LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11405

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Dreamer, nem szíveredetű, ezt kizárták, aztán az EEG-n láttak tüskéket, ami epilepsziára utal. Ellenben ezek az éber epilepsziák kinőhető dolgok és van olyan, hogy csak fél évig van, tehát akár ki is nőheti. Az epilepszia tuti, csak az okát keresték most.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11406

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, nagyon tetszik ez a könyves dolog! Meg fogom én is venni. És ügyes a kicsi (nagy :)) fiad, hogy fejlődik! Ez a lényeg, akkor folytatni kell :) Megpróbálom ezeket én is, nagyon jól hangzik!

Szanya, mit fognak nézni a vizsgálaton a Delejben? Majd jól megállapítják, hogy Úristen, mekkorát fejlődött, te jó ég! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11407

Kimni, örülök, hogy jól van a kicsi!
Hogy a Delejben mit néznek? Fogalmam sincs... A fejlődést biztos nem, mert ott mi még nem voltunk vizsgálaton.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11408

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Sziasztok!

5 nap lemaradásom van, egyenlőre meg sem kísérelem bepótolni az olvasást! :whistle:

Megvolt az első hetünk a suliban! :)
Egyenlőre eljöttünk ebéd előtt, mert mindketten szabit vettünk ki Apával és a suli városában töltöttük a hetet, így délutánonként belefért egy kis kirándulás is.
Z.-nak nagyon tetszik, nagyon megkedvelte a tanító nénit. Nekem még szoknom kell ezt a személyközpontú oktatást, nagyon furcsa (kellemesen), hogy ennyire emberien viszonyulnak a gyerekekhez, az oviban nem ezt szoktuk meg. Minden nap, ha mentünk a legényért, érdeklődtünk, hogy mi volt, csak mosolyognak, hogy minden rendben, ne aggódjunk, ami a suliban történik (jó és rossz is), az az ő dolguk, mert az oktatás idejére felelősséget vállalnak a gyerekekért, tehát ne izguljunk, minden rendben!
Jövő héten már munka után megyek érte, de beindulnak a délutáni elfoglaltságok is, van pl. saját gyógytornászuk, tesz nagy mozgásos torna délutánonként.
Nagyon bizakodunk, remélem nem lesz gond és továbbra is tetszeni fog a suli! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11410

Champ, örülök, ha meg vagytok elégedve a sulival, de ez: "érdeklődtünk, hogy mi volt, csak mosolyognak, hogy minden rendben, ne aggódjunk, ami a suliban történik (jó és rossz is), az az ő dolguk, mert az oktatás idejére felelősséget vállalnak a gyerekekért, tehát ne izguljunk, minden rendben!" nekem nem tetszene. Igenis mondják el, hogy mi volt, mert ahogy Labolen írta, ha szólnak, a szülő lehet, hogy egy pillanat alatt megoldja azt a problémát, amivel ők adott esetben hetekig kínlódnának. A jót meg aztán pláne hallani akarnám.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11413

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
Most elszállt, amit beírtam, és a vissza nyíl sem segített! :(
A lényeg: igazad van, ezt a hozzáállást kell szoknom nekem is, mert az oviban ugye totál nem ez volt, néha úgy éreztem, hogy a fiamat valamilyen más élőlénynek tekintik. De itt olyan természetességgel kezelik az SNI-s gyerekeket is, hogy nem kerítenek nagy feneket a dolgoknak. A "kirívó" dolgokat természetesen megemlítik (az én fiam kedden kertészkedett) és a gyerekkel és velünk is megbeszélték. Szívesen fogadták a tanácsot, hogy ilyenkor rajzoljanak, mert a vizuális irányítást jobban érti, mint a verbálisat.
Bízom benne, hogy ha esetleg brillírozik majd valamiben, azt is közli majd a tanárnéni! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11419

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bundáskenyér: nekem három gyerekem van, félárút fizetünk.

Kimni: örülök a negatív leletnek, remélem tényleg kinőtte! :)

Champ: szuperül hangzik ez az iskola! Szerencsések vagytok! remélem minden jól alakul a továbbiakban is. :)

Szövegértés: sikerült szkennelnem, (igaz az egyiket fejjel lefelé :blush: ), szóval két kis mesét és a kérdéseket beraktam a dropbpxba. Akit érdekel, megnézheti, hogy milyen ez. Én nem íratni szoktam vele, hanem rajzoltatni, illetve szóban válaszol a kérdésekre.
Ha valaki mást is érdekel, aki nem látja a db-t, szóljon, és elküldöm külön. Ezt nem automatikusan, mert nem biztos, hogy mindenkit érdekel, szóval szóljatok, ha kell.
Ha meg többet is szeretnétek, még tudok szkennelni, szuper ügyes vagyok már benne. :)
De a füzet amúgy nem drága, 200 Ft. Csak nem tudom, hol lehet kapni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11420

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,
találtam egy nagyon jó kis oldalt, sok-sok fejlesztő feladatlappal, közte van beszédértés, szövegértés is, ez most téma volt itt, hátha hasznos lesz, a Fejlesztés pont alatt van ez a baloldali menüben, de ezen felül rengeteg jó dolog van, érdemes szétnézni:
juillet.ucoz.com/.
Üdv., Lucy.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11421

