Bundáskenyér: Nagyon sajnálom! Hogyan lehet egy bevásárlást egyáltalán napirendezni, azon felül, hogy az elötte és azután következő pontok között ott a
vásárlás? A hangos zene, ricsaj megtűrésére, tényleg nagyon tudom ajánlani a Tomatis, v a Berard tréninget, ha be tudnátok egyszer iktatni majd.
Nálunk szerencsére nagyon szereti a kicsi a menős programokat, ez már a ,,nembeszélős,, időszakban is megmutatkozott, mert állandóan hozta a cipőjét . Két véglet van ha telítődik. Az egyik, mint kimniéknél, totál kezelhetetlen lesz, elszalad, nem engedi, hogy fogjuk a kezét..., vagy, hogy 1 óra után már üveges szemmel jön velem, kézenfogva, mint aki tényleg csak testben van ott.
Süni, jó hogy írtál! Én is csak azokat kérdezném mint Szanya, napirend, pecs ugye van az új oviban? El nem tudod képzelni mennyit gondolok Rátok, hogy Andris kezdjen már el beszélni!! Korábban írtad azt hogy többet beszél a saját kis nyelvén. Ez milyen? Zárt szájjal morog, vagy gőgicsél? Mert Gergőnél a beszéd előtti fél évben főleg a napi tornáztatások után a zárt szájas morgásból átment a gőgicsélésbe, majd egy két értelmetlen hangsort szívesen utánzott (pl kikikaka, v mamamama)
Én szentül hiszem, hogy ez be fog indulni nálatok is, főleg hogy most a nyáron is megismerkedtem 2 gyerekkel, aki 8 és 9 évesen kezdett el szavakat mondani.
Orsi, írtam mailt egy ismerősömnek, ahol pont ilyen (hiper+auti) diagnózisa van a nagyfiúnak, de nem tudom hova jár, ha válaszol jelzem. Ott úgy tudom inkább a hiperaktivitás dominál. Ritalin: segít valamennyire? Ha kapja nyugodtabb és még működik is a gyerek vagy csak lezsibbasztja?
A már említett ismerősöm esküszik rá, hogy a gyereke hiperaktivitása fokozódik bizonyos ételektől. Nyáron ismertem meg az anyukáját, ezalat csináltattak intolerancia teszteket és mily meglepő, az anyuka által gyanusított ételek mind pozitívak lettek.
A csokoládé és a kakaó viszont alapból tiltólistás, mert doppingol. Nem gondolom, hogy a diéta csodát tenne, de pici javulást biztosan.
Labolen: már írni akartam, hogy nagyon ügyes vagy a szövegértéses feladatozásokkal!!! Latka szereti ezeket, vagy rutinná tudtad tenni?
Ez most a lenagyobb bajom, hogy Gergő nem nagyon hajlandó leülni feladatozni. Ezúttal kizárólag én vagyok a hibás, mert nyáron nagyon egytipusú feladtokat vittem a Balcsira és ott telítődött. Csodálkozott is ma, mikor előhúztam egy puzzlet (abban is nagyon béna) az asztali feladatozás részeként és közölte, hogy
ez nem feladat !