Miri, én még mindig nagyon odavagyok a vizuális eszközeidért
Labolen, kénytelenek vagyunk feldolgozni, hogy a magyar ovis közegben ez a figyelem, amit tapasztalsz és amit más is tapasztal. Tegnap beszélgettem azzal az óvónénivel, aki tavaly decemberben jött hozzánk, mert elment a másik. November elején kaptunk diagnózist, tehát decemberre leült ez az egész, főleg, hgy nem lettünk sni-sek sem. Mire megjött az új óvónő ugye. Akkor már nem volt téma. Szóval, mégha hallotta is a másiktól az ASt, tulajdonképpen nem tudott róla semmit. És most kérdeztem, hogy mit lát a fiamon, milyen problémákkal szembesül az oviban? (azon kívül, hogy mindig bepisil, amikor sikerül elaludnia délután) "Hm... nem látok semmit."
Mennyire figyelhet???? A fiam kizárólag a Tomival játszik, nem bír csatlakozni senki máshoz, pedig tudom, hogy szeretne, tudom, hogy szeretne jobban részt venni az előadásokban, de sosem kap elég teret rá, mert nem tud szólni és nem veszik észre sem (!), kényszeresen nézi a kezét, aztán amikor mesél valamit, nem néz senkinek a szemébe és hátat fordít sokszor (mennyit beszélgethetnek vele? asszem semmit), a mesékből semmit nem fog fel (amikor alvás előtt mesélnek nekik), csak már nagycsoportos és megszokta a szabályokat, amiket betart, így nincs vele gond ebből a szempontból. Más meg miért érdekes az óvónő szemszögéből? És hát az sem számít, hogy tud írni-olvasni, amit a csoportjában csak a barátja tud még, senki más nem, pedig ők a legfiatalabbak, nem használják ki az eszét sem, nem kapnak ennek megfelelő feladatokat sem - ez egy gyerekvigyázó.
Én mégis azt mondom, hogy jót tett neki az ovi. Azaz a közösség. Sokkal jobbat, mintha otthon lett volna.
Lehetne ennél lényegesen jobb, de ilyen körülmények között ez a legtöbb jó, amit el lehet érni.
Labolen, nekünk is voltak ilyen sztorik, mondjuk rá nem ültek, de a többi hasonló volt, amit csak én láttam, az óvónők nem és akkor mi lehet még, amit én nem látok? De a fiam szeret ott lenni! És ez a lényeg, nem érdekes a többi. Ennél jobbat nem tudok neki nyújtani ovi téren, akármit is teszek, itt jól érzi magát, akkor nem aggódom

Fejlesztést kap rendesen, emiatt sem aggódom. Biztos vannak a rossz ovis figyelem miatt olyan berögzülései, amik hátráltatni fogják, de ez benne van a pakliban. Nincs lehetőségünk közel NT szintre hozni egy AS gyereket, ha nem napi 24 órában van valaki mellette. (meg amúgy sem talán)
Jaj, gondoljatok ma ránk, 10:30-ra megyünk a kicsivel altatásos MRre!!! Az altatástól félek...