LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12309

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12310

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Találkozóról:
Most kaptam egy levelet a HR osztályunkról, hogy mi okt 27-n dolgozunk. Ha lehet, ennek fényében én nem az okt.28-i találkozóra voksolnék.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12311

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Süni, sziaaaa :) Olyan jó hallani felőletek is :) Szerintem semmi baja nem lesz a fiadnak, ha tömegközlekedve eszik, a lényeg, hogy mit, nem a hol :) Na, majd írok már privit, 1 hete készülök....

Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Labolen, én is kíváncsi vagyok élőben a mágneses dolgokra, amiket készítettél! Ugye elhozod a szülőtalira?

Akkor szülőtali okt 28-án? :)

Engem ma két érdekes hír fogadott az oviban. Az egyik, hogy új óvónőnk van. Nem sikerült a gyerekekkel lekommunikálni, de sebaj. És Erdélyből jött az új, kezdő. Szerinem legaálbbis, marha fiatal. AMi nem baj, de még sosem dolgozott az országban egyrészt, másrészt úgy fogadta a fiamat, hogy 5 méterről odaköszönt neki (kedvesen, mosolyogva), hogy "Szép napot kívánok". Mintha nekem akarta volna szánni, de a gyereknek mondta, vagy legalábbis a gyereknek mást nem mondott, nem is értem. De oda sem ment hozzá, semmi. Csak mosolygott, zavarban volt. Hm... Király lesz. És hát agyő régi óvónéni, akitől végre megtudtam, mit csinál a fiam az oviban, mert a másiktól soha nem tudok meg semmit. Nem is fogok találkozni vele többet. Ez a kommunikáció eszméletlen!
A másik érdekesség, hogy a vezetőóvónő (aki fix a csoportban, akitől nem sokat szoktam megtudni, ő túl magasan áll a hierarchiában, nem szokott ilyenekről beszélni) ma ijedt tekintettel odajött hozzám és széttárva a kezét ezt mondta: "A fiának dührohama volt, csípőre tett kézzel dobbantott a lábával, majd verte az asztalt és üvöltötte, hogy nem nem nem. Mi ilyet még nem láttunk tőle, mi lehet ez?"
Na vajon mi??? Autista a gyerek, mint tudja, mégis mi lehet ez? Rossz nevelés talán? Nekem elszállt az agyam. Ilyet évek óta csinál, nem véletlenül mondjuk, hogy a legnagyobb baj azzal van, hogy nem tudja elfogadni, ha valami nem az ő tervei szerint zajlik, akkor bír ilyet produkálni. Kötve hiszem, hogy még nem csinált ilyet az oviban, szerintem csak most vette észre az óvónő, ami eléggé riasztó. Most kevesen vannak, több figyelem jut mindenkire. Nem is akarok ezzel foglalkozni, oldják meg ezt a szitut, nem tudok, mit mondani. Mindig ilyen volt, 1 éve mondom, hogy itthon ilyen, mindig kérdezem, hogy az oviban neeeem??? Nem, ott nem. Erre most úgy csinál az óvónő, mintha sosem mondtam volna erről semmit. Vagy csak nem figyelt? Vagy mi? Ott van 2 auti spec fejlesztőped., miért nem tőlük kérdezi meg, mit kell csinálni ilyenkor? Én hogy segítsek, azt sem tudom, mi a szituáció, miért csinálta a fiam, mi történt, ha nem tudom, mi zajlik ott, semmivel nem tudok segíteni, napirendet sem tudok csinálni neki, semmit. Hát persze, mert nincs napirend, adhoc történik mindig minden, mint már rájöttem, így nehéz lenne neki lerajzolni előre bármit is. De, ha így van, akkor kérjen segítséget a gyógypedtől, hogyan is kell lekezelni egy ilyen dührohamot. Na, kidühöngtem magam... bocs...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12312

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
:((((( Mi a nov 3-4 re utaznánk el, de még megpróbálhatom átszervezni, csak anyósom nagyon ki lesz akadva....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12313

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12314

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Aki vett már tépőzárat öntapadósat, milyet vegyek? Van valami neve? Vagy mindegy, milyen?
Itt a helyi függönyös árul ilyet, de nem tudja, mennyire lenne tartós a kártyáimra.
Segítség! :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12315

Kimni, hú, nem csodálom, hogy dühöngsz. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12316

Labolen, mi már többfélét vettünk (talán Velcro volt az utolsó neve?), mindegyik nagyon erős volt. A tepozar.hu boltjában szoktuk venni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12317

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: néztem én is, de nekem az messze van. Itt a Bricoban is árulnak, most kérdeztem. lehet elmegyek érte, aztán átvariálom az egészet hagyományos módon. :)
Amúgy működött valamennyire, még mutatta is neki a dadus, látod, most ide megyünk, meg ilyesmi. Gyűjtött két virágot is. Most adtam érte zsetont itthon, meg gumimacit. Részleteket holnap tudok, de sajnos potyogósak a kártyák, így sürgősen kell valami más megoldás. Arra gondoltam, hogy marad a tábla, az legalább kész, és csak egy csíkot ragasztok fel. a virág így is mehet mellé szabadon majd.

