LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12329

Csibnyusz,

Ez előfordul explorernél valami miatt. Alapvetően nem használnék explorert:) (Chrome, mozilla?),de ha kitartasz az explorer mellett, akkor az adobe readerben kell beállítani, hogy a pdf fájlokat ne a böngésző jelenítse meg ( explorer bezár, adobe megnyit, Edit - preferences - internet, ne legyen bejelölve, hogy 'display pdf in browser' , OK, explorer megnyit újra). Elvileg így megy, de én alapvetően letöltenék egy friss chrome-ot vagy mozillát.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12330

Kimni,ez nagyon ismerős ,hogy ha nem az elképzelések szerint történnek a dolgok ,akkor probléma van. Marcell is dühöng (de az oviban ő sem ),ha kigondol valamit ,és nem a terv szerint történik.Bármi lehet ez :legyen az ,hogy sötétben akar táncolni a telefonjával a kezében ,miközben én a babát etetem ,apa olvas,stb . Ő ilyenkor kiabál velünk ,esetleg egyet -egyet belém mar... ,mert nem kapcsoljuk le a villanyt.Máskor meg simán elfogadja a szabályokat otthon is .El tudom képzelni ,hogy az oviban a te fiad sem feltétlen viselkedik úgy ,mint otthon. Legalább tudnak disztingválni.:)Szerintem egyb. lehet ,hogy megzavarta a fiadat az új szitu is ,(új óvónő ).Igen ,elkeserítő ,hogy ettől így "megijednek "a pedagógusok egy-egy ilyen szitutól ,holott inkább segíteni kéne . A szülőt sem ezzel traktálni :""mi okozhatta "a viselkedést ,hanem közösen keresni a megoldást .
Mosolyogtam múltkor a "mosdós sztorin ",mikor a fiad kint maradt a mosdóban ,és dudorászgatott.Marcika is a Wc-n ülve hangfelvételt készít a telefonján (muszáj volt neki telót szerezni ,mert mindig a miénket babrálta ),elég meredek . :cheer:
Manka ,nehéz helyzet lehet a tiétek . A lányod tényleg nagyon enyhe eset(mondjuk abból a 2-3 alkalomból,amikor láttam, soha nem mondanám meg ,hogy as-es . Nyilván nem vagyok diagnosztizáló szakember . :). Sok esetben hallottam az ilyen enyhe eseteknél ,hogy nem vállalják be a szülők a suliban(teljesen érthető okokból ),hogy mi a probléma . Lehet ,én sem vallanám be Marcinál ,de ezt nem tehetem meg,mert ő hiába enyhe eset ,de elég bizarr :Egyb . K-nak vannak barátai az iskolában ?Ez lehet később szembetűnő egy enyhe as-esnél. A suli fogad egyb . SNI-s gyerekeket ?Hogy döntöttetek ?Elmondjátok a diagnózist ?
Szanya ,ha lehet még jelentkezni ,akkor én is mennék erre a szülőtalira (persze ,ha még nem telített a férőhely ,meg ilyenek :) . Jobbulást a fiadnak !Mi lett végül a kiütéseivel ?Kiderült ,hogy mi okozta ?Bocs,ha írtad már ,nem mindig van időm végig olvasni mindent.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12331

Andesz, beférsz a keretbe! :)
Sajnos uolyan pöttyös, mint tegnap. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12332

Marcoverde és Szanya ZSENIK VAGYTOK :woohoo:
A Chrome nem igazán jött be de a Adobe reader beállításainak módosítása után úgy néz ki megnyitja a pdf fájlt :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12333

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Kicsit megkésve, de azért leírom... :)

Mágneses napirend:
Mi is mágnesezünk már a kezdetek óta, az oviba csináltam csak tépőzárasat.
Eleinte az IKEA-ban vásárolt mágnestáblára tettük ki a kártyákat, aztán rájöttünk, hogy a fém bejárati ajtónk is ugyanezt a célt szolgálja.
Így a mágnestáblát most már csak a nagyiknál használjuk.
Én a kártyák hátuljára kétoldalas TESA ragasztóval ragasztottam fel a mágnescsíkot. Teljesen jó, nem esnek le, nagyon szeretjük ezt a megoldást.

Labolen!
Én az ALDI-ban vettem öntapadós tépőzár csíkot, de ez időszakos árucikk. Egész jól tapad az öntapadós része, én is lejártam a lábamat amire rátaláltam.

