogulnak, kivel több, kivel kevesebb munkával. Azt mondta, hogy még nem vittek el innét gyereket a szülők.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12680

Champ, szerintem a Waldorf szuper suli. És a Rogers is.
Lehet, hogy autiknak nem való a Waldorf, de szrintem a normál sulinál mindenképp jobb. Persze mindez pedagógus kérdése elsősorban, a kevés gyerek és a kiszámíthatóság itt is megvan, én vizuális segítségekkel már most bevállalnám a kicsiknek is. Nem tökéletes, de én még nem láttam jobbat (persze én sajna csak nyh-i viszonylatban tudok beszélni). Az egyik integráltan szegregált iskolai auti osztály nálunk is úgy működik, hogy külön szárnyban vannak, és máskor mennek ki az udvarra, mint a többiek. Hát ez mi?

Amikor első héten mentem a fiamért, a waldorfba, a fán ült és furulyázott, akkor mondta az egyik pedagógus, hogy most gyógyul a lelke :)
3 fiam van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12681

Rogers-et hívtam még régebben. Azt mondták, hogy egyéni elbírálás... meg, hogy megnézik befér-e a keretbe... stb. Szóval felvételi.

Ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, nyithatunk antidepi klubot, de vagy alkoholmentes lesz, vagy Szanyamentes. :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12682

• gizus
  • gizus profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12683

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12684

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: hol van még Rodgers?
Igen, itt is egyéni elbírálás volt. Először nekem kellett bemenni a szakmai vezetővel beszélgetni, ekkor átnézte a gyerek papírjait, és érdeklődött, hogy milyen a fiam, miket csinál, ami eltér az átlagtól. Aztán kapott a fiam egy tök aranyos hangvételű meghívót két nyílt napra, két szombat délelőtt volt. Itt egy csomó pedagógus játszott a gyerekekkel, talán ez volt a "titkos felmérő", de csak játszottak, feladathelyzetbe nem hozták őket. A második alkalom után szóltak, hogy jöhetünk beiratkozni. Volt olyan család, akik voltak nyílt napon, de nem kezdték el itt az elsőt. Itt létszámkeret nem volt, elindították 3 éve az elsőt 2 gyerekkel is, de azt nem tudom, hogy van-e max osztálylétszám.

Na, most beégtem! Remélem nem gondoljátok, hogy tök alkesz vagyok! :silly:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12685

Gizus, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Csinyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12686

Champ, kapásból most nem emlékszem, de mintha Budán lenne valahol. Kissé kelletlen volt a nő, akivel annó beszéltem, úgyhogy nem nagyon gondolkodtam ebben később.

Hiába tagadsz!!!! :silly: :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12687

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12688

Oldalmegjelenítési idő: 0.602 másodperc