tomger: Én is úgy gondolom, hogy nagyon nagy segítség lehet egy asszisztens, csak nem biztos, hogy megadja az önkormányzat, és lehet, hogy ha az óvoda maga is ellenérzésekkel fogadná ezt az új kollégát, akkor nem érdemes belekezdeni a küzdésbe. De én ilyen idomulós típus vagyok, és nálunk értelme sem volt elkezdeni. Nem integráló az ovi, nem jár semmi a gyereknek. Azt meg nem akartam már kijárni, hogy beírják az alapítóba az autizmus, mert erre a jelenlegi jogszabályok miatt nem kötelezhető az önkormányzat. ha jól értettem a jelenlegi jogszabályokat.
Nagyobb gyerekek szövegértése: Mi mostanában erre feküdtünk rá, anyukám vett kis füzetet is: Szövegértés 1. osztály. Kis negyed-féloldalas egyszerű mese, és ahhoz kapcsolódó kérdések.
Aki ilyesmivel szeretne foglalkozni, annak tudom javasolni ezt a kis füzetet. Minden hónapban megjelenik, ez a címe.
Én úgy csinálom, hogy ami nehezebb, azt részenként olvasom, és kérdezem, hogy mi történt, mit rajzoljak. Ami fix feladat, hogy rajzolja le a szereplőket. Ha engem kell másolni könnyebb, ha magától kell, már az is megy. Nem valami műalkotások, de igyekszik.
A kérdéseket is mindig igyekszik megválaszolni, bár nem mindig megy.
A lényeg, hogy ott ül, most már jobban figyel, a mai mesét egész jól lekövette, igaz a tanulságot még nem értette, de megbeszéltük. Viszont a lényeg, hogy én látok rajta egy kis fejlődét, ezért folytatni fogjuk.

Csak ajánlani akartam mindenkinek, akit esetleg ez foglalkoztat az iskola előtt.