LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12369

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Köszi a dicséreteket a fiacskám nevében. Nem tudom, hogy látni-e ebben a kis méretben, hogy a cicák korcsolyáznak, de volt olyan is, hogy szánkóztak ;) ezek az ő élményei egyébként. Ja és télen, mi nem hóembereket építettünk, hanem hócicákat.

Kimni, régebben, amíg ovis volt a fiam nagyon lelkes volt, de sajnos ez megváltozott... Lehet, hogy azért, mert hozzászokott ahhoz, hogy az iskolában csak a tanulás van, meg a lecke... na jó azért voltak színházban, meg osztálykirándulás is volt, és ünnepeket is tartottak, de ezek az események azért nagyon ritkán voltak, és azok is mind osztályszinten. Most meg egy teljes hétig megy majd a külön program és versenyek is lesznek, mindez iskolaszinten. Most szombaton pedig be kell menniük és sportnap lesz, nahát annak sem örül igazán, talán azért, mert azt sem tudja milyen lesz, sajnos tavaly nem volt.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Manka, elhiszem, hogy nagy dilemma, hogy elmondd-e a diagnózist vagy se. Viszont, ha elmondod, valószínűleg látni szeretnék majd a papírt, és azon szerepel a dátum is, talán akkor így nem lenne szerencsés...

Sephora, melyik BKV nyílt napon? A troligarázsban vagy még korábban a villamosremízben? Ott mi is voltunk mindkét helyen, jó lett volna összefutni! Nekem is az volt az érzésem, hogy az ilyen BKV-s, meg vasutas rendezvényeken sokan lehetnek érintettek, gyerekek, kamaszok, fiatal fiúk... ők is ott állnak sorban, hogy beülhessenek a villamos vagy a troli vezetőfülkéjébe.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12370

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
kimni, mimmoVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kimni:várom leveled, én is sokat gondolok rád, rátok!

Annyira ügyesen rajzolnak ezek a gyerekek. Ezek a bajszok a macskákon! Én kutyapárti vagyok, mi hókutyákat építünk + a kutyánk néha egészen havas, még szerencse, hogy fekete ;)

Sephora: nagyon vagány ebben a szemüvegben ez a gyerek és ki se tudnám találni, hogy mi érdekli. :)

Szülőtali miatt átszervezem az egész családot ha kell!

LabolenVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12371

Miri, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12372

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szülőtali: Jó nekem is a nov. 4!

Miri, nagyon aranyosak a korcsolyázó macskák! Azt már előtte is láttam, hogy a lábaik extrém ki lettek dolgozva, ezesetben viszont még izgalmasabb és érthető :cheer: !

Mimmo: jó hogy írtál, de sajnálom, hogy ennyire nem mennek jól a dolgok!Ennyi pénzért magánovit is találtok már, ami mellesleg autifogadó is lehetne! Nekünk a magánovi 3 félnappal 3/4 évig ment havi 36 ezerért. Nem volt rossz, Gergő ott sok mindent megtanult, leginkább szocializáció terén. De a magánoviban a vizuális segédeszközöket csak ímmel-ámmal használták.

Szanya: Jobbulást! Jó, ha már ennyire aktív a fiad, reméljük hamar leszáradnak a pöttyök is!
Nálunk is két kisgyerekre van az asszisztens,mindketten most szoktak be, kiscsoportosok, külön csoportban és ingázik közöttük az asszisztens. Reggel, amikor beérünk sosincs nálunk az asszisztens, mindig a másik kisfiúval kezd. Én mindig bekísérem a csoportszobába a fiamat és együtt nézzük meg a a napirendjét (amit viszont az asszisztens eddig 1 kivétellel mindig bekészített) és rakjuk ki az első kártyát (ez általában játék) fogalmam sincs mennyit van vele a délelőtt folyamán és mennyit a másik fiúcskával. De majd puhatolózok. Viszont délben, az ebédnél mindig az én fiammal van (küzdenek) Ma épp az asszisztens etette :angry: ... épp nem a kedvenc ételét csomagoltam neki..