Kimni: azért is jó ez a fórum, mert itt nyugodtan kidühöngheted magadat! Teljesen jogosan, és még érteni is fogjuk, miért vagy pipa.
Nem is értem, hogyan lehet óvónő váltás év közben, hogy arról pont téged nem értesítenek. :huh: Ennyit tudhatnának, hogy a gyereket előre jó felkészíteni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12318

Jókat vihorásztam az M betűm elrepülésén, ámde kiderült, hogy nem lehet külön venni ilyet. Csak komplett billentyűzetet. :angry:

Leültem egy pillanatra, kinyitom a laptopot, a fiam jön és követel valamit (persze mindig minden azonnal kell). A harmadik mindjártom után rám szólt, hogy "csukd már be!". :blink: :laugh: :laugh: :laugh: Ez már megért egy azonnali becsukást. :) Felszólító mondat! Hogy honnan vette???

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12319

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, én is sajnálom az ovis szitut!! 3 évig ellavírozott a fiad így autispec környezet nélkül bent. Ebből is látszik hogy enyhe eset, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne neki nagyon jó ha megkapná a napirendet. Ha már tényleg ott vannak a gyógypedek, nem lehetne azokkal beszélni hogy kellene neki a napirend? Csak light-osan. Igen ez feltételez némi előkészületet az ovónők részéről is, viszont, ha most új ovónő van, azt talán ráállíthatdnás erre a kérdéskörre. Külön jó ha fiatal és lekes.

Labolen, én már több Röltex-ben is vettem 2 cm széleset. Nem tűnt fel minőségbeli különbség, vágj nagyobb darabot, ha félsz hogy elhasználódik.(A pecs kártyáknál talán kicsit veszített a tapadásból, de ott ugye a kártyák kicsik, kicsit kellett vágni) Viszont egyszer nem figyeltem és csak simán tépőzárat kértem és felvarhatzósat adtak, nem öntapadós hátút :( Furcsa is volt hogy miylen olcsó...béna voltam no. Szóval azt még most is ott tárolom a varrósdobozomban, nem tudtam még mire felhasználni...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12320

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Megjöttem, vettem öntapadósat. Nem volt nagyon drága, rosszabbra számítottam. PErsze lehet, hogy ez nem olyan jó minőségű. 300 ft métere, külön is lehet venni. De együtt akkor 600. No majd meglátjuk ez hogyan működik, délután hazahozom a cuccot, és átalakítom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12321

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1 beküldte:
"csukd már be!". :blink: :laugh: :laugh: :laugh: Felszólító mondat! Hogy honnan vette???
Nagyon szuper!!!

Tőletek hallotta, természetesen!!!
Gergő használ már felszólítót, mert tanítottam (pecs-szel pont ilyet), de olyat hogy MÁR olyat nem tanítottam, nem is használ:) Mert ilyet nem tanít az Én is tudok beszélni:)
Ez finomság:)
Szanya rohamos fejlődésre számíthatsz, mert hallás után is elkezdett tanulni:)Beszélj Emmával, sztem jó lenne extra rányomulni erre, ha már ennyire nyílik! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12322

Gondolom, hogy tőlünk, de nyilván ajtóra mondtuk. Leáltalánosította, ráadásul pontosan. Jó kérdés, hogy a "már" az csak benne ragadt a panelben, vagy érzi, hogy az a sürgetés módja.
Emma folyamatosan viszi ezt a vonalat pici korától (ha hagyom, és nem dumálok folyamatosan... :laugh: ), egy csomó mindent így tanult meg. Most próbálom megint helyzetben tanítgatni az igéket, sokat segít a konyhában, az egy jó terep erre. Rájöttünk viszont, hogy miért csinál minden igéből főnevet! A korábbi PECS-ezés miatt ("kérem a csikizést")! Mivel mi azzal nem jutottunk tovább.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12323

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Kb. ennyi az öntapadós tépőzár ára. Nekünk 2,5 éve bírják a gyűrődést! Ha elkopik, simán kicseréled, bár a ragasztó soha nem vált le, azt külön harc leszedni, elég jól ragad.

Szanya: nálunk az a legújabb, hogy ha valami tetszik neki, vagy jól sikerült, akkor a felemelt hüvelykujjával jelezi, hogy OK. Ezt kb egy hete csinálja! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12324

Champ, aztaaa de jó! :cheer: Akkor lehet, hogy még az enyém is fog ilyesmit csinálni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12325

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Biztosan! Az NT tesó 3 éves kora óta jelez így, a fiam ezt most fedezte fel, sajnos ennyi idő kellett neki, hogy összerakja a szituk és a kézjelzés közti összefüggést. Remélem nem évek kellettek a felismeréshez, csak tutira akart menni! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12326

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, Champ: örülök a fejlődésnek, jó dolog így látni ezeket az apró kis lépéseket is a gyerekeknél. :)

Tettem a db-ba egy zsetongyűjtő oldalt. Ezt fogom megpróbálni holnap bemutatni az EMÚ-ban. 5 kis mágnest kell összegyűjteni, ha jól viselkedik, kap egyet, ha nem akkor elveszünk egyet. Ha megvan mind az 5, akkor kap otthon egy gömböt a kisboltban.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12327

Sziasztok!

Elöször is bocsánat tudom nem fórum téma, de informatikai segítségre lenne szükségem! :blush:
Az explorer blokkol minden olyan oldalt ahol pdf formátumú anyagot akarok megnyitni, már
megőrülök!!!!!Elöszőr leszedtem az exp. 9-et, majd újra telepítettem az exp. 8-at hátha azzal működik de azzal sem,majd rátelepítettem a 9-et.
Leszedtem az Adobe readert és azt is újratelepítettem, de így sem! Lassan megzizzenek!!! :sick:
Ötlet? :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12328

Firefox vagy Chrome?
Oldalmegjelenítési idő: 0.559 másodperc