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Labolen!
Gyermekétkeztetés esetén a) a bölcsődés, az óvodás, az 1-4. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek után az intézményi térítési díj 100%-át normatív támogatásból kell fizetnie az önkormányzatnak.
Ha 3 gyerkőcöd van intézd el mindkettőt, (mondjuk nézik a jövedelmeteket).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11422

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nem kapunk gyermekvédelmi kedvezményt, és nem is fogom elintézni. Jövedelmi helyzetünk és lakásviszonyunk sem indokolná.
Csak azért írtam, mert a hozzászólásodból úgy tűnt, ez automatikusan jár a három gyerek után, vagyis az ingyen ebéd. De nem jár automatikusan.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11423

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
No, akkor pontosítok.
Alapból 50%, jövedelemtől függően lehet 100%.
Bemásolom:

Gyermekétkeztetés esetén a Gyvt. 151. § (5)-(6) bekezdése alapján normatív kedvezmény illeti meg az arra jogosultakat, mely az intézményi térítési díj meghatározott százaléka. (1997. évi XXXI. törvény, 328/2011. (XII.29.) Korm. rendelet)

Normatív kedvezmény:

- Három és több gyermekes családoknál: gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-a. Jogosultságot igazolni: a családi pótlék folyósításáról szóló igazolás leadásával lehet.
- Tartósan beteg, illetőleg fogyatékos gyermek esetében az étkezési térítési díj 50%-a. Szükséges igazolni az erre való jogosultságot: igazolás az emelt összegű családi pótlék folyósításáról (munkáltató; MÁK ? Liget u. 6.) és szakorvosi igazolás (A.3520-34/A-2.r.sz. nyomtatványon).
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek esetében a gyermek ingyenesen étkezik az óvodában. Szükséges az intézményhez benyújtani: az ennek megállapításáról szóló érvényes határozat fénymásolatát 2 példányban.
Normatív kedvezmény csak egy jogcímen vehető igénybe.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11424

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nekem teljesen világos, csak emiatt írtam:
"3Maci!
3 gyerek nem fizet az étkezésért, auti alanyi jogon a felét fizeti."

Ez a hsz nem volt egyértelmű, de most már teljesen az. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11425

Beraktam a youtube csatornára 3 iskolai videót. Vannak benne fejlesztőjátékok is. Tök kíváncsi lettem a Budenzre élőben, majd megkérdezem, be lehet-e menni valamikor órát nézni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11426

Köszönöm a hozzászólásokat. :)

Akkor ha jól értem Zolika után az óvodai étkezési térítési díj felét kell fizetnem akkor is ha a 3 gyereket veszik figyelembe, és akkor is, ha azt, hogy ő auti.

Csak azt nem értem minek kell az óvodának iskolalátogatási papír a nagyfiam sulijából?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Tejfehérje (kazein) és autizmus/GAP szindróma 12 éve 8 hónapja #11427

• Fűri orsolya
  • Fűri orsolya profilkép
Sziasztok!

Jelenleg kisfiamnál sprektrum zavart és hiperaktivitást állapítottak meg.Ritalint kapja.Most kezdte a 2. osztályt.Nem jutunk orvoshoz,mert mindenhol rengetegen vannak a listán.Suliban a tanár nem tudja elviselni a másságát,nem közreműködő,nem tudja kezelni.Felmerült a magántanulóság vagy mehet a suliból.Kérlek segítsetek

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11428

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
HáromMackó!
Ez jó kérdés:9
Ha azért kapod az %-os kedvezményt, mert auti a gyerkőc, akkor csak a MÁK papír kell.
Ha a gyerek után kedvezményt kéred, akkor előfordulhat, hogy kérik, mert ha a nagyfiad elmúlt 18 éves, csak akkor számít gyereknek, ha tanul.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11429

bundáskenyér:
A nagyfiam 9 éves. Az iskolában elég volt a családi pótlékról a számlakivonat másolata, akkor gondolom az oviban is elég lesz, hiszen 3 gyerek után kapom a családi pótlékot.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11430

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Van ez az új csodakezdeményezés a "nép" megnevelésére. Vagyis minden kedvezményre csak azok jogosultak, akik rendesen járatják iskolába az iskolaköteles gyereküket. Ha a gyerek sokat hiányzik az iskolából (azt hiszem 50 óránál többet), akkor a család elesik a kedvezményektől. Lehet, ez van a háttérben.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11431

Na ez lehetséges.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11432

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
No, azért nem eszik ilyen forrón a kását!
Ilyesmit csak az iskoláztatási támogatással (leánykori nevén a családi pótlékkal), lehet játszani, de azt is egy ideig csak felfüggesztik és csak azután szüntetik meg. tavaly még visszamenőleg kifizették ebben az esetben is, idén már nem.

Itt valami helyi önszorgalom lehet mögötte.
Oldalmegjelenítési idő: 0.589 másodperc