Az az érdekes, hogy az első 2 hétben nagyon szeretett járni a fiam és még szombaton is akart menni! Aztán megkezdtük a 3. szeptemberi héten a Korais ovit és azóta egyik helyre sem akar már menni. Minden reggel nyöszörög és mondja, hogy Nem megyünk az oviba és nem megyünk a korai oviba Mindegy, hogy melyik ovi van a napirenden mindkettő ellen hevesen tiltakozik :( :( :( Mellesleg azóta a normál oviban is elkezdődtek a fejlesztések, de akkor is annyira szembetűnő volt ez a 2. hét utáni éles váltás.
Viszont mikor elindulunk otthonról már nem látok rajta szomorkodást. Az én fiam mindig nagyon örül nekem, pont az ellenkező véglet mint amit Sephoránál és Kimninél olvasok. Ő extrém kötődik hozzám, talán túlságosan is...

Kimni: sztem ennyi idősen nincs még komolyabb fiú-lány vonzalom, úgyhogy igazán viccesnek találtam a soraidat. Ráadásul az én nagyfiam Labolen Latkájához hasonlóan egyik-másik kislányt fel sem ismerte az ovis csoportjában anno, ha pl máshogy fogták össze a hajukat. Nem hogy mint lányra nézett volna...viszont az unokatesó, az már középső csoportban megragadta az egyik kislányt az ovis folyosón és közölte vele, hogy most megcsókolja, mert a lányokat meg kell csókolni és szájon puszilta. Szegény kislány köpni nyelni nem tudott. De szerintem még ebben sem volt semmi, a kis srác teljesítette, amit hallott valahonnan, hogy kell...

Ma pedig a kicsim adott elő egy olyat... kifelé az oviból nem jött velünk az a kisfiú akit ugyancsak délben haza szoktak vinni. (Már elmentek hamarabb) Viszont az udvaron egy másik fiúcska futkározott az anyukája mellett. (Nem ismertük őket, ez egy nagy ovi) Simán rámondta, hogy az ott Nándi és ők is mennek haza. Hiába mondogattam, hogy nézzd meg, az a fiú nem Nándi, nem akarta meghallani.Abban a déli szituban a Nándinak van ott és akkor a helye, oszt punktum!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12373

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Tomger:
Érdekes, amit a "nem akarok oviba menni" dologról írtál, nálunk is így van. Este, amikor lefektetem, megbeszéljük, hogy aludjon el gyorsan, mert reggel suliba kell menni és korán kelünk. Nincs is semmi gond. Aztán reggel az öltözködésnél, meg a suli előtt a parkolóban közli, hogy nem megy, mert az ovi / iskola büdös, nem jó, menjünk inkább haza vagy a munkahelyemre. Fél perc beszélgetés, kiimádkozom az autóból és aztán úgy megy be az osztályba, mintha az a világ legjobb helye lenne! :unsure: Már arra is gondoltam, hogy nem biztos, hogy érti, amikor azt mondja, hogy nem jó az iskola... Mostanában az a szövege, hogy október van és októberben iskolaszünet, ezért ő októberben nem jön. Hát, nem nagyon akarja megérteni, hogy csak pár nap a szünet, nem az egész hónap! :silly: Az mondjuk elég vicces, hogy 5 hét suli után köpi-vágja, hogy mikor vannak az oktatási szünetek! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12374

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Tomger: jót nevettem az ovis puszis dolgon, és a Nándin is. Igen, akkor ott Nándinak kell lennie, nem is értem mit kötözködsz! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12375

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12376

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12377

3 fiam van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12378

Miri, köszi, kedves tőled B)
3 fiam van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12379

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12380

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Jaj, rejtve próbáltam, de nem sikerült. Nem tudom, hogy lehet visszavonni. :ohmy:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12381

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz!

Talán most sikerül...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12382

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12383

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, Csibnyusz:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12384

tomger

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12385

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Mimmo

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12386

Rohannom kell tova, de Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12387

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12388

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.160 másodperc