Még mindig mágnes téma:
Van egy Puli mágneses kirakó játék, ami szerintem nagyon szuper. Örököltük a készletet a barátnőm unokáitól és nagy örömömre Levi imádja!!!
Az ára elég húzós (ennyiért biztos nem venném meg), ez volna az:
www.bikybike.hu/product/puli-mgnes-puzzl...s-bartai-93-db-os-4/

Szanya!
Jobbulást!
Mi is lebetegedtünk, ezen a héten az ovi kilőve.... :sick:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12334

labolen beküldte:
Aki vett már tépőzárat öntapadósat, milyet vegyek? Van valami neve? Vagy mindegy, milyen?
Itt a helyi függönyös árul ilyet, de nem tudja, mennyire lenne tartós a kártyáimra.
Segítség! :blink:

Nyugi :-) én is ilyet vettem Pesten. A lakkot is lehozta a lambériáról :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12335

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Ma megcsinálom a napirendet az oviban tépőzárasra.
Tanulság: a mágneses napirend otthonra szuper, mert nem kopik el a tépőzár, nem jön le, de sajnos nem mobil, kell hozzá megfelelő felület. Hacsak nem talál valaki vékony fémlemezt. Pl egy tepsi alja kiváló, és mobil is, bár nem túl esztétikus. De otthonra szerintem jó a mágneses napirend, és nyugodtan választható alternatíva a tépőzár mellé.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12336

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Curasso: köszi, ma fogom kipróbálni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12337

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Andesz, köszi az érdeklődésed!
Azt hiszem, megkockáztatom, hogy elmondom a diagnózist, mintha most kapta volna. Azért félő, hogy később is lesznek K.-nak ilyen kitörései, nem tudom. A következő fogadóórán kíváncsi leszek, mit mondanak. De mivel amúgy az órán igyekszik és ügyes, remélem, nem lesz gond belőle. Ugyanis a suli sima egyházi, SNI-seket nem fogad.Szóval kemény dió.
K. üldöz a szerelmével egy kislányt, mert olyan kis picike, szegény kislány meg menekül. De tegnap végre nem simogatta, hanem beszélgetett vele és K. újságolta, hogy milyen jó volt. Szóval nem tud barátkozni, de talán alakul...
És nálatok, hogy válik be az ovi?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12338

Jaj de jó végre örömhír Labolen.

Ha lehet sokszori nekifutásra elmennék megnézni titeket magamnak a szülőtalálkozóra (bár ez függ a férjem novemberi munkabeosztásától)

A munkahelyemet átköltöztették másik helyre. Olyan ember mellé került az asztalom, hogy egyáltalán nem akarom, hogy lássa melyik oldalt nyitottam meg. :-(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12339

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, tök jó, szimpin állnak az EMú-ban L.-hoz, meglásd, jó lesz ott minden!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12340

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Curasso: :laugh: :laugh:
Nekem nincs asztaltársam, de dógozni kéne...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12341

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, drukkolok nektek!!! Szuper, hogy 1 felnőtt csak a fiadra állt rá :) Bízom benne, hogy nagyot fog fejlődni hamarosan L!

Curasso, ha nem haragszol, írtam neked egy emailt táppénzes kérdéssel kapcsolatban... :blush: A szülőtalira jó lenne, ha eljönnél!

Szanya, Kisstim!! Akkor mi lett végül a dátum? Nekem itt valami lemaradt...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12342

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Igen, a szülőtalira a régi tagokat is várjuk, akik eddig sajnos nem tudtak eljönni!
Időpont nekem is kéne már, nekem jó a novemberi is. Tomger? Nálatok megoldható? Nagyon hiányoznál, ha nem lennél ott!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12343

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12344

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, biztos ez az ovikezdés, nem tudom, de én is most keseredtem el nagyon a fiam viselkedése miatt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12345

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, olvastam, mi volt az oviban nálatok. Nem gondoltam volna! Nem is értem igazán, hisz ők évek óta foglalkoznak ilyen gyerekekkel.Nagyon sok múlik a jó óvónőn!!!!!!
Nekünk bejön a mostani felállás.
Szanya, hogy vagytok?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12346

Sephora, jobbulást Nektek is!

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Manka, köszi a kérdést, sajnos ugyanúgy, nekem már annyira elegem van. :( :( :(

Egyeztettem Kisstimmel a szülőtali időpontjáról! Nov. 4, elsősorban eü. okokból: ugyanis azon a héten van az őszi szünet, talán kevesebben lesznek betegek. Tomger, nem tudnád valahogy átszervezni, hogy jó legyen a nov. 4? Másnap már úgyis menni kell oviba-suliba...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12347

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nekem jó a nov. 4. be is írom a naptárba. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12348

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
A nov. 4 nekem is jobb,örülnék ennek a verziónak!
Oldalmegjelenítési idő: 0.664 másodperc